Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dajdula
Aby to nebylo tak jednoduché, tak nebezpečné meningitidy nezpůsobuje jen pneumokok. Myslím, že oslabený imunitní systém je daleko větší problém než to, že dítě není proti pneumokokům očkované.
![]()
Příspěvek upraven 11.01.14 v 19:16
@Dajdula píše:
@miisenka
Já jsem nechala očkovat pneumokoky právě kvůli pneumok. meningitidě. Jinak bych nedávala, ale meningitida je pro mě strašák. Viděla jsem 3 holčičky po ní a pouze 1 se z toho „vylízala“ jakž takž a měla lehkou mentální retardaci. Další 2 dopadly podstatně hůř - nechodí, nesedí, nemluví atd.
ty jo
@zvědavá borůvka
nastuduj si, co moze pneumokok vyvolat..ja osobne nemam strach z otitidy, muz na to trpel..ale viac sa bojim meningitidy..to je pruser..na SK je pneumokok povinne ockovanie..
@miisenka píše:
@zvědavá borůvka
nastuduj si, co moze pneumokok vyvolat..ja osobne nemam strach z otitidy, muz na to trpel..ale viac sa bojim meningitidy..to je pruser..na SK je pneumokok povinne ockovanie..
A pak si nastuduj, kolik běžně se vyskytujících breber tě může zabít a běž se rovnou zastřelit, protože proti nim neexistuje očkování. ![]()
@alifie píše:
A pak si nastuduj, kolik běžně se vyskytujících breber tě může zabít a běž se rovnou zastřelit, protože proti nim neexistuje očkování.
to je tiez pravda.. ![]()
@alifie
Vím, ty tři holčičky, o kterých jsem psala, byly po prodělané pneumokokové meningitidě. Na každém je, aby zvážil, jestli očkovat nebo ne. Já se rozhodla pro.
@Dajdula To chápu. Pro mě byl hrozně dlouho strašák představa, že mi dítě vběhne nebo vjede na odrážedle pod auto. A úplně mi stačilo vidět jedno jediné postižené dítě.(Je takových dětí víc nebo míň než těch s invazivním pneumokokovým onemocněním? V televizi tím nevyhrožují, tak to většinou matky neřeší.
) Protože očkování proti dopravním nehodám neexistuje, tak při chůzi podél silnice jsem mívala odrážedlo přivázané na špagátě. ![]()
@Bubiii píše:
http://rozalio.cz/index.php?…
Otřesné, hlavně, že všichni zodpovědní budou tvrdit, že to dítě sneslo vakcinaci dobře.
![]()
@Bubiii píše:
http://rozalio.cz/index.php?…
Bože, to je strašné!
Je mi to ľúto! ![]()
@alifie píše:
Otřesné, hlavně, že všichni zodpovědní budou tvrdit, že to dítě sneslo vakcinaci dobře.![]()
![]()
![]()
Smutny. A smutny je taky, ze tohle je vyuzivano v boji proti ockovani ![]()
SMA je vrozena smrtelna nemoc, kterou ockovani zpusobit nemohlo. Jsou ruzne typy nemoci, nejvazneji postizeni umiraji uz v kojeneckem veku.
Houba byl ockovanej predevcirem, ma dohromady hexu s pneumokokem - kvuli lepsi imunitni odpovedi.
@Bubiii @alifie @Gabika Holky, prosímvás, v tom článku je napsané, že dítě zemřelo na vrozenou genetickou vadu, která se mj. projevuje svalovou hypotonií a kojenci na ni bohužel běžně umírají viz zde: http://www.wikiskripta.eu/…x.php/Spináln%C3%AD_svalové_atrofie_(pediatrie)
Přesně, jak píše @Baba - je smutné, že i na takto zjevnou hloupost v antiočkovacím propagandistickém článku hned každý skočí bez přemýšlení a třeba jen obyčejného vygooglení té zmíněné nemoci.
Těch pár vteřin na ověření byste jako zodpovědné matky snad mohly věnovat, ne?
Kde a co studovala paní doktorka - autorka - by mě vážně zajímalo… ![]()
@Baba A prosímtě, dala jsi synflorix nebo prevenar? A ohledně té lepší imunitní odpovědi, dá se o tom někde dočíst? Díky. My máme hexu s prevenarem.
@Levandule121 píše:
@Baba A prosímtě, dala jsi synflorix nebo prevenar? A ohledně té lepší imunitní odpovědi, dá se o tom někde dočíst? Díky. My máme hexu s prevenarem.
ma synflorix. Starsi deti to maji stejne, blbou reakci nemely, jen trochu zvysenou teplotu. Houba ani to ne, jen je ospalejsi.
Urcite to dohledat jde, ale tech studii jsou mraky, kdyz se tim clovek primo nezabyva, tak to stejne nemusi dobre vyhodnotit ![]()
Ockovani mam probrany s vice doktory a hlavne s kamaradem, ktery se tomu venuje a nema duvod mi lhat
Navic je to desna bedna ![]()
My davame hexu s pneumokoky, MMR po druhem roce a z nepovinnych jeste dame meningokoka. To chci ale kvuli sobe a vzpomince na holcicku, co sem videla umirat.
Rotaviry mam probrany s detskym gastroenterologem, ockovali bysme, kdyz by bylo dite od narozeninnemocne a byl by predpoklad, ze bude casteji hospitalizovane.
A s tim SMA, neco podobneho tu bylo vickrat. Treba hruzostrasna historka o tom, jak ockovani zpusobilo mozkovy nador. Ze jde o nador vrozeny, uz nikdo samo neresil.
Zato kdyz je dite poskozene nemoci, proti ktere mohlo byt ockovane, tak se to resi stylem - a to stejne byl jiny knen a je fura nemoci, proti kterym se neockuje a dite muze prejet auto… ![]()