Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@miisenka píše:
@Baba
Prosim Ta, co to je za meno Houba?
@Baba píše:
a co by se s tim dalo delat pozdeji?
SMA neni kontraindikace k ockovani, spis se doporucuje dat i nepovinne proti chripce.
Našla jsem, že -
Kde berete jistotu, že by se tohle šílené onemocnění u daného dítěte rozjelo tak brzy, i kdyby nebylo očkované? Pokud se problém projeví až v dospělosti, tak jsou příznaky podstatně mírnější. Nezaráží Vás přístup pediatra, který nevěděl, co je příčina náhlého problému, a přesto vliv očkování šmahem odmítl? A když příčina onemocnění není známá, jak to, že jsou si odborníci tak zatraceně jistí, že očkování problém nemohlo spustit?
Dnes nejznámějším lékem na SMA je Valproát (VPA – valproát sodný) a Ammonaps (PBA – fenylbutyrát sodný). Při podávání těchto léků se stav zlepšuje asi u čtyřiceti procent nemocných dětí. (Nicméně vzhledem k tomu, jak se tahle nemoc projevuje u dětí, považuji úmrtí dítěte u něhož se choroba rozjela, spíše za milosrdenství.)
@alifie
Tou neznamou pricinou se mysli mechanismus postizeni neuronu.
SMA je vrozene, tech 5% ma jinou mutaci.
@alifie
Je to geneticky heterogenni onemocneni, at uz jsou pritomny delece nebo mene casto bodove mutace. Najdi si typ 1, werd. Hoffman, nebo tzv typ 0.
Detatko v clanku melo genetiku pozitivni, rovnez uvedeno, ze uz po porodu nebylo vse ok. Nevim, proc zrovna na tomto musi parazitovat neockovaci aktivisti. To uz je hyenismus.
@Baba píše:To je pitomina pro emimino. Houba ma normalni jmeno - je to Vendelin
Mel byt Mikolas, ale na to jmeno se nam zdal moc tlustej
@BellinkaX píše:
@alifie
Detatko v clanku melo genetiku pozitivni, rovnez uvedeno, ze uz po porodu nebylo vse ok.
Až do prvního očkování se vyvíjelo normálně (podle fotodokumentace, včetně videí, již v prvním měsíci páslo koníčky). Problémy nastaly až po první dávce očkování. Po druhé dávce došlo k náhlému prudkému zhoršení. Jenže rodiče jsou jen laici, proč by se měl někdo zabývat tím, že podle videí se dítě vyvíjelo normálně, když neurolog ve zprávě napsal něco jiného?
Mám pocit, že někteří odborníci automaticky vypouštjí to, co jim říká neodborník jen proto, že to nesedí do jejich naučených tabulek. Celé je to nějaké netabulkové - i příčina úmrtí je selhání srdce, nikoliv ovyklá respirační insuficence.
Příspěvek upraven 12.01.14 v 16:12
@alifie Také jsem premyslela, kde je ta informace o tom, ze dítě uz po porodu mělo problém. Genetická zátěž se zjistila dodatečně. Tak jsem to z článku pochopila. Asi špatně. ![]()
To je i celkem jedno.
@alifie
Nechapu, proc to vlastne resit, dite nezemrelo na nasledky ockovani, jen se tenhle pribeh nekomu hodil do kramu.
A pak se clovek docte, ze ockovaci rodice jsou stado
Nejaka homeopatka napise hloupost a neockovacky se toho bez premysleni chytnou, protoze to podpori jejich viru. Nac si neco overovat.
Nepochybuju, ze kdyz odkaz Kastinka Bubii hodila do vice diskuzi, bude i v neockodiskuzi, kde se bude plamenne a hromadne spilat doktorum do podplacenych vrahu.
@Baba píše:
@alifie …kde se bude plamenne a hromadne spilat doktorum do podplacenych vrahu.
Ne, nemyslím, že jsou podplacení. Myslím, že některé doktory jejich pacienti akorát vůbec nezajímají. ![]()
@alifie píše:
Ne, nemyslím, že jsou podplacení. Myslím, že některé doktory jejich pacienti akorát vůbec nezajímají.
Také se mi přihodilo. Představ si, ze nase obvodni (máme s manželem stejnou MUDr.) jednou na nejaké kontrole manželovi povídá: zdravotnictví v leceni dlouhodobe selhává, cesta je alternativni medicína, homeopatie, byliny
a zdravý životní styl.
Tím jsem hlavne chtěla napsat, ze ten, kdo se zajímá o opravdové léčeni a vyléčení častokrát sklouzne k alternativnimu směru.
@Ademe píše:
Jsou to dva chlapečci dvojčátka. Jedno je díky bohu zdravé ale druhé to odneslo takovým způsobemChlapečkům je pět let - ten postižený je těžký autista, má zpomalený mentální vývoj - zasekl se na úrovni 1,5 ročního dítěte. Nemluví. Snad jen mama, tata a baba ale prý nejspíš ani neví co to znamená. Naráží hlavou do zdi, skáče po nábytku nemá vůbec žádný pud sebezáchovy. Už 2× jsem zažila když mu maminka volala rychlou aby mu přijeli dát diazepam ( snad to píši dobře ) protože má záchvaty vzteku. Rodiče se s tím nemohou vyrovnat protože až později bylo dokázané, že mimo jiné i očkování způsobuje autismus a tyhle mentální poruchy. Mají dokonce života vystaráno
rozhodně tímhle příspěvkem nechci nikoho ovlivňovat, jen moje zkušenost a můj názor.
je to hrozne! jenze to clovek tezko uz dokaze.
Sestra ma 7miletyho kluka, narodil se s upecni snurou kolem krku, ale byl po narozeni cipera, tak o mesic pomalejsi s pasenim, lezenim, jak zacal lezt, projevilo se u nej to, ze vic vse delal levou stranou, rukou. Doktorka na to, ze ma zablokovanou pater (no ja bych s takovym nazorem hnala), v roce a pul u jinyho doktora je honili po kontrolach, diagnoza mozkova obrna. Byl v 35 narozenej, dali ho ockovat normalne, je ted mentalne postizenej s ochrnutou pulkou tela, zaseklej nekde v roce a pul. Uz se teda trochu rozpovidava, ale je to nestesti tohle. Vinu davam doktorum i segre, nevedomost, proste neni z tech co se zajimala o ockovani a dalsi veci. Ja bych to neunesla.
@Olcatko
Ockovani NU ma, ale neda se na nej svalit vsechno.
Ockovani nezpusobuje ani SMA, ani DMO.
@alifie
Ajo, po porodu melo problemy jine dite v jinem clanku, tuto cast beru zpet.
Bohuzel fakt, ze SMA je geneticky dane onemocneni nezmenis a ockovani tu mutaci a nesledne onemocneni fakt neudela.
A Kastinka bubii rada siri podobnou hysterii, uz jsem si kolikrat vsimnula. Fakta ignorovat, hlavne vydesit neznalce. Ucel sveti prostredky…
@Olcatko píše:
je to hrozne! jenze to clovek tezko uz dokaze.
Sestra ma 7miletyho kluka, narodil se s upecni snurou kolem krku, ale byl po narozeni cipera, tak o mesic pomalejsi s pasenim, lezenim, jak zacal lezt, projevilo se u nej to, ze vic vse delal levou stranou, rukou. Doktorka na to, ze ma zablokovanou pater (no ja bych s takovym nazorem hnala), v roce a pul u jinyho doktora je honili po kontrolach, diagnoza mozkova obrna. Byl v 35 narozenej, dali ho ockovat normalne, je ted mentalne postizenej s ochrnutou pulkou tela, zaseklej nekde v roce a pul. Uz se teda trochu rozpovidava, ale je to nestesti tohle. Vinu davam doktorum i segre, nevedomost, proste neni z tech co se zajimala o ockovani a dalsi veci. Ja bych to neunesla.
DMO se projevuje zejmena az se dite zacne vic pohybovat, do te doby toho nemusi byt mnoho videt.
Pupecnik kolem krku s hypoxii jsou nejcastejsi priciny DMO. Ockovani vinis zbytecne. A vinit sestru z DMO je dost necitlive. Jsou veci, ktere ovlivnit nemohla. Pupecnik v deloze ditku kolem krku neutahla. Podpora by byla lepsi.
Ne ja nerikam, ze DMO ma po ockovani, ale straslive me vadil pristup doktorky, zdravotniku i sestry. Tam to bylo hodne chaoticky, (sestra je po 4 operacich kloubu - mela nozky vykloubene pri porodu, v puberte operace a zkracovani) v tyhle situaci mohla mit cisare a mimcu by se pradepodobne nic nestalo) doktori az v roce a pul vytahli papiry i vlastne sestra se zacla zabyvat s tim ze by mohlo byt neco v neporadku. Meli zacit cvicit daleko driv. K tomu prave ockovani 3 mesicniho k tomu nedonoseneho kojence v takovem stavu bylo hone spatny a ja jsem za to, ze i ten stav se pak horsil.
Příspěvek upraven 13.01.14 v 12:19