Pneumokok - očkovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
16.11.13 13:21

@zvědavá borůvka
Co je pneumokok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.11.13 18:16

Mám v tom zmatek, nevím jak se ty vakcíny jmenují, vím jen, že bych ji měla nechat naočkovat na pneumokoka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vínečko-rudé
16.11.13 18:19

Já jsem nechala holku naočkovat až na 3leté prohlídce Prevenarem, to ještě nebylo zdarma očkování. druhá holka, má již zdarma očkování Synflorix

• Citovat
  • Upravit
6806
17.11.13 07:35
@zvědavá borůvka píše:
Mám v tom zmatek, nevím jak se ty vakcíny jmenují, vím jen, že bych ji měla nechat naočkovat na pneumokoka… :nevim:

V tom pripade viz muj prispevek vyse. Tam mas ty vakciny vypsane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
17.11.13 22:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
20.11.13 14:43

pneumokok

Ahoj, osobně myslím, že je dobré nechat mimča proti pneumokokove infekci naočkovat. Obě děti už naočkované mám. Rizikovými skupinami na pneumokoka jsou právě děti do 5 let a pak senioři nad 60 let. Je dobře, že příspěvky na očkování myslí už i na ně. Dočetla jsem se, že VZP teď dává příspěvek při očkování na pneumokoka všem, tzn. i seniorům a nejenom našim malým ratolestem. To je dobře.
Jsou názory, že tím, že děcka nechám naočkovat se rozhodně nevyhnu nemocem typu „píchání uší“ apod, já ale doufám, že alespoň zmírním případné hrozivé důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.11.13 22:31

příspěvek

Ahojte, já souhlasím s Petanovou. Mám děti trochu větší, tak příspěvek od VZP využiji - dávají 700 Kč právě na jednu vakcinu. A mluvila jsem o tom s mojí mamkou (53) a ta do toho asi taky půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wiva
26.11.13 09:00

očkování

Myslela jsem, že očkování proti pneumokokovi řeší hlavně maminky pro své děti, ale když jsem to řekla doma, tak mě udivilo, že naši o té akci VZP už věděli. 700 Kč prý ušetří rádi :-)

• Citovat
  • Upravit
6160
8.1.14 20:33

Obnovuji diskuzi

Mám dvouměsíční dceru a pořád ještě váhám jestli ji dám Synflorix. :think:
Probírala jsem to i s jedním kamošem, protože chci k tomuto tématu mít víc názorů a toto mi na to napsal:

cituji: ** imunitní systém dítěte se nejvíc vyvíjí v ranem věku takže něco očkovat až ve dvou letech je už pozdě
Pneumokok se dá léčit ale je riziko trvalých následků obzvlášť u malého dítěte se ty následky těžko odhlaují, očkování je jak jsme říka prakticky to jako by dítě dostalo hodně lehkou formu té nemoci a imunitní systém se na ni cvičí podle mě lepší ho vycvičit na slabém viru než ho nechat ať to zkouši na viru v plné síle
no tak já osobně bych ji naočkovat nechal pneumokok je docela bestie a očkováním se už pár nemocí vymítilo takže bych to až tak nezatracoval vetšina chorob na který se očkuje jsou viry a ty se pak blbě léči antivirotik zrovna moc není a nic jinýho na viry není než vlastní imunitní systém a pokud se nenaučí předem bojovat díky očkovací látce tak potom těžko bojuje až přijde virus v plné síle nehledě toho že takový neočkovaný může nakazit i ostatní ti to sice díky očkování zvládnou ale někdy to můžu být taky s obtížema nechápu to šílenství kolem toho že někteří nechtějí svoje děti nechat očkovat. I pokud má dítě nějaký komplikace po očkování tak je to furt lepší než bez něj protože když mu dá zabrat oslabený virus ve vakcině tak ten neoslabený který by někde chytil bez očkování ho zlikviduje totálně **

Co si o tom myslíte? Vy co neočkujete, jaký máte na jeho slova názor? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ademe
8.1.14 20:40

@zvědavá borůvka jedním slovem - neočkujeme. nechápu to šílenství kolem toho že někteří nechtějí svoje děti nechat očkovat**** - tahle věta? Je to každého věc neodsuzuji očkovací maminky stejně jako neočkovací. Já mám přímo d omě odsrtašující případ jak dopadlo dítě po očkování takže pro nás byla jasná volba neočkovat. Nevidět to na vlastní oči a „jen“ to číst z médií tak bych také váhala.

• Citovat
  • Upravit
6160
8.1.14 20:44
@Ademe píše:
@zvědavá borůvka jedním slovem - neočkujeme. nechápu to šílenství kolem toho že někteří nechtějí svoje děti nechat očkovat**** - tahle věta? Je to každého věc neodsuzuji očkovací maminky stejně jako neočkovací. Já mám přímo d omě odsrtašující případ jak dopadlo dítě po očkování takže pro nás byla jasná volba neočkovat. Nevidět to na vlastní oči a „jen“ to číst z médií tak bych také váhala.

Já taky nikoho nesoudím, je to každého věc a respektuji to.
Sama se pohybuji uprostřed a nevím… dat nebo nedat.
Proto jsem ráda za každou radu i názor.
Mohu se zeptat co se stalo tomu dítěti po očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
8.1.14 20:48

http://m.youtube.com/…ugTom/videos?…
Pokud očkovat, tak jen to základní a nejdriv v roce dítěte, do té doby je to riskantní zalezitost.

@Ademe Prosím Tě, co se stalo po ockovani u dítěte, o kterem píšeš ve svém příspěvku?
Nase se potýká se zpomalením vývoje a loni to vypadalo, ze upadá do autismu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ademe
8.1.14 20:54

Jsou to dva chlapečci dvojčátka. Jedno je díky bohu zdravé ale druhé to odneslo takovým způsobem :,( Chlapečkům je pět let - ten postižený je těžký autista, má zpomalený mentální vývoj - zasekl se na úrovni 1,5 ročního dítěte. Nemluví. Snad jen mama, tata a baba ale prý nejspíš ani neví co to znamená. Naráží hlavou do zdi, skáče po nábytku nemá vůbec žádný pud sebezáchovy. Už 2× jsem zažila když mu maminka volala rychlou aby mu přijeli dát diazepam ( snad to píši dobře ) protože má záchvaty vzteku. Rodiče se s tím nemohou vyrovnat protože až později bylo dokázané, že mimo jiné i očkování způsobuje autismus a tyhle mentální poruchy. Mají dokonce života vystaráno :,( rozhodně tímhle příspěvkem nechci nikoho ovlivňovat, jen moje zkušenost a můj názor.

• Citovat
  • Upravit
J-K
102
8.1.14 20:55
@zvědavá borůvka píše:
Mám dvouměsíční dceru a pořád ještě váhám jestli ji dám Synflorix. :think:
Probírala jsem to i s jedním kamošem, protože chci k tomuto tématu mít víc názorů a toto mi na to napsal:

cituji: ** imunitní systém dítěte se nejvíc vyvíjí v ranem věku takže něco očkovat až ve dvou letech je už pozdě
Pneumokok se dá léčit ale je riziko trvalých následků obzvlášť u malého dítěte se ty následky těžko odhlaují, očkování je jak jsme říka prakticky to jako by dítě dostalo hodně lehkou formu té nemoci a imunitní systém se na ni cvičí podle mě lepší ho vycvičit na slabém viru než ho nechat ať to zkouši na viru v plné síle
no tak já osobně bych ji naočkovat nechal pneumokok je docela bestie a očkováním se už pár nemocí vymítilo takže bych to až tak nezatracoval vetšina chorob na který se očkuje jsou viry a ty se pak blbě léči antivirotik zrovna moc není a nic jinýho na viry není než vlastní imunitní systém a pokud se nenaučí předem bojovat díky očkovací látce tak potom těžko bojuje až přijde virus v plné síle nehledě toho že takový neočkovaný může nakazit i ostatní ti to sice díky očkování zvládnou ale někdy to můžu být taky s obtížema nechápu to šílenství kolem toho že někteří nechtějí svoje děti nechat očkovat. I pokud má dítě nějaký komplikace po očkování tak je to furt lepší než bez něj protože když mu dá zabrat oslabený virus ve vakcině tak ten neoslabený který by někde chytil bez očkování ho zlikviduje totálně **

Co si o tom myslíte? Vy co neočkujete, jaký máte na jeho slova názor? :kytka:

Já jsem to taky řešila a dlouho se nemohla rozhodnout. Pneumokok bylo jediné nepovinné očkování, o kterém jsem přemýšlela. Nakonec jsem ale nedala. Myslim, že názor na to bude mít každý podle toho, jestli má špatnou zkušenost s reakcí na očkování nebo s onemocněním. Mě víc vyděsily ty zkušenosti po očkování. Bylo to ale těžký rozhodování… člověk by chtěl udělat pro svoje dítě to nejlepší, ale pod vlivem všech informací ze všech stran si stejně nejsem jistá co to je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
8.1.14 20:57

@zvědavá borůvka Souhlasím naprosto s tvým kamarádem. U některých očkování je důležité naočkovat v určitém věku, přesně jak píše. @Ademe Tak já neodsuzuji, každého volba. Ale doufám, že neočkované děti nevezmou do školky, kde nakazí další děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek