Jaké pobíráte platy v Praze a v jakém oboru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ja v bytech bydlela do mých třiceti let, ne teda v panelu, do toho bych dobrovolně nesla a píšu to výše - byt 100 metru, 2 tisíce plyn, 2 elektřina a fond oprav s vodou a ostatními poplatky 4 tisíce a to se nijak neomezujeme, topíme na cca 24 stupňů i přes den, když jsme v práci kvůli psovi a kočkám. Nynejsi nájemníci jsou zvyklí na studený odchov, topí na 21 stupňů a za plyn měli skoro pět tisíc přeplatek.
- Citovat
- Upravit
Jo plus mají přeplatky za vodu, taky čtyřčlenná rodina, jen mají malé a málo vlasaté děti oproti mým dvěma kusům s hustými vlasy do pasu včetně mě, my jen za jedno mytí hlavy každá prolejeme sto litrů…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
V mém okolí padesátníku a v mé sociální bublině většina, už můj děda projektant a praděda zedník věděli, že nejlepší investice je do půdy a do cihel, tak pradědovi a dědovi to sebrali komunisti a pak mu vrátili zdevastovaný zlomek majetku a moje rodiče i my sotva jsme začali vydělávat, tak jsme se hned ohlíželi po vlastním bydlení nejen pro sebe, ale i proti děti
Konkrétně my třeba v divokých devadesátkách, kdy vykukové státní byty s nájmem za hubičku cca 2 tisíce, pronajímali na černo za tržní nájemné 10 tisíc, zisk 8 tisíc do kapsy na černo a bez zdanění.
Ja první hypotéku na 2kk v centru měla za 6,5% u Spořky, to není sazba ani dnes a makala jsem jak šroub, abych ji měla splacenou už před čtyřicítkou a teď v podstatě cca 15 let už generuje zisk, který si z části užívám k pohodlnému životu, a z části dál investuji a zbývající část ukládám dětem…
- Citovat
- Upravit
Přesně, máme dům 200 m2 cca dvacet let nový/starý a za energie dáváme 2,5 elektřina, 2,2 plyn a tisícovka voda, tolik stejně platíme kdyz jsme v Praze v činžáku (vysoké stropy, velká okna) ve stometrovém bytě ve zděném nezatepleném prvorepublikovém činžáku.