Podezření na down syndrom aj.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
458
18.5.17 19:00
@Pesimistka píše:
@Verron Ahoj já měla špatný UTZ, nosní kůstku nenašel, šíjové projasnění 3,4 a pár dalších vad. Krev taky nic moc. Riziko Down 1:195 a zvýšené riziko na Patau a Edwards. Šla jsem na plodovku. Na Veveří mají hodně malé riziko potratu po odběru, menší než 1%. Základní výsledky máš ještě ten den. u nás se ani jedno onemocnění nepotvrdilo, ale byl poškozen chromozom 20, vada neslučitelná se životem. Clarigo odhalí jen tři základní chromozomální vady, ale ostatní ne. Pokud chceš mít 100% jistotu běž na plodovku. Moc ti držím palce aby bylo miminko v pořádku

Souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.5.17 19:00
@zudina píše:
Me vysel prennascan falesne pozitivni na dawn a pak to plodovka vyvratila takze ja bych sla rovnou na plodovku

Souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14633
18.5.17 19:54

Mně nabídli ten krevní test zdarma, ale kdyby ne, asi jdu též spíš na plodovku, ten náš cell free test by byl ještě o 2 000 dražší. Jasně, jde o zdraví dítěte, ale ono to zase úplně málo peněz není… Mně doktor taky říkal něco v tom smyslu, co už se tu zmiňovalo, že ohrožena jsou spíše ta špatně prosperující těhotenství a že on ve své praxi má to procento potratů po amniocentéze taky menší než 1%. Ve svém okolí vím o třech ženách, které to podstoupily a vše bylo v pořádku. Tak se holka drž, snad ti ty dva týdny do výkonu co nejrychleji utečou, ta nejistota je šílená :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.5.17 16:14

@Pesimistka ano určitě půjdu, teda to jste toho měla požehnaně.. Taky jdu na plodovku do Brna na Veveří. A když jste měla výsledky hned ten den musela jste za to platit??? @adriana29 děkuji na odběry jdu 29 května v 10 ráno. @zudina ano děkuji jdu rovnou na pldovoku protože nic jine mi stejně ani nebylo nabídnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.5.17 16:16

@Michelle_M ano ta nejistota je nejhorší ale už se hrozně těším až mi řeknou same dobré zprávy a budu se moct těšit na zdravé miminko a taky se těším až mi řeknou pohlaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
19.5.17 20:34

@Verron nene neplatila jsem nic navíc. dělají to tak prý běžně. ten den mají výsledky na chromozomální vadu 13,18 a 21 ostatní do 14-ti dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
20.5.17 07:46

@Pesimistka dobře děkuji moc :-) a pohlaví miminka jste se taky dozvěděla ten den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
21.5.17 17:41

@Verron nene pohlaví nám řekli až po 14-ti dnech. abych prabdu řekla ani jsme ho vědět nechtěli když jsme měli velkou pravděpodobnost, že mimčo nebude v pořádku. pak se ale omylem prokecli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
21.5.17 20:16

Me rekli hned pohlavi a druhy den mi volali výsledky a bylo vse v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
21.5.17 22:38

@Verron budu moc držet toho 29.5. pěsti, ať nám to dopadne co nejlépe, já tam jdu totiž taky v ten den dopoledne. Ale jdu na triple testy. Tak hodně síly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
21.5.17 22:47

Holky drzim vam pesticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
21.5.17 22:53

@Verron Byla jsem taky na AMC, důležitý je také po odběru klid na lůžku, píchají se taky dvě injekce, nebo 2v1, magnesium proti případným stahům dělohy a něco na tvorbu protilátek. Zařídila bych si dovoz/odvoz autem a nějaké to volno po zákroku. Někdo říká že ok, někdo dává neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
22.5.17 10:32

@Duckula ano děkuji za info na neschopence jsem teď od pátku byla jsem totiž v nemocnici do dnes a dostávala jsem magnesium v infuzi a nyní pokračuji magnesium tabletkama ale už je asi vysadím už problémy nemám. Jinak se mnou nejspíš pojede přítel :-) a pustí mě doufám hned po zákroku domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
22.5.17 11:54

@Verron No měla by si mít klid na lůžku, já si dvě hoďky poležela a jela, ae na Veveří tu tuším lifrují hned domu, nevim, já byla jinde. To magnezko je důležité po zákroku, prý se může stát že děloha reaguje na ten zákrok, nevim, mi nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14633
22.5.17 14:27

@Verron Mně po odběru z ambulance převezli na pokoj, kde jsem ležela asi dvacet minut. Je to různé podle pracoviště, ale nevím, že by někde nechávali přes noc, když nejsou komplikace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí