Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě jde o to, aby rodiče byli před ockovanim informováni, ze je nutne si radne prostudovat pribalovy letak dostatecne dopredu pred ockovanim, nežádoucí účinky jsou častější, nez se uvádí v pribalovem letáku (odhaduje se 99% PODHOASENOST), ze je díky netu jsem se seznámila i s dalšími maminkami, které mají poškozené děti ockovanim (autici, pak deti s cukrovkou, ekzemem), ze ve vakcinach jsou neurotoxicke látky a jine jedovaté chemikálie (ani sukl nezna presne slozeni danych sarzi, neexistuje zadna spolehliva kontrola ockolatek a vyrobce nezodpovida za nezadouci ucinky) a ze u infanrix hexa v evropském registru nežádoucích účinku jsou hlášeny na druhem míste neurologické problémy hned za otokem v místě vpichu. Je toho víc, každopádně jedne diskuzi tady na Emimi vděčíme za to, ze dcera se z postvakcinacnich problému neurologickeho rázu dostává celkem dobře, ze se s ni domluvíme a nemá záchvaty z přetížení, ze nemusi brát neuroleky a je rada na světě a my s ní.
Zdravotnictví odzvonilo, kdy mohou prusvihy snadno zametat pod koberec.
Pokud vakcina obsahuje jedovaté chemikálie, ktere telo tezko vylučuje roky, tak je nutne, aby o tom vědělo co nejvice rodičů PŘED OCKOVANIM.
A i na toto je internet. Je zajimave, ze ti, co uz neockuji nebo ještě s ockovanim otaleji a váhají a třeba ani nezacnou očkovat, maji vysokoškolské vzdelání.
Já jsem nedonošené dceři posunula Hexu, dostala ji ve schématu 2+1. No a když už jsem doktorce předložila svou žádost ohledně Hexy, sama pravila - to asi dotaz ohledně pneumokoků ani nemusím vytahovat, co?
No a Priorix zatím odkládáme.
@zvědavá borůvka píše:
@adam75
Taky možnost, ale proč by to nĕkdo dĕlal.
Navíc je tu hodnĕ lidí.
To nemusí být hodně lidí, to může být jeden člověk pod 10 různými přezdívkami a 10 vymyšlenými příběhy
Jak můžeš vědět, že není?
Nežer to tolik a radši se poraď s někým skutečným ![]()
@adam75 píše:
To nemusí být hodně lidí, to může být jeden člověk pod 10 různými přezdívkami a 10 vymyšlenými příběhyJak můžeš vědět, že není?
Nežer to tolik a radši se poraď s někým skutečným
Spíš bych doporučila přečíst velice pečlivě příbalový leták jakékoli vakcíny, kterou chce nechat píchnout - a raději třikrát. To, že s někým mluvíte osobně ještě neznamená, že od něj obdržíte pravdivé informace.
Na internetu je sice hromada nesmyslů, ale taky hromada pravdivých informací. A informace z nedůvěryhodného zdroje jde ověřit u důvěryhodného zdroje -
když se odborníka na problematiku ptáte detailně na konkretní věc, tak vám obvykle pravdivě odpoví.
Je účinnost vakcíny proti pneumokokům opravdu stoprocentní?
(Laik, který ví houby, jásá, že jeho dítě bude ochráněno. Ale jedinec, který se prohrabal nedůvěryhodnými zdroji na internetu se ptá dál:
Znamená to, že očkované dítě nemůže žádný pneumokok ohrozit?
A laik dumá, hmm i některé nedůvěryhodné zdroje obsahují pravdivé informace.)
A jinak, jako důvěryhodný zdroj ohledně pneumokokové vakcíny bych doporučovala zprávy SZÚ
http://www.szu.cz/…012_ZCEM.pdf
- Celá zpráva vyznívá veskrze pozitivně, ale třeba Tab.5 mi připadá dost zajímavá.
Příspěvek upraven 10.01.14 v 17:33
Jinak teda ještě za sebe napíšu, že očkování na pneumokoka nemá ani jedno mé dítě. U staršího se mi to nechtělo platit, u mladšího jsem to považovala za zbytečné, protože starší zatím problémy neměl. Starší je sice školkové dítě, ale je to malá vesnická školka celkem o 12 dětech, takže žádné extra nemoci odtud netahá. Navíc jsou to odolná děcka, odmalička lítají venku. Souhlasím, že nemocem je třeba bránit se jinak než očkováním. U nás doma se osvědčila psychická pohoda, pohyb venku a přiměřená strava (seřazeno podle důležitosti, nějaké bio neřeším a čokoláda děcka taky nezabije, když to pak vyběhají).
@Trojlístek píše:
Proč? Protože se třeba bude nudit a bude mu dělat dobře jak ho jiní litují. A právě na to potřebuje tu hromadu lidí.Pardon, neptala jsi se mě, ale nešlo mi nereagovat…
V pohodě, každý názor dobrý ![]()
To víš, že nespoléhám jen na emimino, že si informace zjišťuji i jinde…
Nejsem blbá ![]()
@Trojlístek píše:
@zvědavá borůvka Mám pocit, že tomu pořád moc nerozumíš. Jinak by jsi se takto nemohla zeptat. Nemyslím to nějak zle. Prostě ti to hodně vrtá hlavou a nevíš, nedokážeš se rozhodnout. Dnešní tvůj příspěvek ve 22:38 hodin.Bych si také hledala spolehlivější zdroj informací. Jak bylo uvedeno.
Byla jsem v noci unavená, moc mi to nemyslelo.
Bylo to tedy asi tak, že očkovat dala a dítě stejně dostalo pneumokoka, ptz vakcína nechrání proti všem.
Je to tak? ![]()
@Bubiii píše:
Mě jde o to, aby rodiče byli před ockovanim informováni, ze je nutne si radne prostudovat pribalovy letak dostatecne dopredu pred ockovanim, nežádoucí účinky jsou častější, nez se uvádí v pribalovem letáku (odhaduje se 99% PODHOASENOST), ze je díky netu jsem se seznámila i s dalšími maminkami, které mají poškozené děti ockovanim (autici, pak deti s cukrovkou, ekzemem), ze ve vakcinach jsou neurotoxicke látky a jine jedovaté chemikálie (ani sukl nezna presne slozeni danych sarzi, neexistuje zadna spolehliva kontrola ockolatek a vyrobce nezodpovida za nezadouci ucinky) a ze u infanrix hexa v evropském registru nežádoucích účinku jsou hlášeny na druhem míste neurologické problémy hned za otokem v místě vpichu. Je toho víc, každopádně jedne diskuzi tady na Emimi vděčíme za to, ze dcera se z postvakcinacnich problému neurologickeho rázu dostává celkem dobře, ze se s ni domluvíme a nemá záchvaty z přetížení, ze nemusi brát neuroleky a je rada na světě a my s ní.
Zdravotnictví odzvonilo, kdy mohou prusvihy snadno zametat pod koberec.
Pokud vakcina obsahuje jedovaté chemikálie, ktere telo tezko vylučuje roky, tak je nutne, aby o tom vědělo co nejvice rodičů PŘED OCKOVANIM.A i na toto je internet. Je zajimave, ze ti, co uz neockuji nebo ještě s ockovanim otaleji a váhají a třeba ani nezacnou očkovat, maji vysokoškolské vzdelání.
Koukám, že jsi taky z Brna ![]()
Chvilku mě napadlo osobní setkání, ale to by bylo asi blbý ![]()
@zvědavá borůvka píše:
@lucillee
Syn dostal pneumokoka i přes očkování?
Bohužel ano, kmenů je strašně moc a na očkované děti mohou ty, které nejsou ve vakcíně působit ještě hůře…ale vždycky je to něco za něco…slyšela jsem mluvit rodiče dětí, které po pneumokokové nákaze mají trvalé následky na sluchu a ti druhé dítě očkují. Řekla bych, že je to rozhodnutí a odpovědnost každého rodiče, ale nikdo ti nejspíš nepoví co je správné, jen bude prosazovat svůj názor a podkládat ho různými argumenty…
@zvědavá borůvka u nás to naštěstí bylo jen vleklé, ale malý je OK. Souhlasím s tebou, že rozhodnutí o očkování je hodně těžké, ta odpovědnost je prostě na rodičích i když často nemají dost informací a samozřejmě ani patřičnou odbornost
Já to očkování na pneumokoky dávat asi fakt nebudu, na případné záněty středouší jsem dostala výborné rady tady od holek, velmi mě zaujal ten parafínový olej.
A pneumokok se dá vyléčit.
Ja sa iba pytam, tym ako tu riesit stale tu otitidu, co vravite na meningitidu sposobenu pneumokokom?
To uz neni taka sranda.
A moj syn nema zaockovane nic, takze nerypem z pohladu ockovanej. ![]()
@zvědavá borůvka píše:
@lucilleeJá to očkování na pneumokoky dávat asi fakt nebudu, na případné záněty středouší jsem dostala výborné rady tady od holek, velmi mě zaujal ten parafínový olej.
A pneumokok se dá vyléčit.
Precti si jeste neco na tema invazivni bakterialni onemocneni.
Vakciny obsahuji prevazne invazivni kmeny. A taky ne kazdy pneumkok co kolem lita je invazivni.
Dale taky je dobre vedet, ze vakcina neni urcena k prevenci otitid. Ty jsou vetsinou virove, pneumokok se podepise pod par z nich.
Vylecit se vetsinou da, jen ty invazivni nakazy nemusis stihnout, jak jsou rychle. A nezabranis trvalym nasledkum. Tato potvora rada zpusobuje hluchotu.
A co se obav z autismu tyce, tak to je nepodlozene, kdysi se strasilo zivou mmr vakcinou.
@miisenka
Já jsem nechala očkovat pneumokoky právě kvůli pneumok. meningitidě. Jinak bych nedávala, ale meningitida je pro mě strašák. Viděla jsem 3 holčičky po ní a pouze 1 se z toho „vylízala“ jakž takž a měla lehkou mentální retardaci. Další 2 dopadly podstatně hůř - nechodí, nesedí, nemluví atd.