Podnikání - Dům pro seniory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5938
29.3.14 19:44

@74paja to je smutný :( jako by tam měl každý den někdo umřít, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
29.3.14 19:49
@mmuerka píše:
@74paja to je smutný :( jako by tam měl každý den někdo umřít, ne?

Jo tak to bylo myšleno. No každopádně tak se prý vyjádřil jeden z nejbližších sousedů… :roll: Je to smutné. Podle mne je těchto zařízení zoufale málo. Já jen doufám, že se jí to podaří celé dokončit.
Chtěla jsem to tu napsat jen jako takový postřeh. Víc o tom nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@74paja píše:
Moje kamarádka staví podobný dům na Slovensku. Barák už jí stojí a teď se velevážení sousedé postavili proti tomu. Prý nechtejí vidět jezdit kolem svých oken černé sanitky…
Takže si to chce asi dobře zmapovat lokalitu a já to tak vidím postavit ten dům někde na samotě u lesa…

budemem mít pozemky i s lesem na samotě nad městem
dostupnost výborná ale klid, chcem udělat i a park atd
takže doufám, že nás toto nepotká
bohužel si lidi začínají stěžovat na vše :-(

a kamarádka staví co??

• Citovat
  • Upravit
13770

Ahoj, píšeš „aby byli senioři samostatní“
A co když časem nebudou? Což je velmi pravděpodobné. Bude pro ně zajištěna vhodná péče? Nebo si budou muset hledat jiné zařízení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 19:52

@74paja no myslím si že lidé si vůbec neuvědomují, že jednou ne ted, ale třeba za 30let se jich to bude hodně týkat
a třeba jednou ta sanitka či černý vůz pojede i pro ně
a určitě by si přáli, aby to bylo vše klidné a aby jim tu péči někdo zajistil

ale ted kouká každý jen na to zda mu u baráku bude stát či jezdit auto
to je strašné nemyslíte??
někdy mě až zaráží myšlení lidí
je mi z toho smutno

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.14 19:58

@panenka87 byly by to byty pro seniory
bohužel legislativa nepovoluje mít uplně jako dům důchodců :-( se stálou péčí
i když bych si to přála, zaměstanat sestřičky a lékaře
ale tyto zařízení může zřizovat pouze stát obce města
soukromník ani firmy ani organizace bohužel ne
takže to musíme mít právěn jako dům pro seniory s bytovýma jednotkama, kde si samy žijí a mají jen oš. péči přes den kdy zajistíme měření tlaku atd
ale potom neím, samozřejmě bych to chtěla pak zajistit tak aby kdyby senior byl náhle imobilní a potřeboval by péči na 24hodin zajistit mu jí někde jinde
nebo zajistit ošetřovatelku
ale nevím jak to budu právně možno
v tomhle stát moc těmto institucím nepřeje no

• Citovat
  • Upravit
5473
29.3.14 19:59

Já jen myslím, že by se více vyplatilo (ve smyslu užilo) zařízení právě pro nesoběstačné seniory. Ti, co jsou soběstační, většinou zůstanou bydlet tam, kde jsou, využijí max. nějakou donášku oběda, pomoc při úklidu apod. Nebo to chápu nějak blbě?

Jinak je pravda, že vzhledem ke stárnutí naší populace bude jakýkoli „byznys se stářím“ výhodný a žádoucí (teď to nemyslím nijak peiorativně, naopak). Nám už na škole říkali, že největší budoucnost má obor gerontologie.

Edit. Tak už jsi stihla odpovědět, než jsem dopsala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 20:04

Omlouvám se za anonym, ale pracuju v oboru a nechci, aby mě někdo poznal.

1. jak zajistíš, aby se tví zaměstanci k uživatelům opravdu chovali tak, jak mají? Vždycky se najde nějaká svi*ě :poblion: :poblion:
  2. co budeš dělat, až třeba někdo z uživatelů dostane třeba CMP a už nebude soběstačný? Tohle je v takových zařízeních poměrně častý jev
  3. chceš teda domov pro seniory nebo domov s pečovatelskou službou? To jsou rozdílně věci

jinak ti ale držím palce :palec: ale věř, že to budeš mít hodně těžké, když budeš mít uživatele s velmi nízkým PNP, o to víc peněz budeš muset dostat z nich :-( A dneska spíš frčí domovy se zvláštním režimem, protože takových uživatelů přibývá jak hub po dešti :-((

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.14 20:05

Než jsem dopsala, tak si vlastně odpověděla :oops:

• Citovat
  • Upravit
5938
29.3.14 20:05

@panenka87 pokud to je ve všech pečovatelákach tak, jako u nás, tak je tu 24hodinová služba, tzn. že je tam minimálně jedna sestra. U seniorů v bytech jsou bzučáky, kdyby se něco dělo. Obědy těm, kteří už to nezvládají, dováží každý den pečovatelská služba. Pravidelně dochází pedikérka, manikérka i kadeřnice. Ale zřizovatelem je zde město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
29.3.14 20:07

@mmuerka právě, že asi není, jsou pečovateláky, kde je sestra třeba do 15,30h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
29.3.14 20:13

@Samamama aha, tak co je na tom pečovatelského? Vždyť zlomit si krček či dostat mrtvici, může senior i v 7 večer 8o tak to mi hlava nebere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.14 20:22
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale pracuju v oboru a nechci, aby mě někdo poznal.
  1. jak zajistíš, aby se tví zaměstanci k uživatelům opravdu chovali tak, jak mají? Vždycky se najde nějaká svi*ě :poblion: :poblion:
  2. co budeš dělat, až třeba někdo z uživatelů dostane třeba CMP a už nebude soběstačný? Tohle je v takových zařízeních poměrně častý jev
  3. chceš teda domov pro seniory nebo domov s pečovatelskou službou? To jsou rozdílně věci
jinak ti ale držím palce :palec: ale věř, že to budeš mít hodně těžké, když budeš mít uživatele s velmi nízkým PNP, o to víc peněz budeš muset dostat z nich :-( A dneska spíš frčí domovy se zvláštním režimem, protože takových uživatelů přibývá jak hub po dešti :-((

nehci velký dům s mnoha zaměstnanci
péči chci z velké části vykonávat já
no jenže stát nedovoluje otevřít taková zařízení soukromým firmám

co je myšleno tím zvláštním režimem??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.14 20:26

No právě já chtěla 24hod směnu na noc jednu sestru přesně na bzučák co bude prostě na zavolání
jinak prostě budou senioři soběstační
když si zlomí krček doma také se musí dovolat pomoci či tak něco
by třeba zavolali, bouchali do země nebo nevim jak
ale ráno by prostě nastoupila směna která by obešla klienty zda je vše v pořádku atd
dováželo by se jídlo, ale kdo by chtěl mohl by si i sám vařit
prádelna by byla zajištěna uklid atd

ale abychom mohli mít i klienty třeba jen s částečnou potřeboou péče
nemůžem to jako soukromníci zřídit, tohoto typu zařízení je zřizovatel pouze stát
a to mě děsně štve :-(

• Citovat
  • Upravit
29
29.3.14 20:30

Ahoj tady zakladatelka
vytvořila jsem si jiný učet abych nemusela psát anonymně a ev. aby mi mohl někdo napsat SZ kdo nehce zde psát veřejně

:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat