Podobně smýšlející rodiče sem - málo hraček, bez tabletu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
16.8.18 22:34
@Kaileee píše:
aneb jak se vrátit v čase :mrgreen:
elektronika k dnešní době patří, nepřipadá mi správné to dítěti upírat… a stejně neznám dítě v předškolním věku které by raději bylo doma na tabletu než venku na hřišti

já znám, to moje starší :zed: proto se pořízení tabletu vyhýbám jako čert kříži, ale obávám se, že letošní Vánoce už to mamce nevymluvím.. dřív jsem mívala doma mamčin tablet, a jakmile jsem ho nabila, nedal se od něj odtrhnout..
@MarkeTha77 zakladatelko, tvoje přesvědčení se mi líbí, měla jsem o výchově svých dětí podobné představy.. hračky jsem pečlivě vybírala, televizi jsem neměla a nechtěla, ovšem rodina to nějak celé převrátila.. teta mi navozila milion hraček po sestřence, mamka nám koupila televizi, protože přece nemůžu s dítětem žít bez televize, zvykla jsem si ji pak pouštět jako kulisu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
16.8.18 22:43

Tak. Například moje dcera má hromadu hraček a ráda a často si snimi hraje. Ráda si je i uklízí a váží si jich. Má i blikající hračky z číny a má dokonce svůj tablet do auta (ano na pohádky) jelikož často jezdíne Praha - Břeclav. Přesto je velmi hodná, čistotná, pořádná, přatelská, miluje přírodu, nejvíce slepičky a králíčky u babičky kde jsme 3× do týdne, od roku a třičtvrtě nenosí plenu, mluví trochu méně, jen zvířátka a základní slova ale přesto mi rozumí a dokáže mi sdělit co chce.
Jo a když prší, nebo jsou extrémní vedra, ležíme spolu v obětí u pohádky i hodinu :srdce:, Přesto z ní roste moc šikovná slečna..

Mimochodem smiř se s tím, že pokud tvé dítě bude mít například vadu řeči a bude potřebovat logopeda, bude pracovat s tabletem. Z tohoto důvodu pořzizovala teta tablet čtyřleté sestřence.

Edit. A knížky miluje, hlavně se zvířátky, klidně si jr prohlíží i celé dopoledne. Nemyslím si tedy, že by byla poznamenaná moderními technologiemi ikdyž tvoří nedílnou součást našich životů.

Příspěvek upraven 16.08.18 v 22:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
16.8.18 22:44

@Wani ale to je prave ono, co uz jsem psala na zacatku..prave ditko uz se zacina zabavovat samo, treba u tech knizek, a nepotrebuje me k tomu i na 1-2h…ale musela jsem s ni pevne stravit nespocet hodin ctenim nez si ted zacala brumlat ty pohadky pro sebe. Musela jsem s ni stravit nekolik hodin u okna ve vlaku a ukazovat co tam je, nez se zacala u nej zabavovat sama… Rozhodne to neni tak, ze bych celych 10h mlela a mlela a mlela..to neda zadny smrtelnik :andel: nechtela jsem se nikoho dotknout, jen ukazat, ze to jde i jinak a taky to funguje. Jen je tam vetsi pocatecni investice energie nez u tabletu..no, deti mam ted cerstve dve, prvni nekolika hodinova cesta nas bude cekat na Vanoce a treba taky budu mluvit jinak, ale rada bych aby i ten druhy mel na prvnim miste nejaky normalni zajmy, nez mi oba odrostou a budou brouzdat po netu..protoze zas nemam iluze, odriznout je od toho uplne je prinejmensim uplne naivni. Jen si myslim, ze na to maji zatim spoustu casu. A nechci svuj nazor rozhodne nikomu vnucovat..nakonec, jsou to nase deti a kazda mama vychovava podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a zadna cesta neni ta jedinna spravna a ta jedina bez chyb :kytka: jen jsem reagovala na uvodni prispevek na otazku kdo to ma taky tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
16.8.18 23:44
@Korculalala píše:

Mimochodem smiř se s tím, že pokud tvé dítě bude mít například vadu řeči a bude potřebovat logopeda, bude pracovat s tabletem. Z tohoto důvodu pořzizovala teta tablet čtyřleté sestřence.

Příspěvek upraven 16.08.18 v 22:46

Proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
17.8.18 08:21
@VikiRiki píše:
@Wani ale to je prave ono, co uz jsem psala na zacatku..prave ditko uz se zacina zabavovat samo, treba u tech knizek, a nepotrebuje me k tomu i na 1-2h…ale musela jsem s ni pevne stravit nespocet hodin ctenim nez si ted zacala brumlat ty pohadky pro sebe. Musela jsem s ni stravit nekolik hodin u okna ve vlaku a ukazovat co tam je, nez se zacala u nej zabavovat sama… Rozhodne to neni tak, ze bych celych 10h mlela a mlela a mlela..to neda zadny smrtelnik :andel: nechtela jsem se nikoho dotknout, jen ukazat, ze to jde i jinak a taky to funguje. Jen je tam vetsi pocatecni investice energie nez u tabletu..no, deti mam ted cerstve dve, prvni nekolika hodinova cesta nas bude cekat na Vanoce a treba taky budu mluvit jinak, ale rada bych aby i ten druhy mel na prvnim miste nejaky normalni zajmy, nez mi oba odrostou a budou brouzdat po netu..protoze zas nemam iluze, odriznout je od toho uplne je prinejmensim uplne naivni. Jen si myslim, ze na to maji zatim spoustu casu. A nechci svuj nazor rozhodne nikomu vnucovat..nakonec, jsou to nase deti a kazda mama vychovava podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a zadna cesta neni ta jedinna spravna a ta jedina bez chyb :kytka: jen jsem reagovala na uvodni prispevek na otazku kdo to ma taky tak ;)

O je, 2,5 roku poctive prace s vychovou, a uz vidis skvele vysledky! To by si pral kazdy! Bohuzel, prima umera tady neplati, tak jen rikam, ze by bylo fajn, kdyby si ti s bezproblemovymi detmi uvedomili, ze ne kazdy ma dite, ktere si v 2,5 letech umi hrat hodinu - dve samo, i kdyz vynalozil energie stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
17.8.18 09:34
@J_Doe píše:
O je, 2,5 roku poctive prace s vychovou, a uz vidis skvele vysledky! To by si pral kazdy! Bohuzel, prima umera tady neplati, tak jen rikam, ze by bylo fajn, kdyby si ti s bezproblemovymi detmi uvedomili, ze ne kazdy ma dite, ktere si v 2,5 letech umi hrat hodinu - dve samo, i kdyz vynalozil energie stejne…

Stejně tak jako ne každý má dítě, které si umí hrát samo přes veškerou snahu, tak jsou děti, které si jdou číst knížky i dvě hodinky, třebaže se dívají i na pohádky nebo si dokážou zapnout aplikaci na tabletu.
@Tamtama protože to tak dnes je. Logoped pracuje s dítětem pomocí aplikace na tabletu. Neni to jen tak nějaká hra ale skvělá aplikace. Samozřejmě za intenzivní asistence. Neni to rozhodně tak dát dítěti tablet a uč se… je to o tom že musí rodič vynaložit i tak velké úsilí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.8.18 10:29

@Korculalala naše logopedka taky posledních 10 minut z 30 pouštěla syna na tablet, vždycky jen zopakoval pár slov, a pak hrál pexeso, kde měl taky říkat slova, ale vždycky to tak rychle drmolil, že mu stejně nebylo rozumět.. ale není to pro mě argument pro koupi tabletu domů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
17.8.18 10:35
@J_Doe píše:

No hlavně si nedokážu představit, že by někdo 2-3 letý dítě nechal jet ve vlaku a deset hodin čumět do tabletu. Kde se ta batolata, trávicí celé hodiny na tabletu, nacházejí. O žádném takovém nevím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
17.8.18 10:41

musim souhlasit s Korculalala. kdyz jsme prisli poprve na logopedii ve 2,5 letech tak logopedka si syna ziskala tabletem. doporucila aplikace Mluvidek, Hrave uceni a Vyukove karticky, Tobik uklizi pokoj-ceske aplikace. Krasne se s tim trenuje, ale umi ho sam odlozit a jit si skladat puzzle. takze s tabletem umi od 2,5 let. ma vypnute wifi, protoze se umi dostat na youtube a to povoluji jen v cekarne nebo zrovna dneska u zubare jsem mu pustila pohadku a nechal se krasne vysetrit. syn ma vyvojovou dysfazii. v tv jen pohadky kdyz je nemocny a vecernicek. na dlouhe cesty autem mam tablet taky v zaloze…tablet a jidlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
17.8.18 10:43

Já se vždycky řídila - ¨zlatá střední cesta¨,a myslím, že to je nejlepší. Jít tak nějak s dobou, neumím si představit, že bych dětem odpírala pohádky v televizi a dvanáctileté dceři nekoupila ¨superstáry¨, o kterých tak sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
17.8.18 11:01
@Wani píše:
No hlavně si nedokážu představit, že by někdo 2-3 letý dítě nechal jet ve vlaku a deset hodin čumět do tabletu. Kde se ta batolata, trávicí celé hodiny na tabletu, nacházejí. O žádném takovém nevím. :think:

Ja taky vypadala jako matka, co strci diteti tablet do ruky a ma klid. Ovsem cesta vlakem trvala 5 hodin s prestupem, knizky, nove casopisy, jidlo a hracky dosly a zacala me bolet hlava. Tudiz jako zachrana tablet na pul hodiny a pocit klidu, dite spokojene a ja taky. Ovsem pro nove pristupujici jsem byla proste matka s tabletem, ktera se vubec neraci zabavovat decko, bylo mi to jasny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
17.8.18 11:02

jeste chci rict, ze na to nejsem hrda. kdyz jsem byla tehotna, tak mu partner rikal, ze kamaraduv chlapecek prvni co rekne, kdyz vstane je tablet a to se mi jezily chlupy, ale proste je to s nasim synkem tak jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
17.8.18 11:06
@Tamtama píše:
@Korculalala naše logopedka taky posledních 10 minut z 30 pouštěla syna na tablet, vždycky jen zopakoval pár slov, a pak hrál pexeso, kde měl taky říkat slova, ale vždycky to tak rychle drmolil, že mu stejně nebylo rozumět.. ale není to pro mě argument pro koupi tabletu domů..
Já tím ale neargumentuji. Jen taková připomínka že technologie patří do našich životů. Stejně jako do tvého emimino, taky neposíláš posty po holubovi. Pro mě zas neexistuje argument který by vysvětlil, proč se doma zbavit televize ale přitom se o tom radit přes internet.
@Wani píše:
No hlavně si nedokážu představit, že by někdo 2-3 letý dítě nechal jet ve vlaku a deset hodin čumět do tabletu. Kde se ta batolata, trávicí celé hodiny na tabletu, nacházejí. O žádném takovém nevím. :think:

Tak ve vlaku jasně že nebude dítě 10 hodin hledět do tabletu. Je tam spoustu jiných možností ale v autě v autosedačce moc ne. Jinak třeba na trase Brno-Praha jezdí vlak s dětským vagonem vybavený plazmou s pohádkami, barevmými křesly a hračkami. Je super. Ale třeba po cestě do Chorvatska v autě, dvouletá dcera zkouknula Šmouly, pak jsme daly pauzu na oběd, pak dvě hodiny spala, pak jsme zastavili, hráli si a v autě pak zkouknula snoopyho a byli jsme na místě. Takže za mě pohádky v autě top a nedám na ně dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
17.8.18 11:07
@blumen píše:
Ja taky vypadala jako matka, co strci diteti tablet do ruky a ma klid. Ovsem cesta vlakem trvala 5 hodin s prestupem, knizky, nove casopisy, jidlo a hracky dosly a zacala me bolet hlava. Tudiz jako zachrana tablet na pul hodiny a pocit klidu, dite spokojene a ja taky. Ovsem pro nove pristupujici jsem byla proste matka s tabletem, ktera se vubec neraci zabavovat decko, bylo mi to jasny :jazyk:

Nj, ono taky spousta rodičů má potřebu ostatní soudit, aby si připadali lepší. Já mám to rodičovství pohodové, protože jsem nikdy neměla tendence si říkat, že toto rozhodně na 100 procent nikdy nebudu dávat či dělat/nedělat s dětmi. :lol: Teda vlastně jednu jo, a to že nebudou nikdy ubližovat doma zvířatům (jak to občas vidím u ostatních, že nechají děti otravovat doma mazlíčky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
17.8.18 11:09

@Teresa.p jojo, pohádka a kukuřičné křupky a zvládneme cestu kolem světa :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí