Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Vernika15 Zítra jdu na kontrolu a jsem ve 34 tt tak možná že už na další kontroly budu chodit do nemocnice
Ty blbé poznámky jsou mi jasné s tím jsem se setkávala vždycky když jsem si všude vozila vlastní povlečení a malý polštářek
![]()
@Anonymní píše:
@Nicole 1234 Kolik stojí přibližně nadstandard? Už teď vím, že to nebudu zvládat ani na nadstandardu natož s někým na pokoji![]()
Taky je možnost mít porod ambulantně - pár hodin po porodu jít domů, 2 - 3 dny po porodu si zajít do porodnice na kontrolu kyčlí, ousek a odběr z paticky.
Nebo si domluvit soukromou PA která dělá odběr z paticky. Zároveň vás zkontroluje a poradí s čím bude třeba.
Dvakrát jsem rodila a vždy si vyžádala nadstandard. U nás to vyšlo tuším na 3,5 tis za pobyt. Byla jsem sama, měla sprchu a záchod jen pro sebe a návštěvu jsem měla kdy jsem chtěla. Nikdo mě nerušil. Na jaře rodím potřetí a doufám, že bude opět volný.
@Anonymní píše:
@Vernika15 Zítra jdu na kontrolu a jsem ve 34 tt tak možná že už na další kontroly budu chodit do nemocniceTy blbé poznámky jsou mi jasné s tím jsem se setkávala vždycky když jsem si všude vozila vlastní povlečení a malý polštářek
![]()
Co si kdo pomysli, na to se vykasli. Ale povleceni si vem nekolik, at si muzes casto prevlekat a jen to strkat nekomu domu na vyprani. Kvuli hygiene a ocistkam, pokud budes sita, budou ti navic sestry doporucovat i casto jizvu vetrat, tak s tim počítej, ze to nebude o jednom, dvou kusech. A ten pokoj jeste zvaz, taky jsem si pred porodem prvniho myslela, jak jedine sama na pokoji, ale fakt je lepsi byt s někým, pohlidate si male kdyz pujde jedna do sprchy, resit treba matriku apod. Navstevy jsou omezene, psychika a hormony pracuji a mit tam někoho, kdo proziva to same, muze hodne pomoci.
No potíž je, že jestli máš problémy s vysokým tlakem, tak ti ho ta porodnice a další pacientky budou ještě zvyšovat.
Tak jelikož je chebská porodnice zavřená kvůli Covidu, sokolovská a varská budou pěkně naplněné. Pochybuji, že by byl volný nadstandard. Ale třeba se to za těch pár týdnů změní, i když tomu moc nevěřím ![]()
K jakému gyn chodíš? Někteří nepředávají do péče, až po 40. Týdnu
@Aduš8 No líbila se mi nemocnice v Sokolově ale jelikož je teď okres uzavřený a bůh ví jak dlouho ještě bude tak si neumím představit ještě mít minimálně 4 kontroly po cestě😏
Tak u toho nevím, jinak já přes ty kontroly jezdím dvakrát denně a stačí se vyhnout dálnici
pak jedeš v pohodě, sice se tě na účel cesty zeptají, ale v klidu, nestojíš v kolonách. Sokolov doporučuju
Na standartním pokoji je maminek více většinou 2-3; můžeš si zaplatit nadstandard, ale počítej s tím, že hlavně ve velkých nemocnicích jsou většinou plné…
@Anonymní píše:
No líbila se mi nemocnice v Sokolově ale jelikož je teď okres uzavřený a bůh ví jak dlouho ještě bude tak si neumím představit ještě mít minimálně 4 kontroly po cestě😏
Já jsem z Mariánek, dost mých kamarádek rodilo k Sokolově a chválily si
(Já rodila v Plzni takže osobní zkušenost nepředám)
Napadá mne pouze ambulantní porod, veškeré potřebné info by Ti sdělili na dotaz v konkrétní porodnici. Jinak s tím soukromým pokojem to je asi všude stejný. Su z Olomouce a tu je taky pravidlo „kdo dřív…“ 😊
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
@Ivet112 Zase na druhou stranu mám problém s hodně vysokým tlakem takže samozřejmě zvolím těch pár dní na pokoji aby byla jistota, že je všechno v pořádku