Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jajul píše:niki2 píše:Jenže ty se musí začít očkovat nejdýl do 6 měsíců. A čím starší miminko, tím bývá horší průběh. Po naší reakci na první hexu ve 3 měsícich mi mudra řekla, že být to její dcera, spíš nedá. Že ty děti mají kolikrát takovou reakci, která se v podstatě rovná infekci. Navíc to nechrání docela.
Kdybych měla další dítě, tak první, co zjišťuji, je očkování na rotaviry. Nevím, jaká je pravděpodobnost nakažení, ale když vidíte toho malého človíčka napojeného na kapačky a přístroje, tak si to pak budete vyčítat.
Mně toto očkování nikdo nenabídl, malý chytil rotaviry v nemocnikde jsme byli s bronchitidou.
Jajul máš rozumnou doktorku! ![]()
peggy.sl píše:jajul píše:Jajul máš rozumnou doktorku!niki2 píše:Jenže ty se musí začít očkovat nejdýl do 6 měsíců. A čím starší miminko, tím bývá horší průběh. Po naší reakci na první hexu ve 3 měsícich mi mudra řekla, že být to její dcera, spíš nedá. Že ty děti mají kolikrát takovou reakci, která se v podstatě rovná infekci. Navíc to nechrání docela.
Kdybych měla další dítě, tak první, co zjišťuji, je očkování na rotaviry. Nevím, jaká je pravděpodobnost nakažení, ale když vidíte toho malého človíčka napojeného na kapačky a přístroje, tak si to pak budete vyčítat.
Mně toto očkování nikdo nenabídl, malý chytil rotaviry v nemocnikde jsme byli s bronchitidou.
Peggy, někdo na ni nadává, že moc nespěchá s odběry krve u mimin a že skonřili v nemocnici atd.
Já si myslím, že je moc fajn, s dětmi to krásně umí a je poctivá. A sama má 4 děti
. Některé problémy sebelepší pediatr v zárodku hned poznat nemůže a od toho jsme my rodiče, abychom s dítětem vyhledali pohotovost nebo si vyžádali další vyšetření, protože my naše dítě známe nejlíp. Asi tak.
Příspěvek upraven 23.02.12 v 10:32
jajul píše:peggy.sl píše:Peggy, někdo na ni nadává, že moc nespěchá s odběry krve u mimin a že skonřili v nemocnici atd.jajul píše:Jajul máš rozumnou doktorku!niki2 píše:Jenže ty se musí začít očkovat nejdýl do 6 měsíců. A čím starší miminko, tím bývá horší průběh. Po naší reakci na první hexu ve 3 měsícich mi mudra řekla, že být to její dcera, spíš nedá. Že ty děti mají kolikrát takovou reakci, která se v podstatě rovná infekci. Navíc to nechrání docela.
Já si myslím, že je moc fajn, s dětni to krásně umí a je poctivá. Některé problémy sebelepší pediatr v zárodku hned poznat nemůže a od toho jsme my rodiče, abychom s dítětem vyhledali pohotovost nebo si vyžádali další vyšetření, protože my naše dítě známe nejlíp. Asi tak.
Přesně tak, všechno chce svý… ![]()
Peggy děkuju, hned se necítím jak vražedkyně, že jsem jí to nedala
. Ta reklama je fakt maso, člověk je z toho úplně zblblej. Tak snad nebudu litovat. ![]()
jajul píše:
Peggy děkuju, hned se necítím jak vražedkyně, že jsem jí to nedala![]()
. Ta reklama je fakt maso, člověk je z toho úplně zblblej. Tak snad nebudu litovat.
Buď v klidu já neočkuji vůbec nic ani Hexu.. ![]()
My jsme dali Prevenar 13, malá po první dávce měla teplotu 39, před dalším očkováním jsem jí dávala homeopatika Thuya occidentalis 15ch a po dalším očkování byla naprosto v pohodě, žádná teplota.
jajul píše:
. Ta reklama je fakt maso, člověk je z toho úplně zblblej. Tak snad nebudu litovat.
asi tak, me taky zblbli reklami a letacky a po domluve s dr. a reakci na druhou hexu jsme veskere nepovinne ockovani zavrhli. Pry to muze chytit stejne, protoze ty bakterie a viry porad mutujou ![]()
Jen se ještě zeptám, v čem to je, že to tak blbě snáší?
Oslabená imunita?
Trápí mě to. ![]()
ivana-domca píše:jajul píše:asi tak, me taky zblbli reklami a letacky a po domluve s dr. a reakci na druhou hexu jsme veskere nepovinne ockovani zavrhli. Pry to muze chytit stejne, protoze ty bakterie a viry porad mutujou
Synovec takto ohluchl po příušnicích na jedno ucho. A to neměl v podstatě žádné příznaky. Dostal to v chorvatsku, jen ho sem tam zabolelo ucho, dr jim dal kapky na zánět stř. ucha
a domů už přijel hluchej
. A taky byl očkovanej. ![]()
jajul píše:
Oslabená imunita?Trápí mě to.
ja si myslim, ze to nebude imunitou, ale nedokazu vysvetlit proc je nekterym detem po tom hur, nez jinym
jajul píše:
Oslabená imunita?Trápí mě to.
Imunitou to může být a nemusí, hlavní a velký problém špatných reací po očkování je otrava organismu hliníkem. V jedné dávce Hexy je překročená dávka na den zhruba 30.krát.
Tak řeším přesně tu samou otázku jako zakladatelka a jsem na vážkách ![]()
Podruhé už bych Prevenar neočkovala. Chtěla jsem předejít hlavně zánětům středouší, ale i přes očkování ho stejně dostala ![]()
Tak to s tebou nesouhlasím. Pokud neodhadne dítě, které patří do nemocnice a navíc mu ani neudělá testy, tak to dobrá doktorka není. A pokud má tvoje dítě problém a ty si musíš sama vyžádat vyšetření jinde, u odborníka, nebo vyhledávat pohotovost, po návštěvě MuDr, tak je to špatně. Náš malý trpěl na průdušky od miminka a když se to doktorce nezdálo, tak nás radši poslala do nemocnice, ať to ještě zhodnotí odborník. Ze šesti návštěv nemocnice jsme tam čtyřikrát žůstali. Rozhodně to nebylo zbytečně. Malého vždy přijali okamžitě na JIP.
@Liciáš píše:
Podruhé už bych Prevenar neočkovala. Chtěla jsem předejít hlavně zánětům středouší, ale i přes očkování ho stejně dostala
Očkování má ale hlavně předejít těžkým průběhům nákazy pneumokokem - zápal plic, zánět mozkových blan, které mají ve věku do 6ti (12ti) měsíců života velkou úmrtnost. Záněty středouší mají ve vyšším procentu jiného původce než pneumokoka, takže logicky, virový nebo streptokokový nebo jiný zánět dítě samozřejmě chytit může a chytí…