Jaké pobíráte platy v Praze a v jakém oboru?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.25 19:18
@Yasmen píše: Více

Myslis, ze za 30 let bude takovy duchod, ze se z neho bude dat normalne zit? Mantra emimina duchod :think:. No a nikdo nedela za minimalku. Hmm. To je v pohode v Praze prece nejsou potreba uklizecky, ucitele, urednici ci pekari. Vsichni budou delat jen v korporatu.

• Citovat
  • Upravit
105460
8.11.25 19:24
@Anonymní píše: Více

přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2646
8.11.25 19:32

No, pokud bude delat za 20 tisic, tak samozřejmě nebude. :mavam: a my ostatni ji to pak doplatime v davkach :mavam: ps. Kam si tedy posilas ekvivalent? Nebo mas v planu zit ve stari jen z rohliku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 19:54

Ty jsi v domacnosti, ne? Tak napis, jak to delas ty s manzelem. Stejne nevis, co bude za 30-40 let. 20 hrubeho je minimalni mzda a lidi za to delaji na plny uvazek. Nekdy i v Praze, kdyz maji treba tabulkovy plat uklizecky ci kucharky. Je to poctiva prace, co je take potreba. Nekdo by za to nevstal z postele a nekdo za to maka.

• Citovat
  • Upravit
20932
8.11.25 20:01

Zajímavá diskuse. Můj poslední plat v Praze byl 40 000 měsíčně a dělal jsem pro Radiomobil, ředitelství v Londýnské ulici. Pokud vím. tak tam už dávno nejsou.

To bylo v roce 1996.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
8.11.25 20:51
@smile_xxx píše: Více

https://www.sedlakovalegal.cz/…itikou-firem

Kdyztak hledej transparentnost odměňování, platit v ČR to má od léta 2026.
Nejsem mzdová, ale myslím, že mluví o hrubé mzdě, odměny asi zůstanou na vedoucím/managerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 21:09

68000 hrubého včetně odměn za 5h úvazek denně.

Dělám hodně seniorního controllera.

Jinde bych takový plat asi nedostala.

• Citovat
  • Upravit
2646
8.11.25 21:11

Chapu, ze za to nekdo maka, kdyz jinak neumi, ale ty jsi doma dobrovolne a navic pises, ze chlap prijem ma, tak snad ti doplati pojisteni/investice, abys bez nej v duchodu neposla hlady :roll: btw, prvni generaci duchodcu „duchodu se stejne nedoziju“ co si platili minimum uz vidime a faakt to neni hezky pohled :pankac: ikyz jen sklizi co zaseli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 21:14

Také nevím, jaký bude za 30 let důchod. Ale teď jsou důchody hodně rovnostářské, důležitější je, kolik roků je odpracováno, než jaký byl výdělek. Moje matka měla dost dobrý plat a otec dělal za minimálku. Důchod mají téměř stejný, rozdíl 1900 kč

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.25 21:31

Zajímavé téma. Pro me dost aktuální pracuji na pozici nebo jako hlavni účetní v jedné z větších bank a mam 65 btto. Můj šéf mi řekl, ze mi vic nedá, ze mam jako mají junioři manažeři ve velké 4. Tak jsem sama zvědavá jake platy mají hlavni účetní v praze. Jen dodám, ze k me pozici je nutná znalost jak cas tak ifrs plus dost specifické znalosti z bankovnictví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.25 21:35

Tak napis, za kolik v Praze pracujes ty? Podle tematu diskuze. Porad uhybas jinam. Ja nejsem doma. Ja pracuji na zkraceny uvazek. Plat jsem napsala. Nerikam nic o tom, ze se duchodu nedoziji, ale o tom, ze duchody za 30 let budou pravdepodobne velmi male, protoze populace starne.

• Citovat
  • Upravit
2646
8.11.25 21:45

Prumer. Za 40 tisic. Neuhybam, nemela jsem v umyslu psat, myslim, ze v praze muze jit kazdy ridit tramvaj, kdyz ma zajem pracovat a ty penize ma na co vyuzit :palec: me slo konkretne o dotaz na tebe, kdyz pises, ze jsi -castecne- doma a staras se o rodinu, zatimco chlap vydelava. Predpokladam (doufam :mrgreen: ) ze penize mate teď dohromady, ale zajimalo mne, jestli pocitate i do budoucna, abys na tomto modelu nebyla bita, nebo jestli na tobe v tomhle parazituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 22:19

Promin, jsem si te spletla. Mas podobnou prezdivku jako nekdo, kdo vubec nepracuje. Ano, penize jsou spolecne SJM. Delam castecne, protoze jsme se takto dohodli a oboum to vyhovuje. Zase jsem neprestala pracovat a pracovala jsem i na materske/rodicaku na mensi pocet hodin. Vic se mi libi tento model, kdy clovek nevypadne na roky uplne z pracovniho procesu a dite neni najednou vrzeno z 24hodin denne s matkou na rodicaku a ve 3 letech sup na plno do skolky. V cizine je tento model beznejsi a matky mensich deti bezne delaji na zkraceny uvazek. Myslim, ze kazdy si muze vybrat, jak jim to v rodine vyhovuje a je to vec tech 2 manzelu/partneru, jak si to nastavi. Nemusi to byt tak, ze jeden na druhym nejak parazituje. No a jelikoz mam pred sebou cca tech 30 let prace nez mozna bude ten duchod, tak myslim, ze si prace na plny uvazek jeste uziju. Ted si jeste nejaky ten rok muzu uzit vice casu s detmi, dokud o to jeste stoji. Delat s nimi ukoly drive nez 6 vecer, vozit je na treninky, jet s nimi ve vsedni den na kolo atd. Ale samo chapu, ze nekdo chce vic pracovat a jede na plno. Je to fajn, ze si muzeme vybrat. Jestli kvuli tomu budu mit za 30 let o neco mensi duchod, tak to asi risknu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat