Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro Olomoučandy a okolní plaváčky
: chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti a které plavání byste doporučili navštěvovat v Olomouci. Vím, že je tam několik kurzů, ale jaké mají pro a proti? Který je podle vás nejlepší? ![]()
BINY–tak kolegyně z práce chodí do Káčete–ten je u stadionu, je spokojená, chodila tam i s prvním dítětem. Byla na zkoušku i v delfýnkovi, ale ten se ji tak nezamlouval.
taky jsem chtěla s Nikolkou chodit, ale většinou je to přes týden a ve špatnou hodinu, nevíš o něčem co by bylo třeba v sobotu???
Hmmm
tak to asi nevím. Bohužel. Ale pochybuju, že by se někde plavalo i v sobotu.
Nevíte, jak je to s chlorováním a dosolováním vody? Vím, že ve Vodníčkovi přidávají do vody sůl, aby se nemuselo tolik chlorovat. Jak je to jinde?
Mají všude herny, popř. bar pro maminy po plavání?
Jsem já to ale zvědavá …
![]()
Tak s tím dosolováním to nevím.
My máme jezdit na plavání do Břidličné, tam je to právě v sobotu, ale ted mají Břidličnou opravovat tak to bude náhradně v Rýmařově. čekám až se mi ozve kámoška co s ní budeme jezdit.
Slyšela jsi o tom Káčeti?? Tady jsou jejich stránka a je to tam aji nafocené www.kace.cz
Káče jsem si už prohlížela, jejich provozní a hygienické podmínky mi přijdou místy trochu drsné.
Tak nevím, jak je to ve skutečnosti. Jedna věc je, co mají někde napsané a inzerují a druhá je skutečnost. Proto bych ráda, nějaké ty kokrétní zkušenosti a poznatky a pocity plaváčků. Jak se chovají plavací tety (k maminám i miminům), atd. ![]()
Ahoj Biny,
já jsem začala plavat se starší dcerkou v Lázních a pak jsme se tak nějak automaticky přesunuly do Káčete - vybudovaly ho ženský z Lázní.
Chodím tam s oběma plavat a jsem spokojená. Starší už teď v září začně chodit do předplavečáku. Vodu upravují chemicky nějakým přípravkem na bázi chlóru, ale přesně by Ti to asi řekli na místě.
Herna je tam bezvadná - prosklená, takže může přijít na „čumendu“ půlka rodiny a nemusí se tlačit a pařit u bazénku, ale v klidu si dát kafčo a sledovat sportovní výkony přes sklo. Jediná nevýhoda - je to tam všechno malé (nedostatek prostor) - šatna, převlíkárna, sprchy
Byla tu i tato diskuse na podobné téma: http://emimino.cz/modules.php?…
Jednoduše jsem spokojená. Každé cca 3 měsíce jezdí pán z Ostravy natáčet pod vodou a tak můžeš mít i tuto památku.
Pavla
Tak to zatím vypadá (i z té minulé diskuze), že zatím vede Káče. Nevíte proč je Vodníček nejdražší? Odpovídá to i kvalitě?
Biny,
já se jim nedivím, že mají drsnější provozní podmínky - hrozně moc mamin zkoušelo jejich trpělivost a proto trošku přitvrdili - zřejmě narazili… Každopádně jsou to pořád podmínky, na které se dá přistoupit…
Vodníček, když začínal, tak měl cenu nižší než Káče. Zřejmě potřebovali nalákat zákazníky. Teď postupně (a mně připadá, že pravidelně) cenu zvyšují - aby taky něco nahrabali… Káče má od začátku 140 CZK a to platí i pro nové kurzy, které začínají přístí týden…
Pavla
Díky za reakce, i když asi v Ol chodí plavat jen Pavlas
Mě přijde takový divný si psát do Podmínek - matky mají zakázáno mluvit mezi sebou v bazénu …
Chápu, že tam nemůže mluvit 5 mamin najednou ale …
Já jsem chtěla spíš znát, jak se chovají plavací tety (jestli se převážně usmívají, nebo mračí), jestli je to tam „baby friendly“
nebo ždímárna peněz a tak. Spíš vlastní zkušenosti a pohledy.
No nic. Třeba se ještě někdo ozve.
![]()
Všem díky a hezký den.
Aho Biny,
sorry, ale už se Ti zase ozývám já…
![]()
K mluvení: při plavání se téměř celou půlhodinu zpívají písničky a říkají básničky. Pokud se někdo baví, tak děti na něj koukají a nesoustředí se. Pokud se taky někdo nahlas chechtá a pod., tak to je opravdu děsný upoutat pozornost mrňouse na plavání. Takže možná proto… ![]()
Já mám jednu blbou zkušenost s rušením, ale na vině jsou rodiče. Vzhledem k tomu, že lekce různých skupin na sebe většinou navazují, tak by se mělo (dle provozního řádu) čekat na konec předchozí skupiny v chodbičce u sprchy ne u bazénu (logické). Když jsem na jaře chodila se starší dcerou plavat, tak skupina rodičů neustále vodila svoje děti i pět minut před koncem naší lekce k bazénu, nechala je tam a šla si na kafe do herny (předplavečák bez rodičů). Děti samozřejmě dělaly blbosti a rušily. Naše děti pak už nedávaly pozor a pořád koukaly po těch na břehu… Děs!
Když jsem si šla promluvit s rodiči, tak jsem samozřejmě byla ta špatná já, ale nakonec to vyřešily plavací tety… ta naše nejdříve nic nedělala, protože netušila, že nám to vadí…
Jinak tety se usmívají, poradí, potápí se s dětma a vymýšlí různé ptákoviny… Jsou vstřícné…
No, jinak by se taky mohl ozvat i nějdo jiný… Já bych se taky ráda něco dozvěděla… ![]()
Pavla
Ahoj, chtěla bych se zeptat, poprosit o radu.
Máme dvě děti, s oběma chodíme plavat do Káčete. Jenže starší dcera nastoupila do školky a je pořád nemocná. Od ní to chytá mladší syn. Od ledna jsme si ani další kurz neplatili, že vychodime náhrady, které platí do konce března. Jenže jich máme tolik, jako celé dva kurzy. A od ledna jsme ještě nemohli ani s jedním jít.
Nemáte nějakou radu, jak si nenechat propadnout tolik peněz? Už to nejsou stovky, ale tisíce.
Když jsem psala do Káčete, jestli by na základě potvrzení lékaře mohli prodloužit platnost náhrad, napsali mi, že ne. Oba měli zápal plic, čimž jsme byli hned přes měsíc mimo. Pořád kašlou.
Děkuji moc za rady
@vykyluci a co zkusit někomu odprodat, se slevou, ale aspoň něco. V Káčeti se nejdřív domluvit, že to tak provedete.
@mischelinka To me napadlo. Jenže tam maminky neznám, nemam tam kamarádky. Navíc by vždycky chodily jako na hodinu navíc a je to takove složité domlouvání, kdy by mohly atd. Neumím si to moc představit v praxi. Ale děkuju moc za typ.
Já jsem toto řešila v roce 2012 a vím, že to nějak šlo, ale už si nevzpomenu, vím, že vraceli i peníze, zkus se přímo zeptat jak to jde vyřešit.