Plenky&pračka - hygiena?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
26.9.20 08:41

Myslím, že je to forma spolubydleni, žádný panelák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.9.20 08:57
@Beckyttine5 píše:
Myslím, že je to forma spolubydleni, žádný panelák…

Ubytovna, ne?

• Citovat
  • Upravit
53518
26.9.20 09:01
@Callista píše: Čekáme první miminko a protože je pro nás ekologie důležitá, nechceme používat jednorázovky.
Takže se asi pokusíme o bezplenkovku, ale nečekám velké úspěchy a smiřuji se s látkovými plenkami.

Ovšem sdílíme dům i pračku s nájemníky a nejsem si jistá, nakolik je vůči nim slušné prát ve společné pračce pokakané plínky. Bohužel na druhou pračku není moc místo.
Samozřejmě plánuju třeba 1× měsíčně pračku vyčistit na 90 stupňů se spec. přípravkem, aby tam nebylo vysloveně bahýnko, ale stejně…

Třeba zvířecí věci jsem kdysi musela prát v jiné pračce protože jinak byly v další várce prádla chlupy. Naředěné zbytky z plínek co někde ulpěly na bubnu vidět nejsou, ale asi tam taky budou, ne?

Díky

S nájemníky bych pračku rozhodně nesdílela, s miminem uz vůbec ne. Prala jsem často a vadilo by mi, kdyby zrovna jela s montérkama souseda. Některé děti i dost blinkají a i po hodině, to už pěkně zapáchá. A taky poblinkají deky a prostěradla. Takže se nepere jen pokaděná plena. A ty čtvercovky bych aspoň ze začátku vyvářela (teda na 90).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.9.20 09:03
@Kolicek95 píše:
Holky a jak to děláte, když miminko ještě nedělá šišky? Ptala jsem se na to kamarádky a ta říkala, že to normálně strčí do pračky, co nejde vysypat, a že se to vypere.

Musí se to namočit a vymáchat. A obsah kbelíku po vymachání se lije do záchoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
26.9.20 09:07

Žiju v zahraničí a tady se docela běžně bydlí jinak než v Čechách, je tu větší zalidněnost a míň místa na cokoli.
Sdílíme pračku se dvěmi velice čistotnými mladými ženami, proto mám obavu, jestli je ok to strkat do společné pračky.

Ne, nejsem dobytek ani hovado a prosím o slušnější způsob vyjadřování v této diskuzi.

Sušičku budeme pořizovat, teoreticky by šla místo toho koupit pračkosušička, ale co vím, tak jsou drahé na provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
26.9.20 09:11

@Russet

Ono to samozřejmě nejde do várky spolu s jejich prádlem. To by mi vadilo i u mého oblečení.
Jak píšu výše, sdílíme pračku se 2 mladými velice čistotnými ženami.
To by ti vadilo také? Z jakého důvodu? Díky.

P. S. děkuji všem za slušné odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35581
26.9.20 09:18

Plinky po stolici musíš ideálně hned preprat v ruce jinak zůstávají fleky. A pak jsem měla kýbl s vodou a vikem kde byly všechny plinky namoceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.9.20 09:20
@Callista píše:
@Russet

Ono to samozřejmě nejde do várky spolu s jejich prádlem. To by mi vadilo i u mého oblečení.
Jak píšu výše, sdílíme pračku se 2 mladými velice čistotnými ženami.
To by ti vadilo také? Z jakého důvodu? Díky.

P. S. děkuji všem za slušné odpovědi :kytka:

Co žiju mimo domov, peru si ve vlastní pračce. S příchodem mimina, pokud bych měla starou nespolehlivou pračku, bych koupila novou ještě před koupí kočáru. Mimino mám spojené se spoustou prádla, a po zkušenosti s blinkacím synem cca do půl roku bych nikomu neradila sdílet pračku. Štvalo by mě, že je zrovna obsazena, že nemůžu prát, protože si zrovna někdo přepírá. Ať je sebečistotnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
26.9.20 09:47

Ježíši tak snad tu plenku preperes nejprve v ruce, než ji das do te pračky, ne? 8o Nebo to chceš ty dva dny s tím celým obsahem skladovat jak? 8o

Já jsem vše vždy narychlo ručně vyprala mydlem a pak to hodila do kyble s trochou perkarbonatu, a až byl plný tak do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.9.20 09:47

Já měla miminko před 30 lety a látkové plenky jsem používala přes dva roky, protože jednorázové téměř nebyly a cey byly horentní. Pleny je třeba alespoň prvních 6 týdnů vyvarovat na 100 stupňů, tedy v hrnci na plotně. Pak je třeba je poctivě máchat. Doporučuji i žehlit, aby se miminko neoprudilo. Před praním v pračce je třeba odstranit hovínka i moč, vyplachnout a nechat namácet třeba v mydlovych vlockach. Na to jsem měla jeden speciální kýbl s víkem. Ovšem být závislá s miminkem a látkovými plenami na společné pračce, to je dost drsné. Pračka s miminkem jede pořád. Pleny doporučuji žehlit kvůli čistotě. Látkové se musí měnit častěji, nejlépe stále kontrolovat, zda je dítě suché. Navíc se vám pročurá do kalhot a hovínka budete lovit v dupackach. Osobně ze své zkušenosti látkové pleny nikdy, je-li jiná možnost. Hodně štěstí a sil!

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
26.9.20 10:03
@Alriga píše:
Já měla miminko před 30 lety a látkové plenky jsem používala přes dva roky, protože jednorázové téměř nebyly a cey byly horentní. Pleny je třeba alespoň prvních 6 týdnů vyvarovat na 100 stupňů, tedy v hrnci na plotně. Pak je třeba je poctivě máchat. Doporučuji i žehlit, aby se miminko neoprudilo. Před praním v pračce je třeba odstranit hovínka i moč, vyplachnout a nechat namácet třeba v mydlovych vlockach. Na to jsem měla jeden speciální kýbl s víkem. Ovšem být závislá s miminkem a látkovými plenami na společné pračce, to je dost drsné. Pračka s miminkem jede pořád. Pleny doporučuji žehlit kvůli čistotě. Látkové se musí měnit častěji, nejlépe stále kontrolovat, zda je dítě suché. Navíc se vám pročurá do kalhot a hovínka budete lovit v dupackach. Osobně ze své zkušenosti látkové pleny nikdy, je-li jiná možnost. Hodně štěstí a sil!

Jenže před 30 lety a dneska je úplně něco jiného. Ty pleny a péče o ně je úplně odlišná.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
26.9.20 10:05
@Kolicek95 píše:
Jenže před 30 lety a dneska je úplně něco jiného. Ty pleny a péče o ně je úplně odlišná.

Tak třeba jo, ale pořád si nejsem jistá tou ekologickou rovnicí. A hlavně to pořád vidím jako děsný opruz pro maminku.

• Citovat
  • Upravit
4277
26.9.20 10:07

@Russet

Nespolehlivá není a pere dobře, ale stejně budu muset koupit novou, protože při stěhování nám upadla nožička a než jsme to zjistili a dali zpět, vyprali jsme v tom a jak byla pračka nevyvážená, tak se trošku vykvedlala a začala být hlučnější při odstřeďování. Což při normálním praní nevadí, ale při častějším ten hluk bude opruz. Škoda jí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.9.20 10:14
@Kolicek95 píše:
Holky a jak to děláte, když miminko ještě nedělá šišky? Ptala jsem se na to kamarádky a ta říkala, že to normálně strčí do pračky, co nejde vysypat, a že se to vypere.

I na vaječinu je separačka. Ja je nepoužívala, při plnem kojení dcerka kakala jednou za tri dny a tam byla separačka zbytečná. To jsem normalne přeprala v ruce. Teď už to separačka zachyti a normalne pliny necham vymáchat a vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
26.9.20 10:18

@Alriga

Mě prostě jen děsí ta tuna jednorázovek, co dítě vyprodukuje za první roky života.
Takže ne že bych se na to praní těšila, ale nechci být pohodlný slaboch a chci to alespoň zkusit. Zvládla to moje mamka (a to neměla sušičku a ty čupr overkalhotky asi taky dřív nebyly) tak proč ne já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí