Pneumokok - očkovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5403
12.1.14 21:42

Kazdopadne se sestrou sdilim jeji pocity a pomahame jak se da. V sobe asi jen dusim takouvou bolest. Nedokazu si predstavit, stat se to emmu synovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 09:11
@BellinkaX píše:
@alifie

Bohuzel fakt, ze SMA je geneticky dane onemocneni nezmenis a ockovani tu mutaci a nesledne onemocneni fakt neudela.

S tím souhlasím - mně štve ovšem přístup pediatra i neurologa v popsaném případě. A taky mi vrtá hlavou, že zhoršování u SMA se projevuje obvykle trochu jinak, než to bylo u toho dítěte. Takže klidně může mít pravdu ta doktorka, která psala, že šlo o nežádoucí účinky očkování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 09:43
@BellinkaX píše:
DMO se projevuje zejmena az se dite zacne vic pohybovat, do te doby toho nemusi byt mnoho videt.
Pupecnik kolem krku s hypoxii jsou nejcastejsi priciny DMO. Ockovani vinis zbytecne. A vinit sestru z DMO je dost necitlive. Jsou veci, ktere ovlivnit nemohla. Pupecnik v deloze ditku kolem krku neutahla. Podpora by byla lepsi.

Nyní sedmiletý kluk mohl ještě spadat mezi děti očkované starou vakcínou, která obsahovala živou obrnu. Pak by se opravdu mohlo jednat o postvakcinační obrnu. Hexavakcína, se začala očkovat plošně až v roce 2007.
Sestru bych spíš litovala - v té době informace o tom, co očkování může způsobit moc dostupné nebyly a prvomatka bez zkušeností s miminy prostě věří pediatrovi, který má na rozdíl od ní s dětmi zkušenosti a navíc studoval medicínu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.1.14 09:46

@alifie
Jenze DMO je neco uplne jineho nez infekcni obrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 10:13
@Baba píše:
@alifie
Jenze DMO je neco uplne jineho nez infekcni obrna.

Ještě sis nevšimla, že laici to nerozlišují, tak jak odborníci, a názvy chorob běžně zaměňují? To neznamená, že laik nemá s důvodem, proč u něj vzniká problém pravdu, ale jen to, že laik nezná správné pojmy. Vím, že lékaři s tím mají dost problémy - a místo, aby se zamýšleli nad tím, co jim o problémech říká pacient, tak koukají akorát na výsledky na přístrojích a pacienty považují za idioty plácající jen nesmysly. (A pak třeba problém odstranitelný pouhým vyvětráním, léčí práškama, které poškozují ledviny a kdoví co ještě - moje osobní zkušenost.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.1.14 10:21

@alifie
Jenze v tvem pripade nejde o zamenu nazvu, ale ze se ti pletou dve zcela odlisne nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 10:29
@Baba píše:
@alifie
Jenze v tvem pripade nejde o zamenu nazvu, ale ze se ti pletou dve zcela odlisne nemoci.

Jo, přehlídla jsem v textu mentální postižení a zaregistrovala jen to ochrnutí. :oops: Ale i z toho bych mohla udělat dva rozdílné problémy a obvinit očkování, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.1.14 12:04
@alifie píše:
S tím souhlasím - mně štve ovšem přístup pediatra i neurologa v popsaném případě. A taky mi vrtá hlavou, že zhoršování u SMA se projevuje obvykle trochu jinak, než to bylo u toho dítěte. Takže klidně může mít pravdu ta doktorka, která psala, že šlo o nežádoucí účinky očkování. :nevim:

Zhorsovani muze byt a byva klidne skokove, tomu ver. Par jich znam. A otazka, jak to tam u doktoru s pristupem bylo a co je pravda a co manipukace. Vzdyt to nevi nikdo tady. S Babou tady piseme, ze vyuzit toto dite v antivakcinacni kampani je naprosto mylne, co se odborne stranky tyce a zvrhle, co se vyvolavani paniky u laiku tyce.
Na druhou stranu velmi poucne, jak neockovaci manipuluji a jak neznali jsou. Zde zejmena siritelka Bubiii. Ale u ni me to neprekvapuje.
Pokoj tomu detatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
13.1.14 12:08

@alifie
Detska mozkova obrna a polio je naprosto ale naprosto neco jineho. Vidis sama jak jednoduche to je, laik nevi, neco nekde precte, nepochopi psane spravne (ani nemuze tu odbornou stranku pochopit) a uz to jede. A fama je na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
13.1.14 12:21

Pravdepodobne neznaly nevi, ja si taky pletu pojmy, vsak tomu nerozumim, na predchozi strance jsem neco dolnila.
Moje mama ma detskou obrnu, ochrnula ji noha, rika, ze to bylo po spatnem oskocani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 12:42
@BellinkaX píše:
Na druhou stranu velmi poucne, jak neockovaci manipuluji a jak neznali jsou.

Bohužel, neznalosti i manipulaci vidím na obou stranách, ty ne? Mně třeba docela šokoval způsob, jak se udává v procentech účinnost vakcíny a proočkovanost populace. Z hlediska matematiky absurdní.
Je problémem neschopnost proočkovačů vyjadřovat se matematicky přesně nebo je to cílená manipulace laiků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 12:45
@BellinkaX píše:
@alifie
Detska mozkova obrna a polio je naprosto ale naprosto neco jineho. Vidis sama jak jednoduche to je, laik nevi, neco nekde precte, nepochopi psane spravne (ani nemuze tu odbornou stranku pochopit) a uz to jede. A fama je na svete.

Dětská mozková obrna zní zatraceně podobně jako dětská přenosná obrna.

Příspěvek upraven 13.01.14 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 12:49
@BellinkaX píše:
Zhorsovani muze byt a byva klidne skokove, tomu ver.

Věřím, o té chorobě vím akorát to, co jsem včara během pár minut našla na internetu a polovinu jsem z toho už stejně zapoměla, protože mně SMA naštěstí zajímat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.1.14 12:58
@alifie píše:
Dětská mozková obrana zní zatraceně podobně jako dětská přenosná obrna.

Hodinky a holinky taky :mrgreen:
A tak to je fuk, uz je v tech obrnach jasno, ne?

Manipulace typu -SMA, DMO, autismus po ockovani je hrozna. Aby byla protistrana na stejne urovni, museli by tvrdit neco jako ze ockovani leci rakovinu :jazyk:

Proc jsou striktne neockovaci doktori vzdycky homeopati? Vyjimku pripoustim, nicmene neznam. Proc Elekova o prakticky kazdem problemu tvrdi, ze je vyvolan ockovanim? Jestli to nebude tim, ze to pak muze,,detoxikovat" Stejne Sedlakova, ktera je tak altruisticka, laskyplna a ochotna nezistne pomahat, ze si davala na pripravky, ktere jen objednala z Anglie a preposlala, jen 50% prirazku.
A Strunecka, neprodava uz i ona super pripravky proti autismu? Chystala se na to.
Jonas, dalsi takovy, ted sem se seznamila i s MUDr Hofhanzlovou.
Bud nemaji kriticke mysleni nebo stud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.1.14 13:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie