Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj moc zdravím, jsem ráda, že jsem Vás objevila. V dubnu mi bude 43 a moc bych si přála ještě dítě. Mám dva kluky 17 a 12 a toužím po holčičce. Ve 40 se to podařilo, ale bohužel jsem potratila a to jak se mnou mluvil doktor v nemocnici mě od snažení úplně odradilo. Jenže každý kočárek, fotka s miminkem mě dohání k slzám. Moc si dítě přeju, ale taky se bojím reakce okolí, co na to řeknou v práci. Mám hodně mladých kolegů a pro ně jsem už vlastně důchodkyně. Tak prosím o radu šly by jste do toho?
Zdravím všechny, koukám, že je to již stará diskuze, ale třeba se ještě někdo vrátí
Je mi 42 a v dubnu cca deset dní po mých narozeninách jsem po pár pokusech spontánně otěhotněla. Dnes začínám druhý trimestr a všechno vypadá v pořádku, ale žiju docela vynervovaně. Zdá se mi to jako jeden velký zázrak… Je tu mezi vámi někdo ještě aktivní? Zdravím
Ahoj holky, moc Vás zdravím. Pročítám si diskuse a trochu se mi ulevilo. Je tu hodně maminek po 40. Mě je 43 a jsem asi měsíc těhotná, tak budu rodit ve 44 jestli všechno bude v pořádku. Dnes jsem se svěřila kolegyni je o něco starší než já a nějak mě přešla radost z miminka. Odsoudila mě a tak teď mám docela hrůzu z okolí. Co vy na to?
@Helenisek Měj z toho radost a těš se na miminko, na zlé jazyky se vykašli a doufej, že všechno dobře dopadne. My začínáme 31tt a nemůžu se dočkat, budeme mít holčičku. Byli jsme i na 4D ultrazvuku, tak víme jak vypadá a jak si tam hoví
Pár měsíců po jejím narození mi bude 43 a klidně bych pak šla ještě do jednoho
Držím palce a buďme v kontaktu.
Ahoj holky, mě se povedlo otěhotnět ve 45. Doktora mám super, hlídá si mě a rodina je nadšená. Takže, ničeho se nebojte, pokud jste zdravé všechno se dá zvládnout. ![]()
@Bazilikum píše:
Ahoj holky, mě se povedlo otěhotnět ve 45. Doktora mám super, hlídá si mě a rodina je nadšená. Takže, ničeho se nebojte, pokud jste zdravé všechno se dá zvládnout.
to se máš čím chlubit teda ![]()
@Helenisek píše:
Ahoj holky, moc Vás zdravím. Pročítám si diskuse a trochu se mi ulevilo. Je tu hodně maminek po 40. Mě je 43 a jsem asi měsíc těhotná, tak budu rodit ve 44 jestli všechno bude v pořádku. Dnes jsem se svěřila kolegyni je o něco starší než já a nějak mě přešla radost z miminka. Odsoudila mě a tak teď mám docela hrůzu z okolí. Co vy na to?
Užívej si to a z ostatních si nic nedělej. Vychovávat ti ho nebudou.
![]()
@Doe_Jane píše:
to se máš čím chlubit teda
Jděte prosím útočit jinam.
Je mi 41 a za par dní se nam ma narodit holčička. Doma už mame osmiletého syna. Tohle těhotenství je těžší, mám tehotenskou cukrovku a přidalo se astma.Ale jinak si nepřipadám stará na výchovu dítěte, ani si nepřipouštím, že bych to neměla zvladnout. Spíš se mi zdá, ze jsem trpělivější než dřív a vyloženě se těším na ty dětské dny, chození na hřiště, blbnutí s batoletem a tak. Všechno, co jsem chtěla už jsem si v životě splnila, zažila a tak nemám pocit, že prichodem malé o něco přijdu nebo se budu muset omezovat.
@Bazilikum Krása! Gratuluji! Já v lednu čekám holčičku, v dubnu mi bude 43, a vůbec bych se pak nebránila ještě jednomu ; )
@irrena76 Gratuluji! Jsem o rok starší a v lednu čekáme také holčičku. Těším se moc, bude to krása. Držím palce!!
@sharka08 Taky se těšíme. Teď už teda trochu nervuju z porodu, protože je princezna větší. V 36tt měla váhovy odhad 3500g, doktor říkal, že v terminu může mít i k pěti kilům???.20.listopadu jdu už do porodnice a rozhodne se o vyvolání, ač budu teprve v 38tt.No mám z toho těžkou hlavu.
@irrena76 Tak to je pořádná macanda ; ) Je vidět, že se jí u Tebe daří. Ta moje je už pěkných pár týdnů hyperaktivni ve dne v noci. Začíná to být náročné. Představa, že teď ještě nabere víc jak polovinou svého současného objemu… uff. A jak syna se těší? Já mám devitileteho a ten se nemůže dočkat. Držím palce!
@Bazilikum píše:
Ahoj holky, mě se povedlo otěhotnět ve 45. Doktora mám super, hlídá si mě a rodina je nadšená. Takže, ničeho se nebojte, pokud jste zdravé všechno se dá zvládnout.
Není to hodnocení trochu předčasné?
@sharka08 Syn se moc těší. Dokonce chtěl i sestru víc než bratra. Už planuje, jak ji bude vodit do školky a co ji všechno naučí.