Podpora pro Ivanu Königsmarkovou

Máte zkušenost s Argo Hovory s porodní bábou?

Přidejte zkušenost s Argo Hovory s por...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
23.9.11 15:16
Maartinkas píše:
Víte, možná by bylo rozumnější, kdyby PA, které asistují u domácích porodů, spíše soustřeďovaly své síly na zlepšení podmínek v nemocnicích či založení porodních domů s lékařským zázemím. A že tu píšete, že by to bylo drahé? Co je to za hloupost? Vždyť za PA u domácího porodu zaplatíte v rozmezí 8-15tis!!!
Tak proč si nezaplatit porod tam, kde bude veden zcela přirozeně, ale s lékařským zázemím!

Psaly jsme, že by to bylo pro pojišťovnu drahé! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:17
Maartinkas píše:
Víte, možná by bylo rozumnější, kdyby PA, které asistují u domácích porodů, spíše soustřeďovaly své síly na zlepšení podmínek v nemocnicích či založení porodních domů s lékařským zázemím. A že tu píšete, že by to bylo drahé? Co je to za hloupost? Vždyť za PA u domácího porodu zaplatíte v rozmezí 8-15tis!!!
Tak proč si nezaplatit porod tam, kde bude veden zcela přirozeně, ale s lékařským zázemím!

Protože nebude veden přirozeně :roll: To je ten důvod, proč jdou lékaři proti ní. Já taky nejsem proti, ale když mi nejsou ochotni po porodu hned nechat dítě, jak můžou být ochotni vést přirozený porod? (a to můj druhý porod byl nádherný, ač s mouchami a rodila jsem v porodnici :wink: ). Prostě, co si žena neuhájí, nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
23.9.11 15:18

Necetla jsem prispevky,ale podporu,z me strany neuvidi jak ona tak ani matka,obe vedeli co domaci porod obnasi a co muzou nastat za komplikace,at si kazdy rodi chce je mi to uprimne jedno,ale eat pocita s nasledkama,ja opravdu nenosim devet mesicu dite pro to,aby mi nakonec porod doma nejaka porodni krava zmrvila,a nejen to,nechapu proc se na par hodimn nesverit odbornikum,je to jen par hodin,se zivim ditetem celej zivot :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
20777
23.9.11 15:20

Jinak ony o to usilují. Co se týče porodních domů, tak ty přece existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
23.9.11 15:20
Wiolla píše:
Maartinkas píše:

Pro pojišťovnu by to nebylo drahé. Pojišťovna by hradila stejnou částku jako při pobytu v nemocnici, jen by si rodička z těch peněz, co stejně platí PA u domácího porodu, doplatila ten nadstandard. Že jen pro bohaté? To v tom případě i domácí porod s PA. Kdo má tolik tisíc, aby si jí zaplatil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.9.11 15:25
Amabilis77 píše:
Jinak ony o to usilují. Co se týče porodních domů, tak ty přece existují.

Kde?
Usiluji, bohuzel stat jim neustale hazi klacky pod nohy. A celkove se situace nelepsi ani v porodnicich, ano zmenily se kulisy, ale pristup lekaru horko tezko.

Tohle je proste velky pripad pro odpurce DP, takhle se da vsem ukazat, jak je to nebezpecny podnik a jak jediny bezpecny porod je mozny pouze v porodnici.
Nehlede na to, ze v soucasny dobe prodelava dost obtizny obdobi dalsi z hlavnich predstavitelek DP u nas… Zrejme se to jeste nestacilo poradne rozmaznout.

U nas jde svoboda celkem rychle do kytek, to to vazne nikomu nevadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.9.11 15:28
Maartinkas píše:
Wiolla píše:
Maartinkas píše:
Pro pojišťovnu by to nebylo drahé. Pojišťovna by hradila stejnou částku jako při pobytu v nemocnici, jen by si rodička z těch peněz, co stejně platí PA u domácího porodu, doplatila ten nadstandard. Že jen pro bohaté? To v tom případě i domácí porod s PA. Kdo má tolik tisíc, aby si jí zaplatil?

Ale ano, takto je to OK, o tom jsme tu taky psaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:40
lumáťa píše:
PA, pokud rodí doma, by s tímto měla počítat…byť by předtím měla x bezproblémových porodů.. bohužel.Naše společnost není zastáncem porodů doma, ani se pro to nedělají podmínky. Naopak ! Za porod doma (resp. za pomoc rodičce) byla schválena pokuta 1mil. Kč !

Bohužel, místo aby se vytvořily podmínky, jak je tomu v některých západních státech. Funguje to v Holandsku, v Británii, nezakazují je ani ve Francii, ačkoliv i tam je nehradí zdravotní pojišťovna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:42
KPKristy píše: …
Dřív se rodilo bez doktorů a kolik dětí umíralo. Asi na tom něco bude, že se dnes rodí s doktory…

Kolik matek skutečně rodí s doktorem??? I v porodnici chodí jen PA a doktor se volá až na úplném konci a jen dohlíží :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:43
wildcat píše:
Též s porodama doma nesouhlasím a přesně jak tu někdo psal, obě by měly být rády že nesedí za mříženi a rozhodně být soudem bych matce nepřisoudila žádné odškodné protože to bylo jen její rozhodnutí rodit doma, špatné rozhodnutí. V porodnici by měli šanci, ona i dítě. A přesně, všechno může probíhat bezproblémově a najedou klidně až po porodu nějaký problém se objeví, nikdy bych nerodila jinde než s doktory za zády, klidně sama nebo jen s PA ale s vědomím že doktoři jsou vedle. :wink:

To je otázka. Nikdo nemůže vědět, jak by to dopadlo v porodnici. Ani tam nejsou všemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:48
Baba píše:
Podporuji domporody v tom smyslu, ať má každý právo rodit, kde a jak chce, ale paní I.K. podpořit nemůžu, nebyla sem u toho, netuším, kde je pravda. Ale sPíš se přikláním k tomu, že k pochybení došlo.
Je mi jich všech líto, hlavně toho miminka.

Mediální kachna. Nedali ani možnost, aby se obhájila, takže média ví jen to, co tvrdí soudkyně, která se nemínila zaobírat nějakými důkazy, viz tisková zpráva obhájců I.K.:

Vyjádření k rozsudku soudu v případu údajného pochybení porodní asistentky Ivany Königsmarkové:

Proces nebyl spravedlivý, soud odmítl vyslechnout důležitá svědectví.

Dne 21. září 2011 bylo vydáno rozhodnutí soudu prvního stupně, který odsoudil porodní asistentku Ivanu Königsmarkovou ke 2 letům vězení s podmínkou na 5 let a k 5letému zákazu činnosti. Ivana Königsmarková se se svými právními zástupci se na místě odvolala, pochybení odmítá.

Jako obhájci odsouzené I. Königsmarkové jsme nuceni konstatovat, že při procesu nebyla dodržena rovnost stran. Drtivá většina důkazů navržených obhajobou, zejména výslech všech znalců, svědků a většina listinných důkazů byla soudkyní zamítnuta a obhajobě tak nebylo umožněno prokázat svá tvrzení a stanoviska, čímž došlo k bezprecedentnímu porušení ústavního práva na spravedlivý proces. Proti takovému zamítnutí se nelze odvolat, soud tedy proběhl bez zvážení těchto faktů.

Rozhodnutí soudu je založeno na znaleckých posudcích, které jsou do velké míry zkreslené, zavádějící a nepravdivé. Tyto posudky byly vyhotoveny lékaři, se kterými Königsmarková jako prezidentka Unie porodních asistentek (UNIPA) vede dlouholeté spory o vedení porodů v České republice.

Úmrtí dítěte při porodu je obrovskou tragédií a nám je velmi líto, že k této události došlo, porodní asistentka Ivana Königsmarková však nezpůsobila žádné zanedbání péče a jednala v souladu s veškerými standardy, které se v době události na vedení porodu v domácnosti vztahovaly, a nemůže tedy za úmrtí dítěte nést odpovědnost.

Věříme, že odvolací soud bude důsledněji ctít právo I. Königsmarkové na obhajobu a umožní jí v plném rozsahu využít svých procesních práv vyslechnutím svědků a provedením důkazů navržených obhajobou. Rovněž věříme, že na základě využití těchto práv, zejména veškerých důkazů, které soud prvního stupně bez zjevného důvodu neprovedl, odvolací soud přehodnotí nesprávné závěry soudu prvního stupně.

Rozhodnutí soudu není vzhledem k odvolání pravomocné. O odvolání bude rozhodovat Městský soud v Praze.

Adéla Hořejší, právní zástupkyně

Richard Hořejší, právní zástupce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:50
Blanka S píše:
Já to taky nechápu. Neumím si předstait,že bych porod s dcerou podstoupila doma 8-o upřímně by jsme to na 80% nepřežily obě dvě a to jsem přijela do porodnice jako by nic a nebyla jsem si jistá,že nejedu brzo.Je to nerozum rodit doma vždyť jde o nový život.

Nevím, co se ti přihodilo, ale otázkou je, jestli by se tvůj porod takovýmto způsobem zvrtnul, kdyby byl veden skutečně přirozeně.

Já taky nejsem schopná rodit doma, taky se bojím, ale tohle mi prostě není lhostejné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:52
medulinkax píše:
Já souhlasím s tím, že PA i matka musí nést obě zodpovědnost za porod doma. PA si měla zjistit více informací, ale případ moc neznám.Ohledně porodů doma… Před mým porodem jsem byla hodně proti, po mém porodu, který byl rizikový a dramatický už tak radikální nejsem, protože si myslím, že doktoři porod zbytečně zrychlovali a tím se způsobili komplikace a pak i následná péče v porodnici ve mě zanechala stopy a to nejsem žádná cukrová panenka… Stejně jsem „srab“ a doma bych nerodila, ale chápu že se tak někdo rozhodne, ale musí přijmout následky..

To je přesně to, o čem jsem psala :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.9.11 15:52

Té tiskové zprávě nemusím přece věřit taky :nevim:

Podle toho, co se dočítám, si myslím, že by dítě se správnou resuscitací žilo, v porodnici by o intubovali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.9.11 15:54
Barusak78 píše:
Tady je jeden dnešní případ

http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

A tady je ten na základě kterého chtějí teprve uzákonit tu pokutu

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Někde tam je i odkaz na ten případ odsouzené.

Domácí porod je samozřejmě každého volba, ale trošku mě mrzí, že si neuvědomují rizika, jsou tu z toho pak diskuze, že uznavačky domácích porodů slovně pomalu napadají rodičky v nemocnicích, že jaké jsme to matky, že chceme přivést své děti v nehostinném prostředí a způsobit jim tím doživostní trauma a co všechno, ale pak když se něco stane, tak to už jim vymoženosti dnešní doby jako je sanitka i s lékařem do 15 minut a že pak kvůli tomu ve tři ráno skáče třeba 10 lékařů v nemocnici jen okolo ní a jejího přidušeného dítěte už je v pořádku. Já bych klidně domácí porody nechala, ale v případě, že budou následně tyto komplikace, tak ať si je každá rodička pak uhadí ze svého.

Zajímavé… Případ se stal před týdnem, ale teprve teď se zničeho nic objevil Proč asi? Co nejvíc zmanipulovat lidi :roll:

Děti umírají i v porodnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky