Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máte zkušenost s Argo Hovory s porodní bábou?
Přidejte zkušenost s Argo Hovory s por...Spis se mely investovat vic penez do porodnich zarizeni. Jeste je u nas stale co pilovat. Ja jsem rodila prvni dite ve Varech a druhy v Nemecku, zadna extra trida, ale rozdil znatelnej a spokojenost maximalni. Kdyz nekdo videl fotky, ptal se me kde to lezim, ze to vypada jak u nekoho doma. Byla to porodnice.
Jakej by byl podle vasich predtsav mezi normalni porodnici a porodnim domem ?
Baba píše:Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Omlouvám se za OT, ale v odkazovaných článcích mě utkvělo, že roste domácích porodů. Myslím, že než vymýšlet pokudu a zakázat porod doma, by se mělo zamyslet proč to tak je… Já jsem proto, aby se umožnilo ženám co chtějí rodit bez medikamentů, v domacím prostředí zajistit taková zařízení kde je i lékař a veškerá zařízení, jak jsem tady několikrát četla tak to splňují porodní domy…
Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…
KPKristy píše:Knoflice píše:Určitě ji nenutila, ale mohla jí to vymluvit
Většina diskutujících tady odsuzuje porody doma. Ale o to tady nejde, ne?
Je pravda, že informace, které mám, mám pouze z médií, takže nemusejí zcela odpovídat realitě. Ale nechápu, proč veškerá vina padá na hlavu té porodní asistentky. Pochybuju, že matku nutila zůstat doma …
Jako aby mi bylo porozuměno - svoje děti jsem přivedla na svět v porodnici, protože mi to přišlo pro ně i mě bezpečnější, lepší. Já jsem vlastně rozhodla i za ně.
Za to dítě, které po 20 měsících zemřelo, rozhodla také jeho matka. A ona odpovědnosti nenese? Nikde o tom nepíšou, všude se to hází na IK.
Nebude matka nakonec žádat odškodné i pro sebe? ![]()
To je snad vtip, ne? Ještě finančně ji podpořit, PROBOHA!! ..snad špatně vidím ![]()
Jsou vinny obě, může být jedině ráda, že nesedí natvrdo. Já rodit doma, v lepším případě přežiju já, malá ani omylem
![]()
Ať si každý riskuje, jak se mu zamane, ono to občas vyjde, ale podpořit tohle, to bych se musela někde silně udeřit do hlavy
![]()
medulinkax píše:Baba píše:Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Omlouvám se za OT, ale v odkazovaných článcích mě utkvělo, že roste domácích porodů. Myslím, že než vymýšlet pokudu a zakázat porod doma, by se mělo zamyslet proč to tak je… Já jsem proto, aby se umožnilo ženám co chtějí rodit bez medikamentů, v domacím prostředí zajistit taková zařízení kde je i lékař a veškerá zařízení, jak jsem tady několikrát četla tak to splňují porodní domy…
V praxi nerealne. Vzdyt rikam, ze u nas nektery pordnice vypadaji jak na Ukraine a uz vidim jak se budou masivne stavet porodni domy. Kolik matek by si spis pralo mit poradny hriste u baraku bez psich hoven. Takze investice uz do rozjetych zarizeni je realnejsi ne ? ![]()
medulinkax píše:Baba píše:Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Protože by to bylo drahé (dražší než v porodnici).
Huffmanka píše:
Spis se mely investovat vic penez do porodnich zarizeni. Jeste je u nas stale co pilovat. Ja jsem rodila prvni dite ve Varech a druhy v Nemecku, zadna extra trida, ale rozdil znatelnej a spokojenost maximalni. Kdyz nekdo videl fotky, ptal se me kde to lezim, ze to vypada jak u nekoho doma. Byla to porodnice.
Jakej by byl podle vasich predtsav mezi normalni porodnici a porodnim domem ?
No v normální porodnici používají medikamenty, nejsem schopná říct jestli ve všech, ale ve velkých prostě porod popohánějí, není „čas“ na to čekat aby porod plynul sám a další věci… Dobře, upravím svoje tvrzení, nemusí se zřizovat porodní domy, ale stačilo by, kdyby v porodnicích přistupovali k porodům trošku jinak. Takže vesměs s tebou souhlasím, že by do našich porodnic mělo investovat a hlavně se to změnit… To jsem se dostala úplně někam jinam ![]()
Knoflice píše: …Za to dítě, které po 20 měsících zemřelo, rozhodla také jeho matka. A ona odpovědnosti nenese? Nikde o tom nepíšou, všude se to hází na IK.
Nebude matka nakonec žádat odškodné i pro sebe?
Já být I.K. tak zažaluji právě tu matku. Že jí zamlčela informace, že to vlastně zapřičinila, že když to info neměla, tak to nemohla odmítnou případně se na to jinak připravit, že jí tím způsobila profesní újmu a žádala bych odškodné.
Wiolla píše:medulinkax píše:Protože by to bylo drahé (dražší než v porodnici).Baba píše:Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Porodnice by pak byly pro ty socialne slabsi a uroven by podle toho pak vypadala a prekrasny porodni domy pro ty lepsi vrstvy.
Huffmanka píše:medulinkax píše:V praxi nerealne. Vzdyt rikam, ze u nas nektery pordnice vypadaji jak na Ukraine a uz vidim jak se budou masivne stavet porodni domy. Kolik matek by si spis pralo mit poradny hriste u baraku bez psich hoven. Takze investice uz do rozjetych zarizeni je realnejsi ne ?Baba píše:Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Nezávisle na tvém příspěvku, jsem s tebou vlastně souhlasila ![]()
Wiolla píše:medulinkax píše:Protože by to bylo drahé (dražší než v porodnici).Baba píše:Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Proč by to bylo dražší? ![]()
Wiolla píše:Knoflice píše: …Za to dítě, které po 20 měsících zemřelo, rozhodla také jeho matka. A ona odpovědnosti nenese? Nikde o tom nepíšou, všude se to hází na IK.Já být I.K. tak zažaluji právě tu matku. Že jí zamlčela informace, že to vlastně zapřičinila, že když to info neměla, tak to nemohla odmítnou případně se na to jinak připravit, že jí tím způsobila profesní újmu a žádala bych odškodné.
Nebude matka nakonec žádat odškodné i pro sebe?
No přesně.
Jenže jak jsem už psala, my máme jen informace z médií, tedy já určitě …
Drazsi by to asi bylo, protoze by to urcite bylo uz neco jako soukroma klinika, stat by nic takovyho nepodporil si myslim. To jsou takovy spekulace. Vemte si ze si platite v nekterych porodnicich nadstandard. Co je tam vlastne navic ?
Baba píše:Wiolla píše:Proč by to bylo dražší?medulinkax píše:Protože by to bylo drahé (dražší než v porodnici).Baba píše:Taky nechápu, proč by to nemohla platit pojišťovna… Bylo by to zdravotní zařízení jako každé jiné…Huffmanka píše:Proč ne pojišťovna? Místo špitálu by platili porodnímu domumedulinkax píše:A kdo to bude platit ? Lidi nechteli jeden cas platit 30 Kc za recept v lekarne.
Taky nechapu ![]()
tam nejde o vybaveni ani tolik ,ale o pristup a ten teda drahy neni
jinak me bavi jak se jako vsude i v tehle debate naplno projevuje ceska zavist a malost
Znovu v praxi důkaz toho, že za blbost se platí. Dobře jim tak. PA i rodičce.
Kdybych nebyla z oboru, svůj názor bych nepsala.
Pro rýpalky.