Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Zumpa Na kontrolu jít nemusim, mám stehy co se vstrebaji samy. Kontrola pouze v případě problému
Mě Teda ještě řekli že si mám naredit peroxid vodíku a ten kloktat, eventuelne vyplachovat. Ale mě brali všechny 4 osmičky najednou…
A žádnou sráženinu jsem tam neměla… Kloktala jsem 4× - 6× denně.
@KSŠO a všechny si měla venku nebo ti museli také navrtavat kost a řezat dáseň.?
Ta krevní sraženina je tam myslím v pořádku, nesmí to být suché, nesmí se z toho ta krev vycucavat. Pokud neni nějaký zápach, cukání…řekla bych, že je vše ok.
@Tarinka děkuji za odpoved i všude na internetu jsem četla ze se tam má ta sraženina udělát. Jen mě děsí to ze mi zakryla i sedmicku- tudíž nemůžu zub čistit.
Ta srazenina je naopak v poradku, urychluje hojeni kosti. Urcite nevyplachovat jinak se vytvori suche luzko a bude to bolet a je pravdepodobnost zanetu, pouze naredenym peroxidem po rance prevalovat a nebo pouzuvat nealkoholickou ustni vodu, mne zubar doporucil paradontax ale je na chut hnusna
a po tydnu opatrne mekkym kartackem citit.
Ona se ta sraženina začne pomalu zmenšovat. Hlavně si ji tam nechte co nejdéle. Chvíli čistit nevadí. Kdyztak si pořiďte chlorhexidin.
Ahoj, sraženina je v pořádku, čistit pak lehce můžeš, ale hlavně určitě nepoužívej ústní vodu. Ať se to brzy uzdraví ![]()
@Anonymní píše:
@KSŠO a všechny si měla venku nebo ti museli také navrtavat kost a řezat dáseň.?
Taky tak jen Teda rezali dáseň u 2 a u dalších 2 i sekali…
Ahoj v pátek mi trhali respektive chirurgicky vyndali moudrak dole - nebyl úplně venku takže doktor musel Nariznout dáseň a navrtat kost, poté samozřejmě vše sesito. Beru antibiotika a občas analgetika, takže kromě otoku tváře nic neboli. Jen mám uvnitř na vytrzenem miste krevní srazeninu která mi zakrývá i celou sedmicku. Měl to někdo také? Zajímá mě zda je to takto normální nebo je něco spatně