Podpora pro Ivanu Königsmarkovou

Máte zkušenost s Argo Hovory s porodní bábou?

Přidejte zkušenost s Argo Hovory s por...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
24.9.11 11:40
asha píše:
Alpaka píše:
Ndočítám diskuzi. Ale IK mojí podporu nemá. Podle rozhodnutí soudu pochybyla a já nemám více informací, než soud, abych rozhodla, že to pochybení nebylo. Stejně tak bych nepodpořila lékaře za pochybení u zákroku, u které jsem nebyla.Jinak k případu - Hlavní problém vidím v tom, že nejsou nastavená pravidla k domácím porodům. CO musí asistentka mít za vybavení, jaké výkony v rámci resuscitace má zvládnout. Dítě by zřejmě v porodnici přežilo. Ale to, že PA doma neintubovala neznamená, že to je její pochybení. pokud by byla nastavená pravidla, že to ve vybavení a znalostech má uděla, pochybení by to bylo. Pokud by to tak nastaveno nebylo, bylo by to jen důsledek rozhodnutí matky rodit doma.
Alpako, uz jsem tu o tom psala…nejedna se o vine nebo nevine. Jde o to, ze proces nebyl spravedlivy. Soud se vubec nezabyval dukazy obhajoby, takze to bylo vedene jednostranne.

tak ale soud k tomu musel mít nějaké odůvodnění, ne?
Ty jsi ty zamítnuté důkazy a posudky znalců četla, že dokážeš říct, zda je měl nebo neměl soud zamítnout? My máme informace jenom z medií. At už info zkreslené odpůrci domácích porodů, tak podpůrců IK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.9.11 11:44
Alpaka píše:
asha píše:
Alpaka píše:
Ndočítám diskuzi. Ale IK mojí podporu nemá. Podle rozhodnutí soudu pochybyla a já nemám více informací, než soud, abych rozhodla, že to pochybení nebylo. Stejně tak bych nepodpořila lékaře za pochybení u zákroku, u které jsem nebyla.Jinak k případu - Hlavní problém vidím v tom, že nejsou nastavená pravidla k domácím porodům. CO musí asistentka mít za vybavení, jaké výkony v rámci resuscitace má zvládnout. Dítě by zřejmě v porodnici přežilo. Ale to, že PA doma neintubovala neznamená, že to je její pochybení. pokud by byla nastavená pravidla, že to ve vybavení a znalostech má uděla, pochybení by to bylo. Pokud by to tak nastaveno nebylo, bylo by to jen důsledek rozhodnutí matky rodit doma.
Alpako, uz jsem tu o tom psala…nejedna se o vine nebo nevine. Jde o to, ze proces nebyl spravedlivy. Soud se vubec nezabyval dukazy obhajoby, takze to bylo vedene jednostranne.
tak ale soud k tomu musel mít nějaké odůvodnění, ne?
Ty jsi ty zamítnuté důkazy a posudky znalců četla, že dokážeš říct, zda je měl nebo neměl soud zamítnout? My máme informace jenom z medií. At už info zkreslené odpůrci domácích porodů, tak podpůrců IK.

To myslis vazne? Kazdy ma pravo na obhajobu. To tady nebylo splneno. Ne necetla, cetla jsem tiskovou zpravu a z toho soudim, ze to neprobehlo uplne tak, jak by melo.
Vadi mi, kdyz se smesuji dve veci. A to vina/nevina…o tom fakt nemuzu nic rict a pak soudni proces, pripadne jeste to, jak jsou porody doma rizikovy (to uz s tim nema vubec co delat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.9.11 12:18
Baslerinda píše:
Znovu v praxi důkaz toho, že za blbost se platí. Dobře jim tak. PA i rodičce.Kdybych nebyla z oboru, svůj názor bych nepsala.
Pro rýpalky.

Z tohohle se mi chce fakt :poblion: :poblion:
Opravdu doufám, že už v oboru nejsi :roll:

Udivuje mne, že když zemře dítě v porodnici po porodu a to vím o dvou případech z okolí za poslední rok, tak se o tom nikde nepíše.

Naše zdravotnictví se z nás snaží udělat ovce. Musíte rodit v porodnici, musíte svoje děti očkovat proti všem nesmyslům, nejste už zodpovědní ani za sebe natož za svoje děti.

Podotýkám, že doma jsem nerodila a ani to neplánuju. IK znám osobně a přestože mi zrovna nesedla, tak si myslím, že si zaslouží spravedlivý soud a z dostupných informací si nemyslím, že proběhl. Pokud by měl být někdo potrestán (když už), tak matka za zamčení informací, které by jinak zcela jistě vedly ze strany IK k odmítnutí domácího porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
24.9.11 12:49
jenny.fields píše:
Baslerinda píše:
Znovu v praxi důkaz toho, že za blbost se platí. Dobře jim tak. PA i rodičce.Kdybych nebyla z oboru, svůj názor bych nepsala.
Pro rýpalky.

Z tohohle se mi chce fakt :poblion: :poblion:
Opravdu doufám, že už v oboru nejsi :roll:

Udivuje mne, že když zemře dítě v porodnici po porodu a to vím o dvou případech z okolí za poslední rok, tak se o tom nikde nepíše.

Naše zdravotnictví se z nás snaží udělat ovce. Musíte rodit v porodnici, musíte svoje děti očkovat proti všem nesmyslům, nejste už zodpovědní ani za sebe natož za svoje děti.

Podotýkám, že doma jsem nerodila a ani to neplánuju. IK znám osobně a přestože mi zrovna nesedla, tak si myslím, že si zaslouží spravedlivý soud a z dostupných informací si nemyslím, že proběhl. Pokud by měl být někdo potrestán (když už), tak matka za zamčení informací, které by jinak zcela jistě vedly ze strany IK k odmítnutí domácího porodu.

Právě díky tomu očkování můžeme být rádi, že spousta nemocí z vyspělých zemí zmizela. Zrovna nedávno byl dokument v televizi. Samozřejmě nemám ny mysli očkování proti chřipce apod. Ať si každý dělá co chce, ale když lidi nebudou dávat dětem povinný očkování, tak to asi brzo všichni pochcípeme. Už nejsme tak odolní jako před XXX lety vděčíme za to průmyslu. Přesně jako případ rodičů, kteří lečili miminko přírodní cestou!! Hnus, dítě si to samo nevybare a matka je od toho, aby dítě nejen přivedla na svět a dala mu život, ale taky od toho, aby se o něj uměla postarat a dala mu vše, co potřebuje. Už jsem z téhle diskuze znechucená, většina se vyjádřila, že nesouhlasí s domácími porody, pár lidí je tu obhajuje, ok. Většina by doma nerodila, má své důvody a na jejich straně je většina oddborníků. Pak je menšina, která si radši všechno ohlídá hezky doma a pak se holt nestačí divit, jasně, že existují úmrtí i v porodnici, o tom nikdo nepochybuje. Není to tak časté, většinou se jedná opravdu o případ, kdy nic dělat nešlo, pak jsou lékaři idioti, ale těch tolik není. A věřím, že jsou i případy, kdy dítě zemře a matka nedokáže pochopit, že to třeba nešlo jinak, nebylo pomoci. Dle mého se porodem doma zvyšuje vědomě úmrtí dítěte!! Riskuje se fakt, že se to do nemocnice nestihne apod. A nikdy nikdo před porodem nezaručí, že nebudou komplikace. Fuj, už je mi tady z toho fakt špatně!!! Především život a zdraví, pro mě je na prvním místě. Chci dítě, chci aby bylo zdravé! Může být zdravé i při porodu doma, ale na co riskovat? V 99% zemí toto není podporováno a asi je jasný proč. Až mi budou schopni zajistit bezpečný porod doma, klidně řeknu ano. Jak se tu píše, jak orody nejsou podporovány, tak proč to ty ženy rikují, když to vědí?

Nepíšu abych někoho přesvědčila, jen jsem hodně nas…, když některé příspěvky čtu (teď nemám na mysli citaci).

Omlouvám se za překlepy a hrubky, píšu ve stoje a u toho vařím.

V téhle diskuzi není o tom, někoho přesvědčovat, myslím, že ani proto nebyla založena. Paní PA má právo na spravedlivý proces, neznám detaily, takže neposoudím, zda k němu došlo nebo ne. Chtělo by to také pohled z druhé strany.

:mavam:

Jo a proč se dle mého nepíše o úmrtích v porodnici (píše, ale málo, třeba matka co měla alergii na plodovou vodu a zemřela po přiložení dítěte, snad nepíšu blbosti, ale myslím, že tak nějak to bylo), protože nešlo nic dělat, v případě úmrtí doma, to je holt jiná, nejde mimi zachránit, protože na to nejsou věci a lidi. A pokud lékař zaviní smrt v porodnici, tak se o tom píše.

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
24.9.11 12:56
Holma píše:
Právě díky tomu očkování můžeme být rádi, že spousta nemocí z vyspělých zemí zmizela. Zrovna nedávno byl dokument v televizi. Samozřejmě nemám ny mysli očkování proti chřipce apod. Ať si každý dělá co chce, ale když lidi nebudou dávat dětem povinný očkování, tak to asi brzo všichni pochcípeme.

Opravdu by mě zajímalo jestli pochcípáme na zarděnky, příušnice nebo žloutenku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.9.11 12:57

Holmo ach jo… Predstav si, ze ve vetsine civilizovanyho sveta je i ockovani dobrovolny, presto tam jeste nevymreli.
Napr. v Nemecku je naprosto na tobe, kde porodis, muzes doma, v porodnim dome nebo v porodnici. Vetsina tehotnych rodi v porodnici. Ockovani je tam nepovinny, vetsina ockuje aspon neco. Takhle to funguje ve vsech zemich, kde je svoboda. Nechapu, proc si myslis, ze my na tohle nemame narok. :nevim:

Mmch. kde jsi vzala tech 99% ???

A kdo se nestaci divit? Pokud vim tady nepodavala trestni oznameni rodina! Mam pocit, ze se nestaci divit pouze odpurci. Kdo chce rodit doma, tak nejak vi, ze se musi pocitat i s touto eventualitou. S tou se ostatne musi pocitat i v porodnici, ale to nikoho vetsinou ani nenapadne, viz muj zapadly prispevek o nasi neschopnosti vyrovnat se se smrtelnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
24.9.11 13:10
mag píše:
Holma píše:
Právě díky tomu očkování můžeme být rádi, že spousta nemocí z vyspělých zemí zmizela. Zrovna nedávno byl dokument v televizi. Samozřejmě nemám ny mysli očkování proti chřipce apod. Ať si každý dělá co chce, ale když lidi nebudou dávat dětem povinný očkování, tak to asi brzo všichni pochcípeme.
Opravdu by mě zajímalo jestli pochcípáme na zarděnky, příušnice nebo žloutenku… :mrgreen: [/citac
mag píše:
Holma píše:
Opravdu by mě zajímalo jestli pochcípáme na zarděnky, příušnice nebo žloutenku… :mrgreen:

Hmm a ty další? Co třeba tetanus? A je jich mnohem víc… Příušnice-zánět mozkových blan, ráda bych své dítě uchránila. Proč dáváme dětem ovoce a zeleninu, protože tam jsou vitamíny a chceme, aby byly zdravé. Jak si má dítě vytvořit imunitu vůči např. těm příušnicím? Tím, že bude jíst brokolici a květák?

• Citovat
  • Upravit
Holma
24.9.11 13:14
asha píše:
Holmo ach jo… Predstav si, ze ve vetsine civilizovanyho sveta je i ockovani dobrovolny, presto tam jeste nevymreli.
Napr. v Nemecku je naprosto na tobe, kde porodis, muzes doma, v porodnim dome nebo v porodnici. Vetsina tehotnych rodi v porodnici. Ockovani je tam nepovinny, vetsina ockuje aspon neco. Takhle to funguje ve vsech zemich, kde je svoboda. Nechapu, proc si myslis, ze my na tohle nemame narok. :nevim:

A kdo se nestaci divit? Pokud vim tady nepodavala trestni oznameni rodina! Mam pocit, ze se nestaci divit pouze odpurci. Kdo chce rodit doma, tak nejak vi, ze se musi pocitat i s touto eventualitou. S tou se ostatne musi pocitat i v porodnici, ale to nikoho vetsinou ani nenapadne, viz muj zapadly prispevek o nasi neschopnosti vyrovnat se se smrtelnosti.

Jo, nemocnice, už jsem to četla, ale neříkej mi, že to matku nemrzí? Kdo ti brání rodit v Německu? tady taky můžeš rodit doma, o to nejde. 99%-asi je to přehnané, měla bych brát v úvahu rozvojové země a porody v chatrčích. Myslela jsem země, kde sice doma rodíš, ale není to nějak extra podporováno, jako třeba tady u nás, kde na to právo máš, ale to je asi tak všechno. A tvůj názor o vyrovnání se se smrtelností, to je fakt sranda, promiň, ale to říkej těm, co o dítě přišli! Každý s tím tak nějak počítáme a máme z toho strach, ale nač to riziko zvyšovat. Když je dítě nemocné, slabé, tak je to jasný, ale když lze zachránit? Když jde zasáhnout?

ještě dodám: když dítě spadne z kola, rozsekne si hlavu, tak si taky neříkáme, jo, holt to je ta naše smrtelnost, ale ošetříme ho, jdeme k lékaři, zavoláme sanitku.....to je úplně to samý.

Příspěvek upraven 24.09.11 v 13:17

• Citovat
  • Upravit
29730
24.9.11 13:15
Holma píše:
mag píše:
Holma píše:
Opravdu by mě zajímalo jestli pochcípáme na zarděnky, příušnice nebo žloutenku… :mrgreen: [/citac
mag píše:Holma píše:
Opravdu by mě zajímalo jestli pochcípáme na zarděnky, příušnice nebo žloutenku… :mrgreen:
Hmm a ty další? Co třeba tetanus? A je jich mnohem víc… Příušnice-zánět mozkových blan, ráda bych své dítě uchránila. Proč dáváme dětem ovoce a zeleninu, protože tam jsou vitamíny a chceme, aby byly zdravé. Jak si má dítě vytvořit imunitu vůči např. těm příušnicím? Tím, že bude jíst brokolici a květák?

Holmo vzdyt o tom nic nevis ;) Priusnice samy o sobe nebezpecny nejsou, maji urcity rizika u kluku v puberte, ale jen rizika. Pokud je dite prodela v detskym veku, ziska dozivotni imunitu. Tu z ockovani nikdy mit nebude. Atd. atd., ale to uz jsme OT. Nikdo ti prece nebrani chranit svoje dite, chapes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.9.11 13:19
Holma píše:
asha píše:

Jo, nemocnice, už jsem to četla, ale neříkej mi, že to matku nemrzí? Kdo ti brání rodit v Německu? tady taky můžeš rodit doma, o to nejde. 99%-asi je to přehnané, měla bych brát v úvahu rozvojové země a porody v chatrčích. Myslela jsem země, kde sice doma rodíš, ale není to nějak extra podporováno, jako třeba tady u nás, kde na to právo máš, ale to je asi tak všechno. A tvůj názor o vyrovnání se se smrtelností, to je fakt sranda, promiň, ale to říkej těm, co o dítě přišli! Každý s tím tak nějak počítáme a máme z toho strach, ale nač to riziko zvyšovat. Když je dítě nemocné, slabé, tak je to jasný, ale když lze zachránit? Když jde zasáhnout?

Cetla jsi ten muj prispevek, kde o tom pisu??? Ja to nebudu prepisovat cely. To neni muj vymysl, to je porovnani od lekare, ktery deset let praktikoval v Holandsku.
Matku to mrzet muze, ale je to jen jeji vina, ona dobre vedela o vsech svych problemech, ktery zamlcela, a ktery by byly jasnou kontraindikaci pro domaci porod!

Mmch. chatrce v uvahu neberu, brala jsem v uvahu to co jsi psala…99%. Kde js vzala to cislo a jak jsi to overovala? Ty vis, jak se rodi v zahranici? Leckde se vztahuje zdravotni pojisteni i na porod doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.9.11 13:22

Asho, já se raději hádat nebudu, nemám k tomu dost informací, tolik se o případ nezajímám. Právo na obhajobu má. Ale stejně tak může soud zamítnout důkazy, jak obhajby, tak strany druhé. samo né svévolně, ale můsí to odůvodnit. já to odůvidnění neslyšela, tak to nedokážu posoudi, zda je soud spravedlivý. jinak souhlas, je cchyba, že je to medializované jakou proces o správnosti DP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.9.11 13:26
Alpaka píše:
Asho, já se raději hádat nebudu, nemám k tomu dost informací, tolik se o případ nezajímám. Právo na obhajobu má. Ale stejně tak může soud zamítnout důkazy, jak obhajby, tak strany druhé. samo né svévolně, ale můsí to odůvodnit. já to odůvidnění neslyšela, tak to nedokážu posoudi, zda je soud spravedlivý. jinak souhlas, je cchyba, že je to medializované jakou proces o správnosti DP.

Nehadame se. Mne proste vadi, ze se tu smesujou az tri veci dohromady. Ja taky nevim, nakolik postupovala spravne po porodu. Znamy je jen fakt, ze nemela vsechny potrebny informace, ktery by vedly k tomu, ze by nikdy nepristoupila k porodu doma. Nicmene ani o to nejde, jde o to, ze to vypada jako hon na carodejnice, ktery se jistym lidem prave v tuto dobu dost hodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
24.9.11 13:29
asha píše:
Holma píše:
mag píše:
Holma píše:
mag píše:Holma píše:
Holmo vzdyt o tom nic nevis ;) Priusnice samy o sobe nebezpecny nejsou, maji urcity rizika u kluku v puberte, ale jen rizika. Pokud je dite prodela v detskym veku, ziska dozivotni imunitu. Tu z ockovani nikdy mit nebude. Atd. atd., ale to uz jsme OT. Nikdo ti prece nebrani chranit svoje dite, chapes?

imunitu/protilátky, to už je jedno, může to vyvolat zánět mozkových blan a zánět pohlavních žláz, může, nemusí
kdo má jiný názor, tak tomu nerozumí, ale já nikomu neberu jeho názor, roďte doma, neočkujte, ale pokud za mnou přijde kamarádka, která přijde o dítě při porodu doma, tak jí ještě vynadám
rizika jsou zřejmý a každý k nim přistupujeme jinak, pro mě je něco nepochopitelný, pro vás zas něco jinýho
odcházím v míru, nemám nic proti vám, jen se s některými názory neztotožním, jako někteří s mým. A odlišný názor není o tom, že někdo nerozumí, všechno se dá zhistit, zeptat se a není to argument. Nejsem zkušená rodička, ale vyslechla jsem si spousty zážitků a zkušeností a něco početla, věřte, že teď v těhu, mě to hodně zajímá. Mějte se :mavam: , chtěla jsem diskutovat.

• Citovat
  • Upravit
29730
24.9.11 13:32

Holmo, vzdyt diskutujem ;) A pevne doufam, ze pokud za tebou takova kamaradka prijde, ze ji nevynadas, ale utesis. Jinak by to totiz bylo na skok z okna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.9.11 13:38
asha píše:
Holmo, vzdyt diskutujem ;) A pevne doufam, ze pokud za tebou takova kamaradka prijde, ze ji nevynadas, ale utesis. Jinak by to totiz bylo na skok z okna :roll:

Osobne poznám prípad, keď porod doma skončil skoro tragicky. Stalo sa tu v ČR. PA vzala nohy na ramená, keď videla, že je zle… Rodičku manžel rýchlo viezol do nemocnice, kde ich ani nechceli prijať, nikdo túto hrozu nechcel mať na svedomí. Takáto ženská u mňa nemá pochopenia a už vobec nie slová útechy!!! To by som musela byť ešte blbšia, než ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí