Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak bych zkusila minimálně zavolat do nemocnice na gyndu, jestli se smí gynopevaryl brát při otvírání.
No a nebo opravdu zajít k jinýmu dr nebo do tý nemocnice.
rozmary píše: Čičinko já vím,sladkosti to je pro kvasinky jak dělaný,ale měla jsem to i když jsem sladký nejedla,snažim se je vyhánět kefírem.A tělo si to žádá.Když už z kvasinkama,tak si aspoň osladím život,stejně se mě už do porodu nepustěj
Omlouvám se, nechtěla jsem, aby to vyznělo hnusně, jen vím, jak se mi ty mrchy rozmnožili po ogtt, skončilo to zánětem a výjezdem na pohotovost. Jen vím, jak mi dr kladla na srdce, že žádné sladké, žádné kynuté, bavlněné prádlo, mýt vodou nebo kyselým intimgelem… Jsou to jednoduché rady a spousta dr je ani nezmíní ![]()
Taky jsem mela dojem zanedbani, kdyz jsem zmenila gynekolozku a ona najednou nehystercila z meho cipku a tvrdnuti bricha - a nakonec jsem se pri porodu ani neotevrela, fikli me.
hyperpece neznamena automaticky lepsi pece, v podstate muze pacienta i poskodit. Treba tim, ze tehnu vydesi a ta radej cely tehotenstvi lezi, kdyz by nemusela.
Je fakt, ze na kvasinu ti mohl neco dat… to srovnani s patama je fakt empaticky......
Přesně jak píše Pudla, já ze svého gyndaře byla vystresovaná jak sviňa - to bylo neustále strašení předčasným porodem a jak mám ležet v klidu a nic nedělat…a dva týdny před porodem v Motole mi oznámili co tam se mnou jako mají dělat, že jsem mohla přijet až na termín porodu, tak jsem tam byla jak blbec no…
porod ve finále museli vyvolávat ![]()
Já mám podobnýho doktora, ale naprosto mi vyhovuje, že do mě stále nešmatá a nechce všechno léčit. Na kvasinky si naordinuj protikvasinkovou dietu a budeš mít pokoj. Stačí pohledat na netu. Taky je dobrý pojídat kokosovej olej a pít mladej ječmen. Ad otvírání - neustálý kontroly čípku se na západě už nedělaj, protože nemají žádnou vypovídající hodnotu a hodně holek po měsících ležení a stresu, že se otvírají, pak přenášej
Nepozoruj se tolik a užívej si těhu.
Nemůžu si pomoct,pro mě je to prostě člověk na špatném místě a nejet do špitálu bůh ví jak by to do toho 6.9. vypadalo
,přijít mi teď do cesty,tak bych mu teda řekla svoje,akorát dělá z pacientek lemry blbec jeden arogantní
. V nemocnici mi dali mast a nějaké pilule na zavádění,jinak čípek takřka na nule,takže když se mi nebude něco zdát mám okamžitě přijet a nejspíš bude následovat císař.Díky vám jsem tam opravdu jela,jinak bych se užírala doma
![]()
ROZMARY, jako predcasnemu porodu stejne nikdo neumi zabranit, jak se zda, tak Tobe, vzhledem k tomu, jak dlouho uz Te Tvuj gyndar strasi, stejne zadny nehrozi, protoze tvrdnuti bricha je fyziologicky projev, otvirani cipku neni zadny problem, lezeni je dneska uz davno odpiskana metoda, vysetrovani v tehu, pokud neni problem (a caste tvrdnuti po 30. tt problem vazne neni, casto ani pred tim 30. tt), se neprovadi, takze problem bych videla jinde nez v zastupujicim lekari. S kvasinkama nic moc, to uznavam, to by me take nastval. Nicmene jakym zpusobet Ti Tvuj lekar diagnostikoval kvasinky? Jen na zaklade Tveho popisu ci dukladnym sterem a lab. rozborem, kultivaci? Ja jen, aby byla lecba cilena a necpala bys do sebe preparaty na kvasinky zbytecne a pritom by slo o neco jineho… Linda
Linduso, naprostej souhlas.
A k těm kvasinkám. Pokud jsou v pochvě, je zaplísněný střevo a lokální léčba globulema a spol. nemá žádnej efekt, nebo teda krátkodobej. Je potřeba k problému přistupovat komplexně.
Ahojky,
kvasinky jsou hrozný, to znám, mám je opakovaně už několik let, ale řikala jsem si, že v těhotenství by se to mohlo zlepšit a prd ![]()
Doktorka mi na to dala nějakou mastičku, která mi vůbec nezabrala, ale nic jinýho jsem nemohla, protože jsem byla teprve 12t. Drželo se mě to tři týdny do další kontroly a když jsem se celá natěšená dostala k doktorce, tak jim tam přivezli akorát nový ultrazvuk a doktorka nás brala jednu po druhý, aby se to naučila a absolutně nic mi neřekla, akorát jsem se z jejího povídání s technikem, který jí tam učil, jak s ultrazvukem zacházet, že miminku tluče srdce a pak mě rychle vypakovala, ani sem nic nestihla říct, natož abych mimi viděla nebo dostala obrázek. No byla jsem z toho hrozně zklamaná a naštvaná, hlavně na sebe, že jsem se nedokázala ozvat… No a teď ve čtvrtek jdu na další kontrolu, tak už se nenechám jen tak odbýt
Kvasinky mi diagnostikoval stěrem,lab.rozborem a kultivací samozdřejmě,pokaždé mi na to něco dá,pár dní je to v pohodě a pak se vrátí,chápu že je to v těh.normální,jen nechápu co to má společného s něčíma patama.Věřím že jsem ještě neporodila,jen díky tomu že poctivě ležím,ale na to má každý jiný názor.No jak to sleduju tak jsem tady za vola spíš já,tak nevim,jestli bych se nakonec neměla jít tomu pánovi co si říká doktor ještě omluvit.
Rozmary, já bych teda toho doktora nakopla, takovýhle přístup mi přijde naprosto neprofesionální, nehledě na to, že už máš nějakou dobu problémy, tak by to rozhodně neměl zlehčovat a dělat pořádně svojí práci. Za to ho snad všichni platíme ne?…
Není tvrdnutí jako tvrdnutí, v prvním těhu jsem měla břicho tvrdé od šestého měsíce skoro pořád, chodila jsem drobnými krůčky jako gejša, na těhu cvičení jsem se jen povalovala po žíněnce a pozorovala ostatní, protože se prostě nedalo nic dělat ![]()
Dr pořád, jak je to normální a mám zobat hořčík a porodila jsem 34tt, což mi moc normální nepřipadá, a podrobnějším průzkumem mezi předčasnými maminami jsem na nadměrně tvrdnoucí břicha padala docela často… ale jak je to neměřitelné, tak samozřejmě subjektivní - a tím pádem se z toho vyvodí málo…
Ale když člověk, který nemá sklony k hledání problémů má pocit, že je to už moc a je něco špatně, tak by se toho pocitu měl držet ![]()
No právě,jestli mi tu chce někdo tvrdit že je normální,když vstanu,došourám se jak ty říkáš gejšinými kroky k záchodu a během té chvilky mi třikrát ztvrdne břicho že bych si z toho cvrkla,tak mě to opravdu normální nepřijde,ale třeba Lindusa tvrdí že to opravdu problém není.No nevím,první těhotenství skončilo předčasně akut.císařem,tak je možná na místě poslechnout doktorovu radu a radši se dva měsíce válet,než si pak něco vyčítat,i když to někomu může přijít jako naprostá pitomost.
Lasicka píše:
Linduso, naprostej souhlas.A k těm kvasinkám. Pokud jsou v pochvě, je zaplísněný střevo a lokální léčba globulema a spol. nemá žádnej efekt, nebo teda krátkodobej. Je potřeba k problému přistupovat komplexně.
kvasinky jsou ve streve normalne
A můžu ho brát i když se otvírám?Tenhle pan doktor o tom nechtěl ani slyšet,natož aby mi poradil
.Vím že není na předpis,ale abych něco nepodělala když už jsem načatá.