Jaké pobíráte platy v Praze a v jakém oboru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.11.25 20:56
@Charmeuse píše: Více

Ano to mas pravdu. Proto jsem se na zacatku ptala, zda i lidi maji vlastni nemovitost. Znam danovou poradkyni, ktere staci v Praze plat 85 tis., protoze zdedila byt. Na druhou stranu znamy si bude brat hypoteku, taky danovy poradce, no pod 100 tis. by nesel.
A s tou praci mas pravdu, ale vetsinou na pohovoru moc clovek nepozna, zda ta praxe je tak svetova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:01
@Anonymní píše: Více

Jak tak koukám porozhlédnu se jinde. Mame teda jeste benefit delší dovolenou, neco ve smyslu 6 týdnů za rok. Tohle je pro velky benefit vzhledem k mensimu dítěti. Na druhou stranu, poslední rok je v praci šílený srumec, ze tu dovolenou ani nevyberu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:04

Taky nechápu proc řešíš, zda ma clovek byt. To je přeci úplně jedno. Ohodnocení je snad za odvedenou práci. A bez ohledu na vlastnictví čehokoliv chce byt každý řádně ohodnocen. A fakt nepůjdu s ohodnenim dolů jen protože jsem zdědila byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:04

6 týdnů včetně sick days není v korporátech až taková výjimka… My máme také 6 (včetně 5 sick days na cokoliv).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:07

Mame jeste vic. Ale ano, 6 týdnu v korporatech je běžné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:13
@smile_xxx píše: Více
Asi si necetla zacatek - ale jde mi o to, ze tady nejsou velke mzdy k pomerum na bydleni. Moc nechapu uz nechapu, jaknsi nekdo muze dovolit koupit vladtni byt, tedy na Morave, jak pracuji kamaradky maji vyssi mzdu nez ja. Praxe podobna a narocnost take.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:17

Reagovala jsem na komentar, ze si vystaci se svym platem, protoze neresi hypo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:24
@smile_xxx píše: Více

Uz jsem byla na pohovoru, dokonce na 2.kole, ale nevzali me, protoze jsem nemohla nastoupit hned, jina kandidatka mohla. Ted se rozhlizim po dalsim.
Jinak ten linkedin - spise mi lidi rikali, ze se jim nikdo nikdy neozve, tak nevim, zda to ma cenu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:25

Jo uz chápu. Jenže tahle úvaha je prostě mimo. Jde o cenu prace bez ohledu na moje naklady. To by pak lékaři, učitelé, hasiči, policie v praze nemuseli ricet, ze mají male platy. Tihle všichni mají v Praze nárok na obecní byty. Většina, kdo si z těchto profesi pozada, v praze také byt dostane. Za regulovane nájemné, aktuálně asi 260,–/m. Tak nejak nechápu, proč tedy tyhle pozce křičí nejvíc, kdyz tedy, dle této logiky, jsou nejvíce za vodou.

Ne prostě rozhodující je odměna za vykonanou práci bez ohledu na majetky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:26

A jake mas zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 22:32

Naprosto souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
526
11.11.25 22:34

Souhlasím, svého času jsem tak fungovala. Já jsem ta uživatelka, které plat stačí. Ohodnocení odpovídající zkušenostem jsem vyměnila za neomezený home office. Nabídky na změnu za adekvátní ohodnocení dostávam, ale takto líp propojím rodinu a práci. Takových míst je už míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat