Pneumokok - očkovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9024
10.1.14 03:19

Mě jde o to, aby rodiče byli před ockovanim informováni, ze je nutne si radne prostudovat pribalovy letak dostatecne dopredu pred ockovanim, nežádoucí účinky jsou častější, nez se uvádí v pribalovem letáku (odhaduje se 99% PODHOASENOST), ze je díky netu jsem se seznámila i s dalšími maminkami, které mají poškozené děti ockovanim (autici, pak deti s cukrovkou, ekzemem), ze ve vakcinach jsou neurotoxicke látky a jine jedovaté chemikálie (ani sukl nezna presne slozeni danych sarzi, neexistuje zadna spolehliva kontrola ockolatek a vyrobce nezodpovida za nezadouci ucinky) a ze u infanrix hexa v evropském registru nežádoucích účinku jsou hlášeny na druhem míste neurologické problémy hned za otokem v místě vpichu. Je toho víc, každopádně jedne diskuzi tady na Emimi vděčíme za to, ze dcera se z postvakcinacnich problému neurologickeho rázu dostává celkem dobře, ze se s ni domluvíme a nemá záchvaty z přetížení, ze nemusi brát neuroleky a je rada na světě a my s ní.
Zdravotnictví odzvonilo, kdy mohou prusvihy snadno zametat pod koberec.
Pokud vakcina obsahuje jedovaté chemikálie, ktere telo tezko vylučuje roky, tak je nutne, aby o tom vědělo co nejvice rodičů PŘED OCKOVANIM. :pankac: A i na toto je internet. Je zajimave, ze ti, co uz neockuji nebo ještě s ockovanim otaleji a váhají a třeba ani nezacnou očkovat, maji vysokoškolské vzdelání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
10.1.14 05:51

Já jsem nedonošené dceři posunula Hexu, dostala ji ve schématu 2+1. No a když už jsem doktorce předložila svou žádost ohledně Hexy, sama pravila - to asi dotaz ohledně pneumokoků ani nemusím vytahovat, co? :lol: No a Priorix zatím odkládáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
10.1.14 07:21
@zvědavá borůvka píše:
@adam75
Taky možnost, ale proč by to nĕkdo dĕlal.
Navíc je tu hodnĕ lidí.

To nemusí být hodně lidí, to může být jeden člověk pod 10 různými přezdívkami a 10 vymyšlenými příběhy :P Jak můžeš vědět, že není?
Nežer to tolik a radši se poraď s někým skutečným :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
10.1.14 10:10
@adam75 píše:
To nemusí být hodně lidí, to může být jeden člověk pod 10 různými přezdívkami a 10 vymyšlenými příběhy :P Jak můžeš vědět, že není?
Nežer to tolik a radši se poraď s někým skutečným :)

Spíš bych doporučila přečíst velice pečlivě příbalový leták jakékoli vakcíny, kterou chce nechat píchnout - a raději třikrát. To, že s někým mluvíte osobně ještě neznamená, že od něj obdržíte pravdivé informace.

Na internetu je sice hromada nesmyslů, ale taky hromada pravdivých informací. A informace z nedůvěryhodného zdroje jde ověřit u důvěryhodného zdroje -
když se odborníka na problematiku ptáte detailně na konkretní věc, tak vám obvykle pravdivě odpoví.

Je účinnost vakcíny proti pneumokokům opravdu stoprocentní?

• Ze studií vyplývá, že ano.

(Laik, který ví houby, jásá, že jeho dítě bude ochráněno. Ale jedinec, který se prohrabal nedůvěryhodnými zdroji na internetu se ptá dál:
Znamená to, že očkované dítě nemůže žádný pneumokok ohrozit?

• Ne, neznamená. Očkování chrání pouze proti některým kmenům.

A laik dumá, hmm i některé nedůvěryhodné zdroje obsahují pravdivé informace.)

A jinak, jako důvěryhodný zdroj ohledně pneumokokové vakcíny bych doporučovala zprávy SZÚ
http://www.szu.cz/…012_ZCEM.pdf
- Celá zpráva vyznívá veskrze pozitivně, ale třeba Tab.5 mi připadá dost zajímavá.

Příspěvek upraven 10.01.14 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
10.1.14 14:33

Jinak teda ještě za sebe napíšu, že očkování na pneumokoka nemá ani jedno mé dítě. U staršího se mi to nechtělo platit, u mladšího jsem to považovala za zbytečné, protože starší zatím problémy neměl. Starší je sice školkové dítě, ale je to malá vesnická školka celkem o 12 dětech, takže žádné extra nemoci odtud netahá. Navíc jsou to odolná děcka, odmalička lítají venku. Souhlasím, že nemocem je třeba bránit se jinak než očkováním. U nás doma se osvědčila psychická pohoda, pohyb venku a přiměřená strava (seřazeno podle důležitosti, nějaké bio neřeším a čokoláda děcka taky nezabije, když to pak vyběhají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.1.14 20:29
@Trojlístek píše:
Proč? Protože se třeba bude nudit a bude mu dělat dobře jak ho jiní litují. A právě na to potřebuje tu hromadu lidí.Pardon, neptala jsi se mě, ale nešlo mi nereagovat…

V pohodě, každý názor dobrý :D
To víš, že nespoléhám jen na emimino, že si informace zjišťuji i jinde…
Nejsem blbá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.1.14 20:32
@Trojlístek píše:
@zvědavá borůvka Mám pocit, že tomu pořád moc nerozumíš. Jinak by jsi se takto nemohla zeptat. Nemyslím to nějak zle. Prostě ti to hodně vrtá hlavou a nevíš, nedokážeš se rozhodnout. Dnešní tvůj příspěvek ve 22:38 hodin.Bych si také hledala spolehlivější zdroj informací. Jak bylo uvedeno.

Byla jsem v noci unavená, moc mi to nemyslelo.
Bylo to tedy asi tak, že očkovat dala a dítě stejně dostalo pneumokoka, ptz vakcína nechrání proti všem.
Je to tak? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.1.14 20:36
@Bubiii píše:
Mě jde o to, aby rodiče byli před ockovanim informováni, ze je nutne si radne prostudovat pribalovy letak dostatecne dopredu pred ockovanim, nežádoucí účinky jsou častější, nez se uvádí v pribalovem letáku (odhaduje se 99% PODHOASENOST), ze je díky netu jsem se seznámila i s dalšími maminkami, které mají poškozené děti ockovanim (autici, pak deti s cukrovkou, ekzemem), ze ve vakcinach jsou neurotoxicke látky a jine jedovaté chemikálie (ani sukl nezna presne slozeni danych sarzi, neexistuje zadna spolehliva kontrola ockolatek a vyrobce nezodpovida za nezadouci ucinky) a ze u infanrix hexa v evropském registru nežádoucích účinku jsou hlášeny na druhem míste neurologické problémy hned za otokem v místě vpichu. Je toho víc, každopádně jedne diskuzi tady na Emimi vděčíme za to, ze dcera se z postvakcinacnich problému neurologickeho rázu dostává celkem dobře, ze se s ni domluvíme a nemá záchvaty z přetížení, ze nemusi brát neuroleky a je rada na světě a my s ní.
Zdravotnictví odzvonilo, kdy mohou prusvihy snadno zametat pod koberec.
Pokud vakcina obsahuje jedovaté chemikálie, ktere telo tezko vylučuje roky, tak je nutne, aby o tom vědělo co nejvice rodičů PŘED OCKOVANIM. :pankac: A i na toto je internet. Je zajimave, ze ti, co uz neockuji nebo ještě s ockovanim otaleji a váhají a třeba ani nezacnou očkovat, maji vysokoškolské vzdelání.

Koukám, že jsi taky z Brna :)
Chvilku mě napadlo osobní setkání, ale to by bylo asi blbý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
10.1.14 20:53
@zvědavá borůvka píše:
@lucillee
Syn dostal pneumokoka i přes očkování?

Bohužel ano, kmenů je strašně moc a na očkované děti mohou ty, které nejsou ve vakcíně působit ještě hůře…ale vždycky je to něco za něco…slyšela jsem mluvit rodiče dětí, které po pneumokokové nákaze mají trvalé následky na sluchu a ti druhé dítě očkují. Řekla bych, že je to rozhodnutí a odpovědnost každého rodiče, ale nikdo ti nejspíš nepoví co je správné, jen bude prosazovat svůj názor a podkládat ho různými argumenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
11.1.14 00:12

@lucillee

To je mi líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
11.1.14 00:15

@zvědavá borůvka u nás to naštěstí bylo jen vleklé, ale malý je OK. Souhlasím s tebou, že rozhodnutí o očkování je hodně těžké, ta odpovědnost je prostě na rodičích i když často nemají dost informací a samozřejmě ani patřičnou odbornost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
11.1.14 00:21

@lucillee

Já to očkování na pneumokoky dávat asi fakt nebudu, na případné záněty středouší jsem dostala výborné rady tady od holek, velmi mě zaujal ten parafínový olej.
A pneumokok se dá vyléčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.1.14 08:45

Ja sa iba pytam, tym ako tu riesit stale tu otitidu, co vravite na meningitidu sposobenu pneumokokom?
To uz neni taka sranda.
A moj syn nema zaockovane nic, takze nerypem z pohladu ockovanej. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.1.14 08:51
@zvědavá borůvka píše:
@lucilleeJá to očkování na pneumokoky dávat asi fakt nebudu, na případné záněty středouší jsem dostala výborné rady tady od holek, velmi mě zaujal ten parafínový olej.
A pneumokok se dá vyléčit.

Precti si jeste neco na tema invazivni bakterialni onemocneni.
Vakciny obsahuji prevazne invazivni kmeny. A taky ne kazdy pneumkok co kolem lita je invazivni.
Dale taky je dobre vedet, ze vakcina neni urcena k prevenci otitid. Ty jsou vetsinou virove, pneumokok se podepise pod par z nich.
Vylecit se vetsinou da, jen ty invazivni nakazy nemusis stihnout, jak jsou rychle. A nezabranis trvalym nasledkum. Tato potvora rada zpusobuje hluchotu.
A co se obav z autismu tyce, tak to je nepodlozene, kdysi se strasilo zivou mmr vakcinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
11.1.14 10:00

@miisenka
Já jsem nechala očkovat pneumokoky právě kvůli pneumok. meningitidě. Jinak bych nedávala, ale meningitida je pro mě strašák. Viděla jsem 3 holčičky po ní a pouze 1 se z toho „vylízala“ jakž takž a měla lehkou mentální retardaci. Další 2 dopadly podstatně hůř - nechodí, nesedí, nemluví atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek