Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, taky uvažuju, jak s pneumokokem. Malá má docela reakci už na hexu, a to dostala první až ve čtyřech měsících, protože byla drobná, zimomřivá a mudra říkala taková „stažená“. Měla první den zvýšenou teplotu, druhý horečku 38, zarudlé a zatvrdlé místo vpichu a týden byla nevrlá
. Teď v pěti má druhou dávku,zatím teplota druhý den asi o 4 desetiny nižší, jinak to probíhá obdobně. Dohromady jsme s mudrou usoudily, že by to nebylo dobré. Ještě že, dneska mi v podstatě přes den ani nespala, chudinka. Daly byste v tomto případě vakcínu třeba s odstupem 14 dnů, nebo to nechaly podle toho, jakou bude mít nemocnost?
Mudra říkala, že kdyby měla třeba často rýmu atd, že se dá doočkovat později a stačí 1 - 2 dávkami. ![]()
jajul píše:
Ahoj, taky uvažuju, jak s pneumokokem. Malá má docela reakci už na hexu, a to dostala první až ve čtyřech měsících, protože byla drobná, zimomřivá a mudra říkala taková „stažená“. Měla první den zvýšenou teplotu, druhý horečku 38, zarudlé a zatvrdlé místo vpichu a týden byla nevrlá. Teď v pěti má druhou dávku,zatím teplota druhý den asi o 4 desetiny nižší, jinak to probíhá obdobně. Dohromady jsme s mudrou usoudily, že by to nebylo dobré. Ještě že, dneska mi v podstatě přes den ani nespala, chudinka. Daly byste v tomto případě vakcínu třeba s odstupem 14 dnů, nebo to nechaly podle toho, jakou bude mít nemocnost?
Mudra říkala, že kdyby měla třeba často rýmu atd, že se dá doočkovat později a stačí 1 - 2 dávkami.
Na rýmu jí očkování fakt nepomůže. Pokud měla potíže po Hexe, tak vych byla mega opatrná.
peggy.sl píše:jajul píše:Na rýmu jí očkování fakt nepomůže. Pokud měla potíže po Hexe, tak vych byla mega opatrná.
Ahoj, taky uvažuju, jak s pneumokokem. Malá má docela reakci už na hexu, a to dostala první až ve čtyřech měsících, protože byla drobná, zimomřivá a mudra říkala taková „stažená“. Měla první den zvýšenou teplotu, druhý horečku 38, zarudlé a zatvrdlé místo vpichu a týden byla nevrlá. Teď v pěti má druhou dávku,zatím teplota druhý den asi o 4 desetiny nižší, jinak to probíhá obdobně. Dohromady jsme s mudrou usoudily, že by to nebylo dobré. Ještě že, dneska mi v podstatě přes den ani nespala, chudinka. Daly byste v tomto případě vakcínu třeba s odstupem 14 dnů, nebo to nechaly podle toho, jakou bude mít nemocnost?
Mudra říkala, že kdyby měla třeba často rýmu atd, že se dá doočkovat později a stačí 1 - 2 dávkami.
To je jasné, lékařka to myslela tak, že kdyby byla často nemocná - měla potíže s imunitou - bylo by prý asi lepší doočkovat. ![]()
Právě se mi ta reakce po té hexe zdá docela výrazná bohužel. ![]()
jajul píše:peggy.sl píše:To je jasné, lékařka to myslela tak, že kdyby byla často nemocná - měla potíže s imunitou - bylo by prý asi lepší doočkovat.jajul píše:Na rýmu jí očkování fakt nepomůže. Pokud měla potíže po Hexe, tak vych byla mega opatrná.
Právě se mi ta reakce po té hexe zdá docela výrazná bohužel.
Každé očkování imunitu naopak oslabí, takže si myslím, že to chce fakt hodně přemýšlet než něco naočkuješ.
Pokud očkování nesnáší dobře, tak já osobně bych neočkovala. ![]()
Děkuju. Já se k tomu zatím taky přikláním, i mudra. Výhledově uvidíme.
Jen se ještě zeptám, v čem to je, že to tak blbě snáší?
Oslabená imunita?
Trápí mě to. ![]()
A zkoušela jsi jí dávat studený obklad na místo vpichu? To může hodně pomoct. Nejlépe buď gelový chladící polštářek, nebo látku namočenou v alkoholu a zmraženou v mrazáku. Po něm vpich vůbec nenaběhl a neztvrdnul jako předtím, kdy tam měla malá bulku asi 3 týdny. Bohužel na horečku nám to nebylo nic platné, ale asi byla předtím nachlazená a mudra mě nijak nevarovala, že musí být úplně v pořádku.
malej mel prisernou reakci na druhou hexu, takze jsme nicim jinym neockovali ![]()
masinka9 píše:
A zkoušela jsi jí dávat studený obklad na místo vpichu? To může hodně pomoct. Nejlépe buď gelový chladící polštářek, nebo látku namočenou v alkoholu a zmraženou v mrazáku. Po něm vpich vůbec nenaběhl a neztvrdnul jako předtím, kdy tam měla malá bulku asi 3 týdny. Bohužel na horečku nám to nebylo nic platné, ale asi byla předtím nachlazená a mudra mě nijak nevarovala, že musí být úplně v pořádku.
To mě nenapadlo, při třetí dávce využiju, děkuju. Proti teplotě to ale nepomůže a to byla pokaždé úplně zdravá. ![]()
ivana-domca píše:
malej mel prisernou reakci na druhou hexu, takze jsme nicim jinym neockovali
A co zbytek hexy, dali jste? Ostatní rádoby povinná očkování jste taky nedali?
No, my jsme dali hexu, pak hexa-prevenar, hexa-prevenar s horečkou, no a čeká nás ten zbytek, když bude zdravá bez rýmy tak dáme zase najednou, nevím teda kolik dávek čeho vlastně je. Moje mudra mi sama nic neřekne, když se nezeptám a já si zase nevzpomenu-kojící skleroza ![]()
jajul píše:ivana-domca píše:A co zbytek hexy, dali jste? Ostatní rádoby povinná očkování jste taky nedali?
malej mel prisernou reakci na druhou hexu, takze jsme nicim jinym neockovali
Dali jsme treti hexu, reakce uz nebyla tak hrozna, ale stejne byl neprijemny a celkem dost, zadna jina ockovani jsme zatim nemeli, je nam teprve 5. mesicu, ale bude dostavat ale jenom ty klasicky, proti kterym se normalne ockuje. Zadnej rotaxix, synflorix ani prevenar nedostal, bojim se toho, co by to s nim nadelalo
Myslim si, ze to neni az tak dulezity ockovani a stejne mi nikdo nezaruci, ze to neodskace s plnou paradou.
Máme nedonošenou dcerku (26tt+4), Prevenar jsme mohli mít zdarma, když byl ještě hrazen, dost nám ho doporučovali… Tenkrát jsem si přečetla pár studií na www.vakciny.net, podotýkám nejsou to protiočkovací studie, trochu jsem se poptala v okolí a po krátkém vnitřním boji jsem to odmítla…
Ještě teda musím dodat, že zánět středního ucha jsem měla za celý život 1×, možná 2×, ATB asi 3× za celý život… I z toho jsem vycházela… ![]()
A od té doby už o očkování proti pneumokokům vůbec neuvažuju… ![]()
já teda očkovala prevenar i rotarix a žádný problém jsme naštěstí neměly ![]()
jen po rotarixu měl den řitči stolici a to vše asi jsme měly velkou kliku jak koukám ![]()
držím palce, at se vše srovná ![]()
Kdybych měla další dítě, tak první, co zjišťuji, je očkování na rotaviry. Nevím, jaká je pravděpodobnost nakažení, ale když vidíte toho malého človíčka napojeného na kapačky a přístroje, tak si to pak budete vyčítat.
Mně toto očkování nikdo nenabídl, malý chytil rotaviry v nemocnikde jsme byli s bronchitidou.
niki2 píše:
Kdybych měla další dítě, tak první, co zjišťuji, je očkování na rotaviry. Nevím, jaká je pravděpodobnost nakažení, ale když vidíte toho malého človíčka napojeného na kapačky a přístroje, tak si to pak budete vyčítat.
Mně toto očkování nikdo nenabídl, malý chytil rotaviry v nemocnikde jsme byli s bronchitidou.
Jenže ty se musí začít očkovat nejdýl do 6 měsíců. A čím starší miminko, tím bývá horší průběh. Po naší reakci na první hexu ve 4 měsícich mi mudra řekla, že být to její dcera, spíš nedá. Že ty děti mají kolikrát takovou reakci, která se v podstatě rovná infekci. Navíc to nechrání docela.
Příspěvek upraven 23.02.12 v 10:26