Po zavedení příkrmu odmítá mléko

2550
7.3.19 16:38

Já jsem dávala i kousek chleba s žervé (nakrájené na malé kousky), čistou kaši a do toho čerstvé ovoce, vánočku. Odpoledne jsem dávala jako sváču i polévku, to má moc rád. Dostal ji třeba ve čtyři, v sedm kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
7.3.19 16:40
@Sashie píše:
Já jsem dávala i kousek chleba s žervé (nakrájené na malé kousky), čistou kaši a do toho čerstvé ovoce, vánočku. Odpoledne jsem dávala jako sváču i polévku, to má moc rád. Dostal ji třeba ve čtyři, v sedm kaši.

Neni to nejak brzo na chleba, zerve, vanocku…v 5,5m??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
7.3.19 16:42

Ja nevim ale jinak.ty kase na vecer… jsou to sacharidy, na noc tezko stravitelne. Telo nespocne, travi kasi. Muze i brisko bolet. Ja kase davala dopoledne. Na veceri uz jen zeleninove polevky. Placky apod. Ale vse pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
7.3.19 16:48

@Veru1987 nemyslím si. Každý až si to dělá jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
7.3.19 16:50
@Sashie píše:
@Veru1987 nemyslím si. Každý až si to dělá jak chce.

To urcite jen mi to prijde dost brzo cukry trebav pul roce. Kazdy at dela jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.3.19 16:55

@Sashie A dávala jste i „druhou večeři“? Mi bylo řečeno, že má jíst 6× denně. Snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři a druhou večeři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
7.3.19 16:56

@Veru1987 promiň, já na nějaké bio eko dia věci nejsem. Myslím, že by mělo ochutnat co nejvíce věcí. Když chce ochutnat, tak ochutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
7.3.19 16:59
@Sashie píše:
@Veru1987 promiň, já na nějaké bio eko dia věci nejsem. Myslím, že by mělo ochutnat co nejvíce věcí. Když chce ochutnat, tak ochutná.

To prece neni eco, bio… to je normalni ze se dava miminku jidlo postupne a nenarve se do nej v 5m zivota vse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456

@Veru1987 Já s kaší také chtěla ještě počkat…Jen mi to mrně nedalo moc na výběr…Když nechce pít mlíčko…Za celý den mi (než jsme zavedli kaše) snědla cca 150g masozeleninových příkrmu, cca 100g ovocného příkrmu a krom toho mi vypila cca 250-300ml mlíčka…A to mi příjde opravdu málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102

bohužel, místo doporučení WHO se čeští lékaři stále upírají k nesmyslnému propagování příkrmů už od 4. měsíce, kdy tělo na to ještě vůbec není přichystané. Co se týká MM, nepolevujte, jde o bojkot a na odstavení je příliš brzy a dávat kaši na noc je zaručený recept na to, jak o laktaci přijít úplně. Jedná se navíc o příkrm, něco, co se přidává k mléku, nenahrazuje dávku MM. V tomhle věku bych nedávala příkrm víc než dvakrát denně a rozhodně ne večer. Ovoce, zeleninu, pokud je už zvyklý, tak zkusit klidně i maso, lepek, vejce. Do 1. narozenin vynechat jen kravské mléko, med, sůl, cukr, příliš zelenolisté zeleniny a sóju. A chce to hlídat, aby mělo dostatek železa, zvláště, pokud se má tendenci odstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

@Thaliakenn Stane se, obě moje děti po příkrmech už mléko nechtěly, tolerovaly ho pouze před spaním a syn ještě brzy ráno. Takže jsem mléko nahradila jogurtem s ovocem a kefírem. Jinak obě moje děti začaly s příkrmy samy kolem 4 měsíce, syn se manželovi zakousl do housky a dcerka bráchovi užužlala v nestřeženém okamžiku kus pizzy. U syna se mi jídelníček dařilo hlídat a od roka jí s námi, s dcerkou je to horší, protože stačí abych šla na záchod tak jí brácha něčím nakrmí (posledně to byl kus bílé klobásy) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
7.3.19 17:00
@Sashie píše:

Ono casu na ochutnani snad jeste bude dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
7.3.19 17:01

@Thaliakenn ty jo, já bych se asi poradila s pediatrem, protože mléko jen jednou denně mi u takhle malého miminka přijde fakt málo :think: třeba doporučí zkusit dát aspoň UM, když MM odmítá (a zkusila jsi jestli kvůli chuti,
nebo „pracnosti“? Jakože zkusit odstříkat a dát v lahvičce/stříkačkou) ? Já bych ti i napsala, co dávám za jídla, jenže si myslím, že to ještě pro 5-ti měsíční není, to je tak na zeleninu, ovoce, zkusit maso :nevim: kaši dávám většinou k dopolední svačině, občas k obědu jinak oběd masozelenina, dopoledne dávám ovoce, k odpolední svačině jogurt. Ale mám 10m a ráno a večer má stále mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
7.3.19 17:02

@Veru1987 A co by jste tedy dávala, kdyby Vám mrně pilo mléko v min. množství a jen s donucením? Kašičku mi sní cca 3hod. před tím, než jde opravdu spát…Jen nevím, co dát třeba na odpolední svačinku…Na dopolední dostává ovocné pyré…Vše, co dostává, má domácí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
7.3.19 17:04
@Thaliakenn píše:
@Veru1987 Já s kaší také chtěla ještě počkat…Jen mi to mrně nedalo moc na výběr…Když nechce pít mlíčko…Za celý den mi (než jsme zavedli kaše) snědla cca 150g masozeleninových příkrmu, cca 100g ovocného příkrmu a krom toho mi vypila cca 250-300ml mlíčka…A to mi příjde opravdu málo…

Tak kasi dat radeji rano. Chapu ze kdyz nechce mliko nejak se to musi. Ja byla na jidlo prisna a stale jsem. Hlidam slozeni potravin. Nedavame ecka atd. Ale samozrejme dostane dcera i cokoladu, a gumovy bonbon. Ale ja to resim hodne. Solila jsem ji nejdy od 18m.a to malinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí