Pneumokok - očkovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
9.1.14 13:45

@Gabika To je jen takový drobný a nepodstatný detail - a mohl prostě přeskakovat v mezi všeobecnými informacemi o očkování a konkrétními informacemi o pneumokocích.
Laik si toho nevšimne.
(Já jsem taky informaci „některé děti bývají plačtivější“ od pediatry pochopila tak, že je všechno v pořádku a nemám si dělat starosti. Přitom na základě „plačtivosti“ a dalších projevů staršího syna, které jsem tehdy vůbec nepovažovala za varovné, pediatra mladšímu sama odložila první dávku hexavakcíny až po osmém měsíci.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.1.14 13:48

@alifie Hm, to máš pravdu.
A asi dobrú pediatru, že si všíma i také veci, ako plačtivého staršieho súrodenca. :-)

• Citovat
  • Upravit
17221
9.1.14 13:53
@Gabika píše:
@alifie Hm, to máš pravdu.
A asi dobrú pediatru, že si všíma i také veci, ako plačtivého staršieho súrodenca. :-)

Škoda, že mi tehdy taky neřekla, o co jde. :( Houby jsem věděla, takže starší dostal vše povinné - až po pětiletém přeočkování pohár přetekl tak, že jsem to už viděla i já. Až pak jsem se v problematice očkování začala hrabat a „rvát si vlasy“. Synovi je osm a z následků se ještě nevyhrabal. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.1.14 14:02

@alifie Tak to mi je ľúto! :-(

Ja mám toho skoro 8 ročného tiež dosť „živého“, a v niektorých oblastiach nezrelého - ale očkovať sme začali až v 3,5 rokoch, tak aspoň viem, že očkovaním to u neho nie je, na zabitie bol už predtým… Aj keď ktovie, ako by vyzeral, keby sme ho očkovali hneď po narodení.. Najstaršieho sme práve očkovali (okrem MMR) viac - menej normálne, a on je práve s imunitou na tom z našich detí asi najhoršie, nie o veľa, ale ja tam rozdiel vidím…

• Citovat
  • Upravit
6160
9.1.14 18:46

Zajímalo by mě jaké nejhorší dopady měl konkrétně Synflorix, jestli se ho týká ten autismus, nervový systém a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
9.1.14 20:36
@zvědavá borůvka píše:
Zajímalo by mě jaké nejhorší dopady měl konkrétně Synflorix, jestli se ho týká ten autismus, nervový systém a tak…

No, to je v podstate jednoduché, najhorší dopad je smrť.
Pozri sa sem: http://www.medalerts.org/…db/index.php
To je americká databáza nežiadúcich účinkov po očkovaní. Navolíš si vakcínu, prípadne nežiadúci účinok, a necháš si urobiť výpis. Ja som námatkou navolila 3 pneumokokové vakcíny, dohromady tam je cez 1500 úmrtí, 80% tvoria deti do 3 rokov, 10% ľudia nad 75 rokov…

• Citovat
  • Upravit
2448
9.1.14 20:40

@zvědavá borůvka emimino považuješ za důležitý zdroj informací, jo? Tak to mě potěš… je to Internet, každý si anonymně může napsat cokoli, co nemusí být vůbec pravda. Já si můžu založit blog o tom, jak mi dvojčata umřela na následky očkování a pak si sem do každé diskuse cpát odkaz. Zjistí tady někdo, že si vymýšlím? Že jsem nikdy žádná dvojčata neměla? Nezjistí.

Být tebou bych volila serióznější zdroje a neřídila se tím, co ti tady kdo napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 22:33

@alifie
Dĕkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 22:38

@lucillee
Syn dostal pneumokoka i přes očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 22:57
@paola white píše:
@zvědavá borůvka tak ja jsem hodne pres cisla :mrgreen: takze statisticky:
Zanet stredniho ucha je sekundarni infekce vetsinou z rymy (zakladem je dite dobre vysmrkat nebo odsat)
Pneumokok coby puvodce otitidy je v zhruba v 50-60% pripadu. Takze je to i s ockovanim 50:50.
Nutno brat v potaz ze na svete je cca 90 kmenu, ockovani by melo chranit proti 10 nebo 13 kmenum (ty 3 navic se ale v cr nevyskytuji). Vyskytuje se tady 40-50 ruznych kmenu (zdroje nejsou jednotne v poctech) takze sance ze se nakazis tim co ve vakcine neni je 4:1.

Takze pokud bereme ze by ockovani 100% ochranilo proti danym kmenum tak je sance ze vakcina dite ochrani pred otitidou zhruba 10% respektive pokud dite ockovat nedas a ono otitidu dostane zhruba v 10% pripadu bude puvodce kmen pred kterym by ho vakcina ochranila…

Doufam, ze je to srozumitelne

Jj, rozumím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 23:35

@Gabika
Dĕkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 23:38
@alifie píše: Škoda, že mi tehdy taky neřekla, o co jde. :( Houby jsem věděla, takže starší dostal vše povinné - až po pětiletém přeočkování pohár přetekl tak, že jsem to už viděla i já. Až pak jsem se v problematice očkování začala hrabat a „rvát si vlasy“. Synovi je osm a z následků se ještě nevyhrabal. :,(

Je mi to líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
9.1.14 23:41

@zvědavá borůvka Mám pocit, že tomu pořád moc nerozumíš. Jinak by jsi se takto nemohla zeptat. Nemyslím to nějak zle. Prostě ti to hodně vrtá hlavou a nevíš, nedokážeš se rozhodnout. Dnešní tvůj příspěvek ve 22:38 hodin.

Bych si také hledala spolehlivější zdroj informací. Jak bylo uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.1.14 23:47

@adam75
Taky možnost, ale proč by to nĕkdo dĕlal.
Navíc je tu hodnĕ lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
9.1.14 23:53
@zvědavá borůvka píše:
@adam75
Taky možnost, ale proč by to nĕkdo dĕlal.
Navíc je tu hodnĕ lidí.

Proč? Protože se třeba bude nudit a bude mu dělat dobře jak ho jiní litují. A právě na to potřebuje tu hromadu lidí.

Pardon, neptala jsi se mě, ale nešlo mi nereagovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek