Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já na doporučení nechala naočkovat Prevenar 13 a v kombinaci s hexou 2 dny prozvracela, proteplotovala a byla úplně odrovnaná. Teď očkujeme každý měsíc jen jednu látku, třeba zítra jdeme na hexu, ale pokud bych se měla rozhodovat znova, asi bych už nic naočkovat nedala
.
Terrad píše:
Já na doporučení nechala naočkovat Prevenar 13 a v kombinaci s hexou 2 dny prozvracela, proteplotovala a byla úplně odrovnaná. Teď očkujeme každý měsíc jen jednu látku, třeba zítra jdeme na hexu, ale pokud bych se měla rozhodovat znova, asi bych už nic naočkovat nedala.
No teda chudák malá
No převažuje u mě už asi rozhodnutí nedat ![]()
Mimochodem, máme taky Theu
Krásné jméno ![]()
Však jsme si psaly
. Když jsme se rozhodovali, tak jich bylo 72 a teď po pár měsících už 106
.
Terrad píše:
Však jsme si psaly. Když jsme se rozhodovali, tak jich bylo 72 a teď po pár měsících už 106
.
106 holčiček jménem THEA?
A nemají třeba spíš Teodory?
Majkla píše:Gina108 píše:Hexu máme první dávka před měsícem - bez reakce a druhá zítra…měla by být společně se Synflorixem, pokud se rouhodnu, že ho dám
A už má tvé dítě naočkovanou hexu? Jestli neměla žádnou reakci, dá se předpokládat, že ani na pneumokoky nebude nijak závažně reagovat, ale záruku ti na to taky nikdo nedá.Taky jde o tvůj pocit - jestli se ti zdá, že má imunitu OK, tak do toho běž, jestli máš pocit, že ne (např. je náchylné na vyrážky, ekzémy, věčně rýma, je nedonošená, těžký porod…), nedávej to.
Společně bych neočkovala, já to udělala u prvního syna, sice žádné výrazné reakce, ale stejně, je to šílená zátěž, pokud očkovat, tak alespoň se 14denním rozestupem. Já to tenkrát moc neřešila, ale teď bych si nafackovala.
Nečetla jsem diskuzi..
Já jsem pro očkování, ale už bych u dalšího dítěte pravděpodobně neočkovala zároveň s hexavakcínou(jako u druhého dítěte), ale počkala bych až po prvním roce života(jako u prvního dítěte). To nebylo očkované hexavakcínou, ale podle jiného schématu..
Ale naočkovat bych nechala.
Důvod, malá byla od 5 měsíců do roku a půl pořád nemocná, na hromadě(bronchitidy, záněty středouší, angína). Potom to přestalo jako když utne. Nevím, jestli této nemocnosti nemohlo očkování napomoct..
Starší byl očkován rozloženou vakcínou(ročník 2006), prevenar až po prvním roce, nemocný byl minimálně..
Samozřejmě důvody té nemocnosti mohly být jinde, ale nic zvláštního se nezjistilo ani důkladným opakovaným vyšetřením malé..
Majkla píše:
Hezké odpoledne všem!Zvažuji zda svojí 4-měs. holčičku očkovat či neočkovat..Naše paní doktorka mi řekla, že rozhodnutí nechá na mě, že neřekne ani ano ani neUž asi 2 měsíce čtu na netu veškeré informace o tomto očkování a jeho výhodách a nevýhodách…Je to tak 50:50
A já už začínám být vážně zoufalá.Chci pro svoje dítě samozřejmě to nejlepší, jako každá máma.
Tak nevím riskovat špatnou reakci po očkování,příp. i nežádoucí účinky nebo to risknout nenaočkovat a doufat, že pneumokoka nechytne???
A rozhodnout se musím do zítřka
Našla jsi na internetu také příbalový leták?
Majkla píše:
Hezké odpoledne všem!Zvažuji zda svojí 4-měs. holčičku očkovat či neočkovat..Naše paní doktorka mi řekla, že rozhodnutí nechá na mě, že neřekne ani ano ani neUž asi 2 měsíce čtu na netu veškeré informace o tomto očkování a jeho výhodách a nevýhodách…Je to tak 50:50
A já už začínám být vážně zoufalá.Chci pro svoje dítě samozřejmě to nejlepší, jako každá máma.
Tak nevím riskovat špatnou reakci po očkování,příp. i nežádoucí účinky nebo to risknout nenaočkovat a doufat, že pneumokoka nechytne???
A rozhodnout se musím do zítřka
Našla jsi na internetu také příbalový leták?
Kubíka jsem dala očkovat taky nějak kolem 4. měsíce. V práci jsem se bohužel setkala s 3-letým chlapečkem, který prodělal pneumokok. infekci a je vážně poškozený. Přijde mi lepší očkovat alespoň proti několika druhům než nic. Reakce na očkování nebyla žádná.
My jsme očkovali Synflorixem nedávno. Dávala jsem proto, že se malej narodil s diagnózou, která nám prorokuje větší náchylnost k těmto onemocněním. Rotarix mi přijde zbytečný, zato uvažuji o meningokovi, ale na to máme ještě dost času.
ja jsem svou 4 letou dceru take dala očkovat.tehdy prevenar 13,neteř často trpi na zaněty oušek a po očkovani to přestalo.tudíž nebylo,co řešit.nelituji ani těch peněz,jde o zdravi meho dítěte.syna taky necham.ale asi bych nedala zaroven s hexou.
Tak jsme byly dnes na tom očkování a nechaly jsme píchnout jen Hexu.Moje Mudr na otázku zda by své dítě očkovala samozřejmě řekla, že ne(což jsem tušila správně) a řekla mi, že pokud váhám tak ať to očkovat nedávám
A co by naočkovala určitě je meningokok hlavně kvůli pubertě(diskotéky,kouření,střídání partnerů…)že je to ošklivá a nebezpečná nemoc.Děkuji všem za Vaše názory, pomohli mi v rozhodování ![]()
A Vám a Vašim dětičkám přeji aby se ty hnusný nemoci vyhýbali vééélkým obloukem ![]()