Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BellinkaX píše:
@alifie
Detska mozkova obrna a polio je naprosto ale naprosto neco jineho. Vidis sama jak jednoduche to je, laik nevi, neco nekde precte, nepochopi psane spravne (ani nemuze tu odbornou stranku pochopit) a uz to jede.
Laik ten rozdíl pochopit může, akorát potřebuje správný zdroj informací, důvod k tomu, aby se o rozdílu informoval (a hromadu času ke studiu). ![]()
@Baba píše:Proc jsou striktne neockovaci doktori vzdycky homeopati? Vyjimku pripoustim, nicmene neznam.
Já vím o zubaři. (Snad ho omlouvá to, že studoval v zahraničí, kde očkování není povinné.) ![]()
@Baba píše:
Pekne, ne?
http://personal.tucna.net/…bad-science/
Ve svém názoru na článek se ztotožňuji s komentáři pana Vavrečky. ![]()
@alifie píše:
Laik ten rozdíl pochopit může, akorát potřebuje správný zdroj informací, důvod k tomu, aby se o rozdílu informoval (a hromadu času ke studiu).
problem neni v ziskani informaci, tezke je se v nich orientovat. A v medicine je to pomerne slozity. V prvaku vypada vsechno jednoduse, prijde mi, ze hodne lidi ma pohled zacinajiciho studaka, krery vi, ze ATB se prece na virozu nedavaji. Ale s pribyvajicimi znalostmi pak vidi veci vic v souvislostech a ze to tak jednoduche a jednoznacne neni.
Se koukni jen na priklad te SMA. Ze zvedavosti sem si precetla par stranek neockodiskuze a samo, ze je tam presne to, co sem cekala. Vrazi, pokusy na detech, Mengeleho sem mozna prehlidla ![]()
A nenasla se tam jedna jedina, ktera by nad tim clankem vterinu premyslela. Proste to zapada do moji viry, tak o tom nebudu pochybovat.
Pak kdo je tady ovce.
A k tomu DMO - neznamena to automaticky mentalni postizeni, intelekt je casto, ne-li vetsinou, normalni.
@alifie píše:
Ve svém názoru na článek se ztotožňuji s komentáři pana Vavrečky.
Jenze Vavrecka diskutuje o necem uplne jinem, nez je smysl clanku, coz se mu autor nekolikrat snazil vysvetlit ![]()
Sranda je taky se studiemi ockovane/neockovane deti. Jednou neexistuji, pak zas jsou neockovane deti mnohem zdravejsi… A kdyz se clovek na tu studii podiva, tak zjisti, ze to je akorat dotaznik na protiockovacim webu ![]()
@zvědavá borůvka píše:
Budu držet palce aby to bylo jen lepší a lepší
Moje dvouměsíční dcera ještě nemá ani jedno očkování, ale dětská lékařka už pomalu ale jistě tlačí… na tu Hexu, že prý se tu teď často objevuje černý kašel(jsme z Brna).
Chtěla už teď ve dvou měsících, tak jsem řekla, že chci počkat do tří (ale taky jsem z toho nesvá, moc se mi do toho nechce).
Zvědavá borůvko, nebydlíme od sebe zas tak daleko:-)Nečetla jsem celou diskuzi. Náš prcek není očkovaný ničím a za týden má 6 měsíců. Mudr. mi také hrozila černým kašlem apod. Ale já tedy měla větší strach z vedlejších účinků. Nelíbí se mi, že je jedna univerzální vakcína pro všechny děti. A myslím si, že čím větší/těžšší dítě, tím lépe se s tím může poprat. Do očko se zatím nehrnem. Chtěli jsme v 6 měsících. Ale jak člověk jednou odloží, tak už se mu nechce vůbec. ![]()
@Baba píše:Sranda je taky se studiemi ockovane/neockovane deti. Jednou neexistuji, pak zas jsou neockovane deti mnohem zdravejsi… A kdyz se clovek na tu studii podiva, tak zjisti, ze to je akorat dotaznik na protiockovacim webu
Ač mě to štve, tak v tomhle musím zcela souhlasit.
Všeobecně prezentace studiií týkající se očkování stojí za starou belu na obou stranách. A když už najdu solidně vypadající studii potvrzující bezpečnost očkování (srovnatelné reakce u skupiny očkovaných a kontrolní skupiny), tak tam zase neuvedou, zda použili v kontrolní skupině placebo, směsku adjuvantů nebo jinou vakcínu).
![]()
@lesniboruvka píše:
Zvědavá borůvko, nebydlíme od sebe zas tak daleko:-)Nečetla jsem celou diskuzi. Náš prcek není očkovaný ničím a za týden má 6 měsíců. Mudr. mi také hrozila černým kašlem apod. Ale já tedy měla větší strach z vedlejších účinků. Nelíbí se mi, že je jedna univerzální vakcína pro všechny děti. A myslím si, že čím větší/těžšší dítě, tím lépe se s tím může poprat. Do očko se zatím nehrnem. Chtěli jsme v 6 měsících. Ale jak člověk jednou odloží, tak už se mu nechce vůbec.
Ahoj taky borůvko ![]()
Já jsem z toho všeho pořád jelen.. ![]()
Jsou tu dva tábory a já někde uprostřed, prostě nevím
![]()
Zajímalo by mě, jaká mají povinná a nepovinná očkování v zahraničí - Anglie, U. S.A., Austrálie…
Nevíte někdo? ![]()
@zvědavá borůvka Dobrá myšlenka, vetsinou je ockovani dobrovolné nebo jich par povinných je (napr ve Francii tuším 2-3 nemoce), jenže tlačí na očko jiným zpusobem. Napr v Rakousku, pokud zena splní u svého dítěte v termínu všechny prohlídky a ockovani, dostane zaplaceno od státu? myslím 4000 eur. Uz si nepamatuju přesně, byla to ale větší částka i pro Rakušana zajimava. Mám kamarádku ve Vídni a jeji tehdy dvouletý syn měl pouze 2 hexy.
@zvědavá borůvka Jinak přesné data o tom, kde jak se co očkuje a je povinne, nebo dobrovolne ví Ludmila elekova.
Ještě reakce pod clankem maminky, ktere děťátko umřelo 2.1.2014, protože ji tam někdo napsal, ze dítě přece mělo genetickou vadu. ![]()
Ráda bych uvedla, že pediatr si na dcerce nevšiml ničeho zvláštního, až na můj popud po vakcinaci, před druhou dávkou Hexa+Prevenar13 - uvedla jsem, že se mi zdá dcera méně pohyblivá a nehýbe nožičkama, neuchopila ani prst, hračku, hlavičku neudržela ač do té doby krásně pásla koníčky(byla chválena zdr. sestrou jak je šikovné děvčátko). Po prvním vpichu Hexa+Prevena13 přestala ihned plakat a byla naprosto v šoku, paralizována…dle pediatra je tato reakce neobvyklá, sestra po její reakci řekla „pozor“ a vyděšeně koukala na dcerku. Nicméně rozvoj neurologických potíží je pozvolný-až měsíc, a proto jsem ani já nemohla vysledovat že se její stav začal pozvolna měnit v těžkou hypotonii. Před druhou dávkou dcerka začala opět zvedat hlavičku a po vakcinaci ji už nikdy nezvedla, byla naprosto hypotonická. Pozvolna vymizely všechny reflexy, včetně sacího a polykacího - dcerka byla zasondována a krmení bylo možné jen sondou do žaludku. Ano, dle genetických tesů byla pozitivní na SMA I. stupně (zjištěno až po hypotonii - nicméně očkování zde sehrálo zásadní roli. Dcerka mohla být bez očkování pouze napadající na nohy, postižení by mohlo být jen velmi malé - nemusela zemřít.!!!
KONEC CITACE.
@Bubiii píše:
Ještě reakce pod clankem maminky, ktere děťátko umřelo 2.1.2014, protože ji tam někdo napsal, ze dítě přece mělo genetickou vadu.
Ráda bych uvedla, že pediatr si na dcerce nevšiml ničeho zvláštního, až na můj popud po vakcinaci, před druhou dávkou Hexa+Prevenar13 - uvedla jsem, že se mi zdá dcera méně pohyblivá a nehýbe nožičkama, neuchopila ani prst, hračku, hlavičku neudržela ač do té doby krásně pásla koníčky(byla chválena zdr. sestrou jak je šikovné děvčátko). Po prvním vpichu Hexa+Prevena13 přestala ihned plakat a byla naprosto v šoku, paralizována…dle pediatra je tato reakce neobvyklá, sestra po její reakci řekla „pozor“ a vyděšeně koukala na dcerku. Nicméně rozvoj neurologických potíží je pozvolný-až měsíc, a proto jsem ani já nemohla vysledovat že se její stav začal pozvolna měnit v těžkou hypotonii. Před druhou dávkou dcerka začala opět zvedat hlavičku a po vakcinaci ji už nikdy nezvedla, byla naprosto hypotonická. Pozvolna vymizely všechny reflexy, včetně sacího a polykacího - dcerka byla zasondována a krmení bylo možné jen sondou do žaludku. Ano, dle genetických tesů byla pozitivní na SMA I. stupně (zjištěno až po hypotonii - nicméně očkování zde sehrálo zásadní roli. Dcerka mohla být bez očkování pouze napadající na nohy, postižení by mohlo být jen velmi malé - nemusela zemřít.!!!
KONEC CITACE.
Věřím té matce. ![]()
Protože i nase dcera měla po očku problémy a já taky. Me se občas vracejí. Ale dlouho byl klid. Očkování ma více nežádoucích účinku, nez se připouští a ty zástupy tříletých dětí s diabetickou pumpou také o něčem svědčí.
Navíc i lékaři připouštějí zmeny v diagnozach, jak je potreba upravit data, aby očko látky fungovaly.
Jenže připustit, ze ockovani poskytuje chabou ochranu a více problémů to se proste nikdy nestane. Takže je nutné lidi přesvědčovat o opaku všemi prostředky. Je zajimavé, ze ti lékaři, kteří neockují, nebo ockovani neschvaluji, varují před nim, jsou označováni za pitomce a ziskuchtivé maniaky. Pokud by to tak bylo, tak by napr elekova od ockovani nezrazovala a měla více pacientů s postvakcinacnimi problémy. A co fyzioterapeutky, které si vsimaji u dětí po ockovani různých pohybových problémů?
Takže problémy s ockovanim vidi nejen matky zemřelých dětí po očku.
Lidi neblaznete zase, to uz byste mohli rict, ze to dite s Downem ma trizomii jednadvacitky kvuli Hexe. U toho devcatka se zkratka projevila geneticka choroba. Jestli by ty projevy prisly bez vakcinace o dva mesice pozdeji?