Pneumokok - očkovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
9.1.14 11:55

Ještě cca před půlrokem jsem slepě vakcínám důvěřovala, nebýt emimina ani by mě nenapadlo, že je něco špatně a jako ovce bych nechala své dítě očkovat proti všemu možnému :zed:
Jsem ráda za existenci emimina jako zdroji spousty důležitých informací atd…
Ještě před narozením dítěte jsem se ptala své obvodní lékařky jestli ji i sebe mám pak nechat očkovat na tu chřipku co je zdarma a ona mi řekla, že by své dítě očkovat nedala a to mi taky nasadilo brouka do hlavy a začala jsem nad tím víc přemýšlet a pátrat.
Za měsíc jdu k zubařce, která má taky malý mimino, tak se zeptám ještě na její názor na očkování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.1.14 11:57
@zvědavá borůvka píše:
V dětství jsem hodně trpěla na záněty středouší, proto mi dětská lékařka doporučila to očkování, ALE… já si myslím, že snad je furt lepší trocha trápení s ušima i případná menší ztráta sluchu než zničený nervový systém.
Nebo se pletu? :nevim:

Jestli ti jde jen o záněty středního ucha, tak se začni zajímat o alternativní metody léčby. Rozjíždějící se zánět opravdu JDE včas zastavit. Akorát je potřeba reagovat hned, jak dítě začne dávat najevo, že ucho bolí, a nikoliv jen čekat a doufat, že to samo do zítřka přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 11:59
@Bubiii píše:
Měla povinné očkování. Tehdy to byla i BCG vakcina (ve trech dnech zivota) a pak 3+1 infanrix hexa (4., 5., 6. a 12. mesic) a jeden priorix (15. mesic). Vše podle tehdy očko kalendáře. Každé ockovani bylo s reakcí, ale běžnou podle pribalaku, duverovala jsem a doplatili jsme na to.
Jsem moc rada, kdyz čtu, ze rodiče očko odkladaji a třeba i ten priorix.
Podle me je dnešní ockovani velky risk. Pokud by dcera nereagovala na cílenou postvakcinacni detoxikaci, dalo by se usoudit, ze problém je dejme tomu vrozený. Ale ona se ihned po podání cílených detoxikacnich kapek zamerenych na problemy po ockovani zacala lepsit a dohání a dohání a snad to do nástupu do ZŠ vse podstatné dotáhne.

Budu držet palce aby to bylo jen lepší a lepší :hug:
Moje dvouměsíční dcera ještě nemá ani jedno očkování, ale dětská lékařka už pomalu ale jistě tlačí… na tu Hexu, že prý se tu teď často objevuje černý kašel :nevim: (jsme z Brna).
Chtěla už teď ve dvou měsících, tak jsem řekla, že chci počkat do tří (ale taky jsem z toho nesvá, moc se mi do toho nechce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 12:03
@alifie píše:
Jestli ti jde jen o záněty středního ucha, tak se začni zajímat o alternativní metody léčby. Rozjíždějící se zánět opravdu JDE včas zastavit. Akorát je potřeba reagovat hned, jak dítě začne dávat najevo, že ucho bolí, a nikoliv jen čekat a doufat, že to samo do zítřka přejde.

Děkuji :hug:
Jak poznám u dvouměsíční nebo časem i staršího že ho bolí ucho? Když je to nemluvně a batole,… mám strach, že to včas nepoznám.
Nemám vůbec žádné info o alternativních léčbách zánětu středouší a určitě bych nějaké (doporučení web stránek,…) uvítala, protože tuším, že se to bude mé dcery týkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.1.14 12:10

@zvědavá borůvka

Já jsem jako malé ani ne dvouleté dítě mívala opakované záněty středního ucha a dodnes si pamatuji, jak píchání strašně bolelo. Když se mnou byli rodiče na třetí píchání během jednoho měsíce, tak je odchytil nějaký starý doktor a seřval je jak alíky, že přece když vidí, že si dítě šahá opakovaně na ucho, tak mají do ucha kápnout teplý parafinový olej. Od té doby se u nás v rodině všechny záněty středního ucha zastavovaly pomocí teplého parafinového oleje (kupuje se v lékárně a je k tomu potřeba přikoupit oční kapátko – a stojí to dohromady míň než 70 Kč).
Můj starší syn míval problémy opakovaně, ale olej vždy zastavil zánět dřív než se dostal do stádia pláče, že ho strašně bolí ucho. Pokud máš zájem o podrobnější poznámky o kapání parafínového oleje, dej mi vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
9.1.14 12:29

@alifie já jsem jako melé dítě prošla doslova peklem, uši mi píchali mnohokrát, na pravé jsem málem ohluchla, to všechno od cca 2 do 4 let a bylo to několik desítek epizod, které si matně pamatuju jako šílenou bolest a rychlý odjezd na pohotovost většinou v noci :zed: :zed: chtěla jsem tohoto syna ušetřit a pneumokoková vakcína mi přišla jako vhodná i po přesvědčování od dr…ale teď jsme léčili pneumokoka 6 týdnů a třemi atb…

Budu moc ráda když mi pošleš detaily o léčbě tím parafinovým olejem, klidně do SZ nebo na mail lucille. v@email.cz Moc děkuji předem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.1.14 12:59
@zvědavá borůvka píše:
Jak poznám u dvouměsíční nebo časem i staršího že ho bolí ucho? Když je to nemluvně a batole,… mám strach, že to včas nepoznám.
Nemám vůbec žádné info o alternativních léčbách zánětu středouší a určitě bych nějaké (doporučení web stránek,…) uvítala, protože tuším, že se to bude mé dcery týkat.

U dvouměsíčního to asi nepoznáš. Ale u trochu většího si už můžeš všimnout, že si často sahá na jedno ucho. Dvouleté ti už AU AU určitě řekne (a ukecané děti to zvládnou podstatně dřív :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.1.14 13:07

@zvědavá borůvka tak ja jsem hodne pres cisla :mrgreen: takze statisticky:
Zanet stredniho ucha je sekundarni infekce vetsinou z rymy (zakladem je dite dobre vysmrkat nebo odsat)
Pneumokok coby puvodce otitidy je v zhruba v 50-60% pripadu. Takze je to i s ockovanim 50:50.
Nutno brat v potaz ze na svete je cca 90 kmenu, ockovani by melo chranit proti 10 nebo 13 kmenum (ty 3 navic se ale v cr nevyskytuji). Vyskytuje se tady 40-50 ruznych kmenu (zdroje nejsou jednotne v poctech) takze sance ze se nakazis tim co ve vakcine neni je 4:1.

Takze pokud bereme ze by ockovani 100% ochranilo proti danym kmenum tak je sance ze vakcina dite ochrani pred otitidou zhruba 10% respektive pokud dite ockovat nedas a ono otitidu dostane zhruba v 10% pripadu bude puvodce kmen pred kterym by ho vakcina ochranila…

Doufam, ze je to srozumitelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.1.14 13:13
@zvědavá borůvka píše:
Budu držet palce aby to bylo jen lepší a lepší :hug:
Moje dvouměsíční dcera ještě nemá ani jedno očkování, ale dětská lékařka už pomalu ale jistě tlačí… na tu Hexu, že prý se tu teď často objevuje černý kašel :nevim: (jsme z Brna).
Chtěla už teď ve dvou měsících, tak jsem řekla, že chci počkat do tří (ale taky jsem z toho nesvá, moc se mi do toho nechce).

Pro uklidneni mam dvouleteho kluka a dvou mesicni holku, ani jeden ockovani proti cdernemu kasli nema, jsme z Prahy, chodime do nakupaku, matetskych center, heren, jezdime obcas sockou a cerny kasel nemame ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.1.14 13:21
@zvědavá borůvka píše:
Mám dvouměsíční dceru a pořád ještě váhám jestli ji dám Synflorix. :think:
Probírala jsem to i s jedním kamošem, protože chci k tomuto tématu mít víc názorů a toto mi na to napsal:

cituji: ** imunitní systém dítěte se nejvíc vyvíjí v ranem věku takže něco očkovat až ve dvou letech je už pozdě
Pneumokok se dá léčit ale je riziko trvalých následků obzvlášť u malého dítěte se ty následky těžko odhlaují, očkování je jak jsme říka prakticky to jako by dítě dostalo hodně lehkou formu té nemoci a imunitní systém se na ni cvičí podle mě lepší ho vycvičit na slabém viru než ho nechat ať to zkouši na viru v plné síle
no tak já osobně bych ji naočkovat nechal pneumokok je docela bestie a očkováním se už pár nemocí vymítilo takže bych to až tak nezatracoval vetšina chorob na který se očkuje jsou viry a ty se pak blbě léči antivirotik zrovna moc není a nic jinýho na viry není než vlastní imunitní systém a pokud se nenaučí předem bojovat díky očkovací látce tak potom těžko bojuje až přijde virus v plné síle nehledě toho že takový neočkovaný může nakazit i ostatní ti to sice díky očkování zvládnou ale někdy to můžu být taky s obtížema nechápu to šílenství kolem toho že někteří nechtějí svoje děti nechat očkovat. I pokud má dítě nějaký komplikace po očkování tak je to furt lepší než bez něj protože když mu dá zabrat oslabený virus ve vakcině tak ten neoslabený který by někde chytil bez očkování ho zlikviduje totálně **

Co si o tom myslíte? Vy co neočkujete, jaký máte na jeho slova názor? :kytka:

Ahoj,

na tvojho známeho mám len ten názor, že o očkovaní vie toho zúfalo málo na to, aby niekomu o očkovaní či neočkovaní radil. V tých pár vetách má niekoľko faktických chýb, a mne je z toho jasné, že v tejto oblasti postráda akékoľvek vzdelanie.
Takže tak, radím ti - nenechať si od neho radiť ;)

• Citovat
  • Upravit
17221
9.1.14 13:24
@zvědavá borůvka píše:

Tak tohle rozhodování ti fakt nezávidím. :hug: Pro mě bylo těžké odmítnout i pouhé přeočkování mladšího syna v pěti letech přesto, že starší měl po pětiletém přeočkování dost vážné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.1.14 13:28
@zvědavá borůvka píše:
Nemám vůbec žádné info o alternativních léčbách zánětu středouší a určitě bych nějaké (doporučení web stránek,…) uvítala, protože tuším, že se to bude mé dcery týkat.

Dieťa plače, siaha smerom k ušku… Ale tiež keď nevieš, môžeš sama dieťa jemne poklepávať okolo uška… a uvidíš reakciu. Pri zápale stredného ucha (často pri rýme) je treba spriechodniť nos - môže pomôcť Vincentka, morská voda, Pinosol. Potom, čo zaberá u nás doma úplne 100% - nakrájať cibuľu tak najemno ako len dokážeš, dať na vatičku, a do ucha. Vaty musíš dať minimálne, aby sa šťava z cibule dostala do ucha. U nás to zaberá do 15 minút. Tiež si môžeš na stredné ucho vyrobiť doma liečivý olej - je ale potreba urobiť dopredu a skladovať v chladničke - kvet z divizny namačkáš do skleničky, zaleješ slneč. olejom z lekárne, a necháš lúhovať 2 týždne, a scedíš. Prípadne môžeš olej naliať znovu na nové kvety, a lúhovať. Nesmieš ho ale používať, ak už bubienok praskol.

• Citovat
  • Upravit
17221
9.1.14 13:28
@Gabika píše:
Ahoj,na tvojho známeho mám len ten názor, že o očkovaní vie toho zúfalo málo na to, aby niekomu o očkovaní či neočkovaní radil. V tých pár vetách má niekoľko faktických chýb, a mne je z toho jasné, že v tejto oblasti postráda akékoľvek vzdelanie.
Takže tak, radím ti - nenechať si od neho radiť ;)

No, podle obsahu to klidně mohl z úst i vypustit pediatr, který ví akorát to, co mu předhodili na školení od farmafirmy či letáku o prospěšnosti očkování proti pneumokokům. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.1.14 13:32
@alifie píše:
No, podle obsahu to klidně mohl z úst i vypustit pediatr, který ví akorát to, co mu předhodili na školení od farmafirmy či letáku o prospěšnosti očkování proti pneumokokům. :mrgreen:
:mrgreen:
Ja len dúfam, že nikto nenarazí na pediatra, ktorý by nerozoznal vírusy od baktérií. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
17221
9.1.14 13:45

@Gabika To je jen takový drobný a nepodstatný detail - a mohl prostě přeskakovat v mezi všeobecnými informacemi o očkování a konkrétními informacemi o pneumokocích.
Laik si toho nevšimne.
(Já jsem taky informaci „některé děti bývají plačtivější“ od pediatry pochopila tak, že je všechno v pořádku a nemám si dělat starosti. Přitom na základě „plačtivosti“ a dalších projevů staršího syna, které jsem tehdy vůbec nepovažovala za varovné, pediatra mladšímu sama odložila první dávku hexavakcíny až po osmém měsíci.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek