Pneumokok - očkovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
13.1.14 13:21
@BellinkaX píše:
@alifie
Detska mozkova obrna a polio je naprosto ale naprosto neco jineho. Vidis sama jak jednoduche to je, laik nevi, neco nekde precte, nepochopi psane spravne (ani nemuze tu odbornou stranku pochopit) a uz to jede.

Laik ten rozdíl pochopit může, akorát potřebuje správný zdroj informací, důvod k tomu, aby se o rozdílu informoval (a hromadu času ke studiu). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 13:23
@Baba píše:Proc jsou striktne neockovaci doktori vzdycky homeopati? Vyjimku pripoustim, nicmene neznam.

Já vím o zubaři. (Snad ho omlouvá to, že studoval v zahraničí, kde očkování není povinné.) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 13:33
@Baba píše:
Pekne, ne?
http://personal.tucna.net/…bad-science/

Ve svém názoru na článek se ztotožňuji s komentáři pana Vavrečky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.1.14 13:36
@alifie píše:
Laik ten rozdíl pochopit může, akorát potřebuje správný zdroj informací, důvod k tomu, aby se o rozdílu informoval (a hromadu času ke studiu). :D

problem neni v ziskani informaci, tezke je se v nich orientovat. A v medicine je to pomerne slozity. V prvaku vypada vsechno jednoduse, prijde mi, ze hodne lidi ma pohled zacinajiciho studaka, krery vi, ze ATB se prece na virozu nedavaji. Ale s pribyvajicimi znalostmi pak vidi veci vic v souvislostech a ze to tak jednoduche a jednoznacne neni.
Se koukni jen na priklad te SMA. Ze zvedavosti sem si precetla par stranek neockodiskuze a samo, ze je tam presne to, co sem cekala. Vrazi, pokusy na detech, Mengeleho sem mozna prehlidla :twisted:
A nenasla se tam jedna jedina, ktera by nad tim clankem vterinu premyslela. Proste to zapada do moji viry, tak o tom nebudu pochybovat.
Pak kdo je tady ovce.

A k tomu DMO - neznamena to automaticky mentalni postizeni, intelekt je casto, ne-li vetsinou, normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
13.1.14 13:41
@alifie píše:
Ve svém názoru na článek se ztotožňuji s komentáři pana Vavrečky. :nevim:

Jenze Vavrecka diskutuje o necem uplne jinem, nez je smysl clanku, coz se mu autor nekolikrat snazil vysvetlit :mrgreen:
Sranda je taky se studiemi ockovane/neockovane deti. Jednou neexistuji, pak zas jsou neockovane deti mnohem zdravejsi… A kdyz se clovek na tu studii podiva, tak zjisti, ze to je akorat dotaznik na protiockovacim webu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
13.1.14 13:45
@zvědavá borůvka píše:
Budu držet palce aby to bylo jen lepší a lepší :hug:
Moje dvouměsíční dcera ještě nemá ani jedno očkování, ale dětská lékařka už pomalu ale jistě tlačí… na tu Hexu, že prý se tu teď často objevuje černý kašel :nevim: (jsme z Brna).
Chtěla už teď ve dvou měsících, tak jsem řekla, že chci počkat do tří (ale taky jsem z toho nesvá, moc se mi do toho nechce).

Zvědavá borůvko, nebydlíme od sebe zas tak daleko:-)Nečetla jsem celou diskuzi. Náš prcek není očkovaný ničím a za týden má 6 měsíců. Mudr. mi také hrozila černým kašlem apod. Ale já tedy měla větší strach z vedlejších účinků. Nelíbí se mi, že je jedna univerzální vakcína pro všechny děti. A myslím si, že čím větší/těžšší dítě, tím lépe se s tím může poprat. Do očko se zatím nehrnem. Chtěli jsme v 6 měsících. Ale jak člověk jednou odloží, tak už se mu nechce vůbec. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
13.1.14 13:55
@Baba píše:Sranda je taky se studiemi ockovane/neockovane deti. Jednou neexistuji, pak zas jsou neockovane deti mnohem zdravejsi… A kdyz se clovek na tu studii podiva, tak zjisti, ze to je akorat dotaznik na protiockovacim webu :roll:

Ač mě to štve, tak v tomhle musím zcela souhlasit. :twisted: Všeobecně prezentace studiií týkající se očkování stojí za starou belu na obou stranách. A když už najdu solidně vypadající studii potvrzující bezpečnost očkování (srovnatelné reakce u skupiny očkovaných a kontrolní skupiny), tak tam zase neuvedou, zda použili v kontrolní skupině placebo, směsku adjuvantů nebo jinou vakcínu). :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
13.1.14 22:07
@lesniboruvka píše:
Zvědavá borůvko, nebydlíme od sebe zas tak daleko:-)Nečetla jsem celou diskuzi. Náš prcek není očkovaný ničím a za týden má 6 měsíců. Mudr. mi také hrozila černým kašlem apod. Ale já tedy měla větší strach z vedlejších účinků. Nelíbí se mi, že je jedna univerzální vakcína pro všechny děti. A myslím si, že čím větší/těžšší dítě, tím lépe se s tím může poprat. Do očko se zatím nehrnem. Chtěli jsme v 6 měsících. Ale jak člověk jednou odloží, tak už se mu nechce vůbec. :think:

Ahoj taky borůvko :mavam:
Já jsem z toho všeho pořád jelen.. 8o
Jsou tu dva tábory a já někde uprostřed, prostě nevím :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
13.1.14 23:32

Zajímalo by mě, jaká mají povinná a nepovinná očkování v zahraničí - Anglie, U. S.A., Austrálie…
Nevíte někdo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.1.14 06:51

@zvědavá borůvka Dobrá myšlenka, vetsinou je ockovani dobrovolné nebo jich par povinných je (napr ve Francii tuším 2-3 nemoce), jenže tlačí na očko jiným zpusobem. Napr v Rakousku, pokud zena splní u svého dítěte v termínu všechny prohlídky a ockovani, dostane zaplaceno od státu? myslím 4000 eur. Uz si nepamatuju přesně, byla to ale větší částka i pro Rakušana zajimava. Mám kamarádku ve Vídni a jeji tehdy dvouletý syn měl pouze 2 hexy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.1.14 06:52

@zvědavá borůvka Jinak přesné data o tom, kde jak se co očkuje a je povinne, nebo dobrovolne ví Ludmila elekova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.1.14 07:15

