Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@cecetka To běž povídat všem těm matkám, který alimenty viděly tak akorát na papíře.. Každá to máme jinak, myslím, že není třeba plevelit tu diskuzi.
@cecetka píše:
Ale zivit je musi otec
No, vyzivne fakt nikoho neuzivi…
Tak me treba ha platil pritel, ja byla studentka, on pracoval, takze to tak nejak logicky vyustilo, protoze sex s kondomem ho pochopitelne moc nebavil. Pak jsme se rozesli a ja nezakotvila v zadnem vaznejsim vztahu, takze jsem si ji platila sama a pak uz jsem vydelavala, takze jsem to moc neresila, protoze uz to nebyla tak zavratna castka. Me by ale uprimne bylo spis trapne, kdyby mi ji platila mamka.
Ano, ferove by bylo, aby platil polovinu. Udivuje me, kolik je zen, ktere povazuji za normalni, ze si zena plati antikoncepci sama.
Urcite mu rekni.
Jsme s muzem od mych sestnacti, od 16 jsem.mela brigadu, rodice mi neplatili nikdy. Bylo mi to trapny, ale cca 800 Kc pro me bylo hodne, pritel to bral jako ze ji beru kvuli nemu, proto mi ji platil. Celkove platil skoro vse, ja studovala, on pracoval.
@Anonymní píše:
Jsme s muzem od mych sestnacti, od 16 jsem.mela brigadu, rodice mi neplatili nikdy. Bylo mi to trapny, ale cca 800 Kc pro me bylo hodne, pritel to bral jako ze ji beru kvuli nemu, proto mi ji platil. Celkove platil skoro vse, ja studovala, on pracoval.
Jo, brala jsem ji asi 2 roky, pak nastesti zmoudrela, nikdy byl to uz neuzivala. Nastesti mam jen syny, takze me se budoh tykat jen sprcky
dceri bych ha nedovolila (jen napr. teliska).
@ProfZav Svym nazorem, ze se na ochrane proti poceti maji podilet oba, plevelim? Super, ze to vim
![]()
@j.a.n.i1 Nepisu o vyzivnem. Ale o financnim zabezpeceni rodiny. A to je rozdil ![]()
Jak.pise anonymni ruze… nemam dceru, ale treba po me bude chtit penize budouci snacha ![]()
Udivuje mě, kolika ženským není trapný, že jim antikoncepci platí máma, ale ponížilo by je, kdyby jim platil chlap?! Tak snad s váma leze do postele máma místo něj nebo co?
Dítě je vždy dílem dvou lidí, tzn. na jeho cíleném nepočetí by se měli podílet oba. S partnerem kupujeme HA na střídačku, ne teda striktně, protože zásadní zásah do rozpočtu to pro nás není, ale zájem na mém neotěhotnění prostě máme oba, tak nevidím důvod, proč by se neměl podílet. Když jsme používali kondomy, taky jsem to nenechávala výhradně na něm.
Jinak jsem mu to řekla normálně - prosímtě mohl bys příště zaplatit prášky Ty? Naposled jsem platila já. Vzal to úplně normálně, ale když vidím uvažování některých žen tady, v kterým dost možná vychovávají své syny… ufff, nebuď zaskočená, pokud se bude cukat.
Páka je na to ale jednoduchá - ok, nechceš přispět, tak zajisti jinou, stejně spolehlivou ochranu ![]()
@Kajak18 píše:
Platili jsem vždycky napůl, jednou já, jednou on. Nevidím na tom nic divného. S nikým jiným jsem nespala a on nechtěl být otec stejně tak, jak já nechtěla být matka. Navíc je to podle mě i výhoda pro něho, nemusí řešit jinou ochranu. A navíc si myslím, že pro mladý pár vyjdou kondomy daleko dráž než prášky. Aspoň u nás by to tak bylo.
Jo to ano spime spolu několikrát za den a za kondomy jsme dávali přes 2000 za měsíc a teď necelých 700 na 3 měsíce. Takže finančně je to o dost levnější to určitě
@cecetka Spíš tím, že se mě snažíš přesvědčit, že můj názor je mimo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Dneska jsem si jela pro další krabičku ha. Když jsem domů přijela tak jsem mluvila s mamkou a navrhla jestli by nemohl partner platit půlku. Zajímá mě váš názor jestli by měl i partner platit? Já si myslím že to není špatný nápad. Za ha dávám necelých 700,– což už něco je a přece jenom to je pro oba když se to tak vezme. Tak jaký je váš názor? Platí partneři vašich dcer taky? Ještě bych chtěla dodat že toto je poslední krabičku co mi platila mamka ( druhá krabička ) a příště si ji už budu platit sama z výplaty ale nevím jak to příteli říct. Jak jste to řekly vy? Mu rodiče dávají pár tisíc na měsíc tak to pro něho nebude problém ale přece jenom je to pro mě takové téma. Jsem naučená nemluvit s nikým o financích tak proto
Proc by mel antikoncepci platit partner? On ti snad rika, ze ji musis brat?
premyslim nad tim, co ma spolecneho partner s tvou antikoncepci
@Komsomol třeba to, že taky nechce děti? Pokud nechce přispět na antikoncepci, může souložit s kondomem, který si sám koupí, no problem ![]()
@Komsomol píše:
Proc by mel antikoncepci platit partner? On ti snad rika, ze ji musis brat?premyslim nad tim, co ma spolecneho partner s tvou antikoncepci
Tvoje moudra mají čím dál větší grafy, to se musí nechat. Zkus popřemýšlet, na něco třeba příjdeš!