Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alifie
Furt dokola. Dite nezemrelo na ockovani, melo SMA nejhorsiho typu. Ano, mohlo mu byt po ockovani hur, nase deti byly taky unavenejsi a spavejsi, ale k jeji smrti to neprispelo. Deti s SMA se ockuji, protoze je pro ne kazda infekce mnohem nebezpecnejsi nez pro zdrave deti.
Ze by dite bez ockovani melo jen lehke postizeni je hloupost.
Mam chut Hofhanzlove napsat ![]()
Hofhanzlova by misto straseni udelala lip, kdyby rodice poslala na genetiku, at se u dalsiho ditete neopakuje stejna hruza.
I kdyz to nejspis doktori uz udelali.
@Baba píše:
Hofhanzlova by misto straseni udelala lip, kdyby rodice poslala na genetiku, at se u dalsiho ditete neopakuje stejna hruza.
I kdyz to nejspis doktori uz udelali.
Možná jsi to nepostřehla, ale v době psaní dopisu 3.11.2013 to dítě bylo ještě naživu a vypadalo to, že se stav zlepšuje. Snad Hofhanzlovou nepodezíráš z jasnovidectví.
Informace ohledně náhlého zhoršení a genetického vyšetření v době psaní dopisu nebyly známé a byly doplněny později. Mrkni na data.
@alifie
Z jasnovidectvi ne, z hlouposti - mozna neznalosti, a manipulace ano.
Staci videt nadpis clanku - SMA po ockovani?
@Baba píše:
@alifie
Dite nezemrelo na ockovani, melo SMA nejhorsiho typu. Ano, mohlo mu byt po ockovani hur, nase deti byly taky unavenejsi a spavejsi, ale k jeji smrti to neprispelo. Deti s SMA se ockuji, protoze je pro ne kazda infekce mnohem nebezpecnejsi nez pro zdrave deti.
Uáá, ale já s tím, cos právě napsala v podstatě souhlasím. Akorát na rozdíl od tebe nepovažuji za jisté, že hypotonie, která se projevila a zlepšila mezi dvěma dávkami očkování byla projevem SMA.
Co se týče toho úmrtí, tak ty reakce „neočkovačů“ jsou přece jasné.
Jde o to, že pokud dítě takto reagovalo na první dávku, NIKDO už neměl dát druhou!!
V této chvíli nikdo nevěděl, že tam je špatný gen, nebylo to na co svést, doktoři to zkrátka měli vzít vážně. Jenže to oni neberou, očkují i děti s reakcemi to je to, z čeho se normálně uvažujícím lidem zvedá kufr
.
Jestli by holčička takto brzy začala mít příznaky SMA a jestli by na to i v tuto dobu zemřela, to NIKDO NEVÍ. NIKDO té mamince nemůže zaručeně říct, že to očkování nezhoršilo nebo neurychlilo.
Vakcína je v mnoha případech spouštěč, u autoimunitních chorob už se to i vědecky potvrdilo. Je to prostě fakt. Takže těžko někdo může říct, že to v tomto případu nehrálo ŽÁDNOU roli.
@Lucie_Sx píše:
Co se týče toho úmrtí, tak ty reakce „neočkovačů“ jsou přece jasné.
Jde o to, že pokud dítě takto reagovalo na první dávku, NIKDO už neměl dát druhou!!
V této chvíli nikdo nevěděl, že tam je špatný gen, nebylo to na co svést, doktoři to zkrátka měli vzít vážně. Jenže to oni neberou, očkují i děti s reakcemi to je to, z čeho se normálně uvažujícím lidem zvedá kufr.Jestli by holčička takto brzy začala mít příznaky SMA a jestli by na to i v tuto dobu zemřela, to NIKDO NEVÍ. NIKDO té mamince nemůže zaručeně říct, že to očkování nezhoršilo nebo neurychlilo.
Vakcína je v mnoha případech spouštěč, u autoimunitních chorob už se to i vědecky potvrdilo. Je to prostě fakt. Takže těžko někdo může říct, že to v tomto případu nehrálo ŽÁDNOU roli.
Souhlasím.
@Lucie_Sx
Jenze SMA neni autoimunitni onemocneni, ale degenerativni.
No nic, nebavi me to furt dokola. Hofhanzlova je mimo a svadet SMA na ockovani je hnus.
Do neockodiskuze uz sem znova nekoukala, ale pochybuju, ze se tam nasla jedna jedina, ktera se zamyslela nad tom, jestli jim nekdo nekeca. A pak kdo je ovce.
@Baba píše:
@Lucie_Sx
Jenze SMA neni autoimunitni onemocneni, ale degenerativni.
No nic, nebavi me to furt dokola. Hofhanzlova je mimo a svadet SMA na ockovani je hnus.
Do neockodiskuze uz sem znova nekoukala, ale pochybuju, ze se tam nasla jedna jedina, ktera se zamyslela nad tom, jestli jim nekdo nekeca. A pak kdo je ovce.
Asi jsi nepochopila, co jsem napsala.
Ty autoimun. choroby byl jen příklad přece, donedávna se to o nich nevědělo.
A dočti i ten zbytek, v tom bylo jádro mého příspěvku.
@Bubiii píše:
@zvědavá borůvka Dobrá myšlenka, vetsinou je ockovani dobrovolné nebo jich par povinných je (napr ve Francii tuším 2-3 nemoce), jenže tlačí na očko jiným zpusobem. Napr v Rakousku, pokud zena splní u svého dítěte v termínu všechny prohlídky a ockovani, dostane zaplaceno od státu? myslím 4000 eur. Uz si nepamatuju přesně, byla to ale větší částka i pro Rakušana zajimava. Mám kamarádku ve Vídni a jeji tehdy dvouletý syn měl pouze 2 hexy.
Zajímavé,
proč by stát tolik o to usiloval a ještě tolik peněz nabízel ![]()
Co z toho může mít?
Starost o „zdraví“ občanů? To je nějaký divný ![]()
@Bubiii píše:
@zvědavá borůvka Jinak přesné data o tom, kde jak se co očkuje a je povinne, nebo dobrovolne ví Ludmila elekova.
Ok, zjistím si to.
Podle mě stojí taky za zvážení jak to mají v jiných zemích.
Poptám se i svých známých mimo čr ![]()
@Bubiii píše:
Ještě reakce pod clankem maminky, ktere děťátko umřelo 2.1.2014, protože ji tam někdo napsal, ze dítě přece mělo genetickou vadu.
Ráda bych uvedla, že pediatr si na dcerce nevšiml ničeho zvláštního, až na můj popud po vakcinaci, před druhou dávkou Hexa+Prevenar13 - uvedla jsem, že se mi zdá dcera méně pohyblivá a nehýbe nožičkama, neuchopila ani prst, hračku, hlavičku neudržela ač do té doby krásně pásla koníčky(byla chválena zdr. sestrou jak je šikovné děvčátko). Po prvním vpichu Hexa+Prevena13 přestala ihned plakat a byla naprosto v šoku, paralizována…dle pediatra je tato reakce neobvyklá, sestra po její reakci řekla „pozor“ a vyděšeně koukala na dcerku. Nicméně rozvoj neurologických potíží je pozvolný-až měsíc, a proto jsem ani já nemohla vysledovat že se její stav začal pozvolna měnit v těžkou hypotonii. Před druhou dávkou dcerka začala opět zvedat hlavičku a po vakcinaci ji už nikdy nezvedla, byla naprosto hypotonická. Pozvolna vymizely všechny reflexy, včetně sacího a polykacího - dcerka byla zasondována a krmení bylo možné jen sondou do žaludku. Ano, dle genetických tesů byla pozitivní na SMA I. stupně (zjištěno až po hypotonii - nicméně očkování zde sehrálo zásadní roli. Dcerka mohla být bez očkování pouze napadající na nohy, postižení by mohlo být jen velmi malé - nemusela zemřít.!!!
KONEC CITACE.
Btw. podle toho co jsem si o SMA přečetla, tak by stejně zemřela ![]()
@Bubiii píše:
Věřím té matce.
Protože i nase dcera měla po očku problémy a já taky. Me se občas vracejí. Ale dlouho byl klid. Očkování ma více nežádoucích účinku, nez se připouští a ty zástupy tříletých dětí s diabetickou pumpou také o něčem svědčí.
Navíc i lékaři připouštějí zmeny v diagnozach, jak je potreba upravit data, aby očko látky fungovaly.
Jenže připustit, ze ockovani poskytuje chabou ochranu a více problémů to se proste nikdy nestane. Takže je nutné lidi přesvědčovat o opaku všemi prostředky. Je zajimavé, ze ti lékaři, kteří neockují, nebo ockovani neschvaluji, varují před nim, jsou označováni za pitomce a ziskuchtivé maniaky. Pokud by to tak bylo, tak by napr elekova od ockovani nezrazovala a měla více pacientů s postvakcinacnimi problémy. A co fyzioterapeutky, které si vsimaji u dětí po ockovani různých pohybových problémů?
Takže problémy s ockovanim vidi nejen matky zemřelých dětí po očku.
Mohu se zeptat po kterém očku měla problémy a jaké problémy? ![]()
@MaDoRaBe píše:
Lidi neblaznete zase, to uz byste mohli rict, ze to dite s Downem ma trizomii jednadvacitky kvuli Hexe. U toho devcatka se zkratka projevila geneticka choroba. Jestli by ty projevy prisly bez vakcinace o dva mesice pozdeji?
souhlas