Ještě reakce pod clankem maminky, ktere děťátko umřelo 2.1.2014, protože ji tam někdo napsal, ze dítě přece mělo genetickou vadu. :roll:
Ráda bych uvedla, že pediatr si na dcerce nevšiml ničeho zvláštního, až na můj popud po vakcinaci, před druhou dávkou Hexa+Prevenar13 - uvedla jsem, že se mi zdá dcera méně pohyblivá a nehýbe nožičkama, neuchopila ani prst, hračku, hlavičku neudržela ač do té doby krásně pásla koníčky(byla chválena zdr. sestrou jak je šikovné děvčátko). Po prvním vpichu Hexa+Prevena13 přestala ihned plakat a byla naprosto v šoku, paralizována…dle pediatra je tato reakce neobvyklá, sestra po její reakci řekla „pozor“ a vyděšeně koukala na dcerku. Nicméně rozvoj neurologických potíží je pozvolný-až měsíc, a proto jsem ani já nemohla vysledovat že se její stav začal pozvolna měnit v těžkou hypotonii. Před druhou dávkou dcerka začala opět zvedat hlavičku a po vakcinaci ji už nikdy nezvedla, byla naprosto hypotonická. Pozvolna vymizely všechny reflexy, včetně sacího a polykacího - dcerka byla zasondována a krmení bylo možné jen sondou do žaludku. Ano, dle genetických tesů byla pozitivní na SMA I. stupně (zjištěno až po hypotonii - nicméně očkování zde sehrálo zásadní roli. Dcerka mohla být bez očkování pouze napadající na nohy, postižení by mohlo být jen velmi malé - nemusela zemřít.!!!
KONEC CITACE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.1.14 07:22
@Bubiii píše:
Ještě reakce pod clankem maminky, ktere děťátko umřelo 2.1.2014, protože ji tam někdo napsal, ze dítě přece mělo genetickou vadu. :roll:
Ráda bych uvedla, že pediatr si na dcerce nevšiml ničeho zvláštního, až na můj popud po vakcinaci, před druhou dávkou Hexa+Prevenar13 - uvedla jsem, že se mi zdá dcera méně pohyblivá a nehýbe nožičkama, neuchopila ani prst, hračku, hlavičku neudržela ač do té doby krásně pásla koníčky(byla chválena zdr. sestrou jak je šikovné děvčátko). Po prvním vpichu Hexa+Prevena13 přestala ihned plakat a byla naprosto v šoku, paralizována…dle pediatra je tato reakce neobvyklá, sestra po její reakci řekla „pozor“ a vyděšeně koukala na dcerku. Nicméně rozvoj neurologických potíží je pozvolný-až měsíc, a proto jsem ani já nemohla vysledovat že se její stav začal pozvolna měnit v těžkou hypotonii. Před druhou dávkou dcerka začala opět zvedat hlavičku a po vakcinaci ji už nikdy nezvedla, byla naprosto hypotonická. Pozvolna vymizely všechny reflexy, včetně sacího a polykacího - dcerka byla zasondována a krmení bylo možné jen sondou do žaludku. Ano, dle genetických tesů byla pozitivní na SMA I. stupně (zjištěno až po hypotonii - nicméně očkování zde sehrálo zásadní roli. Dcerka mohla být bez očkování pouze napadající na nohy, postižení by mohlo být jen velmi malé - nemusela zemřít.!!!
KONEC CITACE.
:roll: precti si neco o SMA. Deti s prvnim typem se nikdy ani neposadi, umiraji vetsinou jeste v kojeneckem veku. Popis presne odpovida klasickemu vyvoji onemocneni. Ze by dite bez ockovani melo jen postizene nohy, je nesmysl.
Deti s SMA se spis ockuji i proti chripce, protoze ta u nich muze mit i fatalni prubeh.
S ockovanim a SMA jste si trochu nabehly, na ockovani nejde svest uplne vsechno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.1.14 07:56

Věřím té matce. :andel:
Protože i nase dcera měla po očku problémy a já taky. Me se občas vracejí. Ale dlouho byl klid. Očkování ma více nežádoucích účinku, nez se připouští a ty zástupy tříletých dětí s diabetickou pumpou také o něčem svědčí.
Navíc i lékaři připouštějí zmeny v diagnozach, jak je potreba upravit data, aby očko látky fungovaly.
Jenže připustit, ze ockovani poskytuje chabou ochranu a více problémů to se proste nikdy nestane. Takže je nutné lidi přesvědčovat o opaku všemi prostředky. Je zajimavé, ze ti lékaři, kteří neockují, nebo ockovani neschvaluji, varují před nim, jsou označováni za pitomce a ziskuchtivé maniaky. Pokud by to tak bylo, tak by napr elekova od ockovani nezrazovala a měla více pacientů s postvakcinacnimi problémy. A co fyzioterapeutky, které si vsimaji u dětí po ockovani různých pohybových problémů?
Takže problémy s ockovanim vidi nejen matky zemřelých dětí po očku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.1.14 09:00

Lidi neblaznete zase, to uz byste mohli rict, ze to dite s Downem ma trizomii jednadvacitky kvuli Hexe. U toho devcatka se zkratka projevila geneticka choroba. Jestli by ty projevy prisly bez vakcinace o dva mesice pozdeji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek