Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Baba Diky. Prosimte, z jakeho duvodu MMR konkretne po 2. roce? Mladsi je zed na ni objednany presne v roce a pul… Cekala jsem, nez zacne chodit, je trochu hypotonicky, lezl az v 11 mesicich a chodi az od roka a 4,5 mes.
@Levandule121 píše:
@Baba Diky. Prosimte, z jakeho duvodu MMR konkretne po 2. roce? Mladsi je zed na ni objednany presne v roce a pul… Cekala jsem, nez zacne chodit, je trochu hypotonicky, lezl az v 11 mesicich a chodi az od roka a 4,5 mes.
po druhem roce ma byt mene nezadoucich ucinku.
Ale ted si zaboha nevzpomenu, kde sem k tehle informaci prisla
Nevylucuju, ze na emiminu
Ale tak tohle zrovna pro me tak zasadni nebylo, dala bych to i v roce a pul. Uvidim, jak to bude s Houbou, pokud bude zdravy, tak to asi ani odkladat nebudeme, z MMR se dela zbytecne strasak ![]()
@Levandule121
Nasi prtavci jsou taky lenory, zacli chodit az v 16 mesicich. Ockovanim to nebude, to spis geneticky podminena lenost ![]()
Houba bude nejspis stejny, jsou mu 4 mesice a nedela nic, jen lezi jako placka. Ale nedivim se, rozhybat osmikilove telo da praci ![]()
@Baba Osmikilove telo!
Tak mladsi ma ted 9 kg a starsi na tom byl stejne. Takze tim to u nas nebude. ![]()
@Levandule121 píše:
Uvadi to petras na svem vebu vakciny tecka net. Sorry lip mi to emimino nevezme ![]()
Mene nezad. Reakci.
@Baba píše:
Smutny. A smutny je taky, ze tohle je vyuzivano v boji proti ockovani
SMA je vrozena smrtelna nemoc, kterou ockovani zpusobit nemohlo.
Presne tak, ale obavam se, ze to jistym zenam zde nevysvetlis.
Pouzila bych zde okridlene slovni spojeni spatne namichane geny. A prihodila zeleneho smajlika, ale ono SMA moc k smichu neni.
@Levandule121 píše:Přesně, jak píše @Baba - je smutné, že i na takto zjevnou hloupost v antiočkovacím propagandistickém článku hned každý skočí bez přemýšlení a třeba jen obyčejného vygooglení té zmíněné nemoci.Těch pár vteřin na ověření byste jako zodpovědné matky snad mohly věnovat, ne?
Kde a co studovala paní doktorka - autorka - by mě vážně zajímalo…
Představ si, že jsem si zjistila, že jde o vrozený a dědičný problém. Kde ty bereš svoji jistotu, že očkování nespustilo problém předčasně - v době, kdy se s tím nedalo nic dělat? Navíc to nic nemění na tom, že problémy se projevily po očkování a pediatr to ignoroval a očkoval dál aniž by věděl, co je příčinou problémů.
@alifie píše:
Představ si, že jsem si zjistila, že jde o vrozený a dědičný problém. Kde ty bereš svoji jistotu, že očkování nespustilo problém předčasně - v době, kdy se s tím nedalo nic dělat?
a co by se s tim dalo delat pozdeji?
SMA neni kontraindikace k ockovani, spis se doporucuje dat i nepovinne proti chripce.
@BellinkaX píše:
Presne tak, ale obavam se, ze to jistym zenam zde nevysvetlis.
Pouzila bych zde okridlene slovni spojeni spatne namichane geny. A prihodila zeleneho smajlika, ale ono SMA moc k smichu neni.
koukalad na web Hofhanzlove? Premyslim, jestli to je hloupost nebo ziskuchtivost. Stejne jako u Elekove, Sedlakove a spol.
@Levandule121 píše:
@Baba Osmikilove telo!![]()
Tak mladsi ma ted 9 kg a starsi na tom byl stejne. Takze tim to u nas nebude.
@Baba píše:
koukalad na web Hofhanzlove? Premyslim, jestli to je hloupost nebo ziskuchtivost. Stejne jako u Elekove, Sedlakove a spol.
Koukala, toto jmeno mi nebylo zname, tak s ocekavanim. A nezklamala jsem se.
@Baba píše:
Opravuju Houbovu pohybovou aktivituZrovna sebou tak mrskal, ze se prekulil na bok. Samozrejme za mlikem
Ho to ockovani nejak rozjelo
Mojo bylo taky lemricka a po ockovani zacalo lezt. ![]()
@alifie píše:
Představ si, že jsem si zjistila, že jde o vrozený a dědičný problém. Kde ty bereš svoji jistotu, že očkování nespustilo problém předčasně - v době, kdy se s tím nedalo nic dělat? Navíc to nic nemění na tom, že problémy se projevily po očkování a pediatr to ignoroval a očkoval dál aniž by věděl, co je příčinou problémů.
Se sma se neda nic delat. Je to utrpeni az do konce.