Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,v uterý mám jít na vyvolání porodu do Hořovic..Teda pokud do tý doby neporodím,kéž by:-)
Chtěla bych se zeptat zda tu je někdo kdo tam takto rodil,a jak to probíhá?Zda muže bát se mnu partner atd děkuju moc
ahojky, já tam rodila dvakrát, ale vyvolávání jsem se v obou případech vyhla o pár hodin
jinak, je to podle nálezu. vyšetří tě zavedou tabletu a uloží na gyndu, tam s tebou partner, aspoň myslím, může být jen o návštěvních hodinách. když se to rozjede, jdeš na porodní pokoj a tam už s tebou může být po celou dobu ![]()
je to o tom, jak moc jsi nebo nejsi otevřená,jestli bude nejprv preindukce, může vše trvat i pár dní…pokud jen indukce, bude to fofr ![]()
Já rodila vyvolávaně. TP jsem měla 6.9. a pořád nic, takže při kontrole 15.9. jsem dostala instrukce, že 16.9. ráno v 7 být na sále. Nechávají přenášet 10 dní. Manžel tam byl se mnou. Zavedli mi 1/2 tbl, nic se nedělo, tak pak další 1/2 tbl a nic se nedělo. Tak mi píchli muskulárně 1/2 ampule Plegomazinu na uvolnění porodních cest. Jenže místo uvolnění porodních cest jsem z něj byla „sjetá“, takže jsem jim tam usnula. Napojili mě na CTG, abych aspoň k něčemu byla a tam se asi za hodinu a půl projevil pokles v ozvách, takže se rozhodlo o akutní sekci. Neotevřela jsem se ani náhodou. Manžela vyhnali, sekli mě na porodním boxu, bo sekční sál byl zrovna obsazený
. Manžel ani neplatil poplatek, protože u akutní sekce nebyl a jediný co tam viděl, byla spící manželka.
Příspěvek upraven 13.08.14 v 17:31
NO já právě budu deset dní po termínu..A řekly mi to samé at tam sem okolo sedmé pul osmé..Tak doufám,že to pujde rychle..A bude moct být se mnou furt a dělaly ti ultrazvuk?Docela by mě zajímalo jak velký budu rodit mimčo
UZ mi nedělali. Byla jsem tam na sedmou a už tam měli plno, chvilku jsem čekala na vyšetřovně, než se uvolní pokoj. Zbyl na nás ten bez vany, ale jak jsem to prospala, tak mi to nevadilo. Manžel tam byl furt, i když jsem spala, vyexpedovali ho až na samotnou sekci. Moje dr. ambulantní se v odhadu váhy naprosto strefila, odhadla miminko kousek nad 3 kila a měl 3100 gr.
Spolubydlící (co jsem s ní byla pak na 6nedělí) UZ dělali, ale ona věděla, že mají dlouhý pupečník.
Příspěvek upraven 13.08.14 v 17:31
na tý přednášce mudr ševít říkal, že pokud k tomu není nějaká indikace, tak UZ s odhadem váhy nedělají, že právě pak to akorát směřuje ke zbytečným císařůma že UZ se splete i o půl kila. že třeba je pomalejší porod, a když by věděl, že mimi je dle utz větší, což vůbc nemusí být pravda, že by zbytečně řezal třeba, i když by to valstně vůbec nebylo třeba,,,
tohle mi tam potvrdila i jedna doktorka,a le pokud je nějkaý problém, dělají ho ![]()
každopádně, jedna rada, pokud stojíš o bonding nebo o cokoli, tvrdě si za tím stůj…a připomínej jim to.
Ahoj, kamarádka tam rodila před rokem vyvolávaně a nechali ji potrápit přes 30 hodin. Vyvolávačka jí nazabrala, další ji nedali, epidurál taky jen jednou, tak byla docela „vyšťavená“.
Partnera tam mít mohla, ale nevím jeslti celou tu dobu.
Když to shrnula, šla by tam sice zas, ale s jiným doktorem (měla nějakého chlapa).
Ahoj, oživuji diskusi. Ještě někdo má zkušenosti s vyvolávaným porodem v Hořovicích?? Zajímalo by mě, jestli dávají na vyžádání epidurál, nebo nee.
@minipupu ano, dávají, ale musíš hlásit hned, že máš zájem, aby se hned u přijetí nabrala krev na koagulace, které je potřeba vědět k zavádění epidurálu. Aspoň to říkali na té předporodní diskusi s dr.
@danyk Děkuju, já vím, oni to říkají, ale zajímalo by mě, jaká je realita. Vyvolání mě čeká ve čtvrtek
a hlásit, že chci epi, budu samozřejmě už na příjmu. V jejich poradně se na to ale mudra moc netvářila a já nechápu proč, když hlásají, že ho na vyžádání dávají. ![]()
Hlásit hned
já tam teda nerodila a další budu rodit taky jinde ale zrovna dneska jsem tam byla za kamarádkou co porodila předevčírem a epidurál chtěla nicméně nestihla…když šla na sál (ležela tam ddéle už předtím) tak byla jen na 2cm tak jí ho nedali aby to nezbrzdilo porod a pak když se vehementně dožadovala sestry tak přišla a zjistila že je na 7 cm a epidurál už nestihnou. tak si aspoň vyžádala rajský plyn (asi na 15 min) a je ráda za to-že prý jinak by to moc nedala. ale teda rodila rychle, prvorodička a za 4 hodiny od prdnutí vody bylo hotovo. což jí dost závidím ![]()
@Khalesi Ten rajčák mi nabízeli, beru ho jako krajní řešení, když by epi nedali
.
@Prcek88 Sestra tam rodila. Partner být může, ale je to za poplatek.
Příspěvek upraven 24.03.15 v 13:43
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.