Pneumokok - očkovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
14.1.14 11:30

@alifie
Furt dokola. Dite nezemrelo na ockovani, melo SMA nejhorsiho typu. Ano, mohlo mu byt po ockovani hur, nase deti byly taky unavenejsi a spavejsi, ale k jeji smrti to neprispelo. Deti s SMA se ockuji, protoze je pro ne kazda infekce mnohem nebezpecnejsi nez pro zdrave deti.
Ze by dite bez ockovani melo jen lehke postizeni je hloupost.
Mam chut Hofhanzlove napsat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.1.14 11:31

Hofhanzlova by misto straseni udelala lip, kdyby rodice poslala na genetiku, at se u dalsiho ditete neopakuje stejna hruza.
I kdyz to nejspis doktori uz udelali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.1.14 11:48
@Baba píše:
Hofhanzlova by misto straseni udelala lip, kdyby rodice poslala na genetiku, at se u dalsiho ditete neopakuje stejna hruza.
I kdyz to nejspis doktori uz udelali.

Možná jsi to nepostřehla, ale v době psaní dopisu 3.11.2013 to dítě bylo ještě naživu a vypadalo to, že se stav zlepšuje. Snad Hofhanzlovou nepodezíráš z jasnovidectví.
Informace ohledně náhlého zhoršení a genetického vyšetření v době psaní dopisu nebyly známé a byly doplněny později. Mrkni na data.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.1.14 11:51

@alifie
Z jasnovidectvi ne, z hlouposti - mozna neznalosti, a manipulace ano.
Staci videt nadpis clanku - SMA po ockovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.1.14 11:58
@Baba píše:
@alifie
Dite nezemrelo na ockovani, melo SMA nejhorsiho typu. Ano, mohlo mu byt po ockovani hur, nase deti byly taky unavenejsi a spavejsi, ale k jeji smrti to neprispelo. Deti s SMA se ockuji, protoze je pro ne kazda infekce mnohem nebezpecnejsi nez pro zdrave deti.

Uáá, ale já s tím, cos právě napsala v podstatě souhlasím. Akorát na rozdíl od tebe nepovažuji za jisté, že hypotonie, která se projevila a zlepšila mezi dvěma dávkami očkování byla projevem SMA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.1.14 15:48

Co se týče toho úmrtí, tak ty reakce „neočkovačů“ jsou přece jasné.
Jde o to, že pokud dítě takto reagovalo na první dávku, NIKDO už neměl dát druhou!!
V této chvíli nikdo nevěděl, že tam je špatný gen, nebylo to na co svést, doktoři to zkrátka měli vzít vážně. Jenže to oni neberou, očkují i děti s reakcemi to je to, z čeho se normálně uvažujícím lidem zvedá kufr :-(.

Jestli by holčička takto brzy začala mít příznaky SMA a jestli by na to i v tuto dobu zemřela, to NIKDO NEVÍ. NIKDO té mamince nemůže zaručeně říct, že to očkování nezhoršilo nebo neurychlilo.
Vakcína je v mnoha případech spouštěč, u autoimunitních chorob už se to i vědecky potvrdilo. Je to prostě fakt. Takže těžko někdo může říct, že to v tomto případu nehrálo ŽÁDNOU roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
14.1.14 15:56
@Lucie_Sx píše:
Co se týče toho úmrtí, tak ty reakce „neočkovačů“ jsou přece jasné.
Jde o to, že pokud dítě takto reagovalo na první dávku, NIKDO už neměl dát druhou!!
V této chvíli nikdo nevěděl, že tam je špatný gen, nebylo to na co svést, doktoři to zkrátka měli vzít vážně. Jenže to oni neberou, očkují i děti s reakcemi to je to, z čeho se normálně uvažujícím lidem zvedá kufr :-(.Jestli by holčička takto brzy začala mít příznaky SMA a jestli by na to i v tuto dobu zemřela, to NIKDO NEVÍ. NIKDO té mamince nemůže zaručeně říct, že to očkování nezhoršilo nebo neurychlilo.
Vakcína je v mnoha případech spouštěč, u autoimunitních chorob už se to i vědecky potvrdilo. Je to prostě fakt. Takže těžko někdo může říct, že to v tomto případu nehrálo ŽÁDNOU roli.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.1.14 16:20

@Lucie_Sx
Jenze SMA neni autoimunitni onemocneni, ale degenerativni.
No nic, nebavi me to furt dokola. Hofhanzlova je mimo a svadet SMA na ockovani je hnus.
Do neockodiskuze uz sem znova nekoukala, ale pochybuju, ze se tam nasla jedna jedina, ktera se zamyslela nad tom, jestli jim nekdo nekeca. A pak kdo je ovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.1.14 17:13
@Baba píše:
@Lucie_Sx
Jenze SMA neni autoimunitni onemocneni, ale degenerativni.
No nic, nebavi me to furt dokola. Hofhanzlova je mimo a svadet SMA na ockovani je hnus.
Do neockodiskuze uz sem znova nekoukala, ale pochybuju, ze se tam nasla jedna jedina, ktera se zamyslela nad tom, jestli jim nekdo nekeca. A pak kdo je ovce.

Asi jsi nepochopila, co jsem napsala.
Ty autoimun. choroby byl jen příklad přece, donedávna se to o nich nevědělo.
A dočti i ten zbytek, v tom bylo jádro mého příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
15.1.14 21:54
@Bubiii píše:
@zvědavá borůvka Dobrá myšlenka, vetsinou je ockovani dobrovolné nebo jich par povinných je (napr ve Francii tuším 2-3 nemoce), jenže tlačí na očko jiným zpusobem. Napr v Rakousku, pokud zena splní u svého dítěte v termínu všechny prohlídky a ockovani, dostane zaplaceno od státu? myslím 4000 eur. Uz si nepamatuju přesně, byla to ale větší částka i pro Rakušana zajimava. Mám kamarádku ve Vídni a jeji tehdy dvouletý syn měl pouze 2 hexy.

Zajímavé,
proč by stát tolik o to usiloval a ještě tolik peněz nabízel 8o
Co z toho může mít?
Starost o „zdraví“ občanů? To je nějaký divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
15.1.14 21:57
@Bubiii píše:
@zvědavá borůvka Jinak přesné data o tom, kde jak se co očkuje a je povinne, nebo dobrovolne ví Ludmila elekova.

Ok, zjistím si to.
Podle mě stojí taky za zvážení jak to mají v jiných zemích.
Poptám se i svých známých mimo čr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
15.1.14 22:09
@Bubiii píše:
Ještě reakce pod clankem maminky, ktere děťátko umřelo 2.1.2014, protože ji tam někdo napsal, ze dítě přece mělo genetickou vadu. :roll:
Ráda bych uvedla, že pediatr si na dcerce nevšiml ničeho zvláštního, až na můj popud po vakcinaci, před druhou dávkou Hexa+Prevenar13 - uvedla jsem, že se mi zdá dcera méně pohyblivá a nehýbe nožičkama, neuchopila ani prst, hračku, hlavičku neudržela ač do té doby krásně pásla koníčky(byla chválena zdr. sestrou jak je šikovné děvčátko). Po prvním vpichu Hexa+Prevena13 přestala ihned plakat a byla naprosto v šoku, paralizována…dle pediatra je tato reakce neobvyklá, sestra po její reakci řekla „pozor“ a vyděšeně koukala na dcerku. Nicméně rozvoj neurologických potíží je pozvolný-až měsíc, a proto jsem ani já nemohla vysledovat že se její stav začal pozvolna měnit v těžkou hypotonii. Před druhou dávkou dcerka začala opět zvedat hlavičku a po vakcinaci ji už nikdy nezvedla, byla naprosto hypotonická. Pozvolna vymizely všechny reflexy, včetně sacího a polykacího - dcerka byla zasondována a krmení bylo možné jen sondou do žaludku. Ano, dle genetických tesů byla pozitivní na SMA I. stupně (zjištěno až po hypotonii - nicméně očkování zde sehrálo zásadní roli. Dcerka mohla být bez očkování pouze napadající na nohy, postižení by mohlo být jen velmi malé - nemusela zemřít.!!!
KONEC CITACE.

Btw. podle toho co jsem si o SMA přečetla, tak by stejně zemřela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
15.1.14 22:23
@Bubiii píše:
Věřím té matce. :andel:
Protože i nase dcera měla po očku problémy a já taky. Me se občas vracejí. Ale dlouho byl klid. Očkování ma více nežádoucích účinku, nez se připouští a ty zástupy tříletých dětí s diabetickou pumpou také o něčem svědčí.
Navíc i lékaři připouštějí zmeny v diagnozach, jak je potreba upravit data, aby očko látky fungovaly.
Jenže připustit, ze ockovani poskytuje chabou ochranu a více problémů to se proste nikdy nestane. Takže je nutné lidi přesvědčovat o opaku všemi prostředky. Je zajimavé, ze ti lékaři, kteří neockují, nebo ockovani neschvaluji, varují před nim, jsou označováni za pitomce a ziskuchtivé maniaky. Pokud by to tak bylo, tak by napr elekova od ockovani nezrazovala a měla více pacientů s postvakcinacnimi problémy. A co fyzioterapeutky, které si vsimaji u dětí po ockovani různých pohybových problémů?
Takže problémy s ockovanim vidi nejen matky zemřelých dětí po očku.

Mohu se zeptat po kterém očku měla problémy a jaké problémy? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
15.1.14 22:24
@MaDoRaBe píše:
Lidi neblaznete zase, to uz byste mohli rict, ze to dite s Downem ma trizomii jednadvacitky kvuli Hexe. U toho devcatka se zkratka projevila geneticka choroba. Jestli by ty projevy prisly bez vakcinace o dva mesice pozdeji?

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2598
16.1.14 13:02

@zvědavá borůvka ve francii neni zadne ockovani povinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek