Podvod na internetu - já prodávající

LL
1057
18.11.11 17:53

podvod na internetu - já prodávající

Dobrý den, maminky. Diskuse na téma podvody na netu tu byly. Ale většinou byli podvedení ti, co nakupovali. Já prodávám různé věci. Domluvila jsem se, že je zájemci pošlu dobírkou, ale on si balík nevyzvedl a já jsem tratná přes stovku na poštovném. Nemáte některá tuto zkušenost. Jak jste to řešily? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
18.11.11 17:55

Nechat si postovne poslat predem na ucet ;-) jinak na dobirku neposilam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
18.11.11 18:01
hanucha píše:

No teď už to budu dělat jedině takto. Ale co s tím podvodníkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
18.11.11 18:04

Myslím, že s tím nic nenaděláš, je to riziko posílt na dobírku. Stovka je nic. To já díky České poště, která mi neoznámila, že mám balík na poště jsem přišla o poštovné 450,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
18.11.11 18:05

Obávám se že můžeš max. dát negativní hodnocení :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
18.11.11 18:07
LL píše:
hanucha píše:
No teď už to budu dělat jedině takto. Ale co s tím podvodníkem?

Já si myslím, že s tím nic nuděláš, taky prodávám a peníze si nechávám poslat dopředu a pak odesílám balíček, na dobírku bych neposlala a i takhle se mi stane, že člověk pošle míň a já ho požádám o doplatek a už na něj nepočkám a balíček pošlu a doplatku se nedočkám, takže teď už čekám i na doplatek, když se stane, že ten dotyčný pošle míň, pakliže pošle víc peníze vracím, ale to se mi stalo jen 2× za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
18.11.11 18:12

bohužel nevyzvednutí zásilky je jeden z obvyklých triků kupujících, proto také skoro nikdo(kdo prodává soukromně) na dobírku neposílá.

Příspěvek upraven 18.11.11 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
18.11.11 18:15

jestli prodáváš soukromě, většinou volí platbu předem - ale to se zase může dohadovat druhá strana, že se bojí, že pošle peníze a ty jí nepošleš zboží. Jestli jsi komerční prodejce, bohužel to je riziko podnikání. Bez dobírky budeš nahraná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
18.11.11 18:23
smudlinky píše:
bohužel nevyzvednutí zásilky je jeden z obvyklých triků kupujících, proto také skoro nikdo(kdo prodává soukromně) na dobírku neposílá.Příspěvek upraven 18.11.11 v 18:18

Hele a co tím ten kupující získá? To ti lidé chtějí takhle jen ostatní naštvat a mají radost, že někomu způsobí škodu? Vůbec to nechápu … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
18.11.11 18:28
zdenkak píše:
smudlinky píše:
bohužel nevyzvednutí zásilky je jeden z obvyklých triků kupujících, proto také skoro nikdo(kdo prodává soukromně) na dobírku neposílá.Příspěvek upraven 18.11.11 v 18:18
Hele a co tím ten kupující získá? To ti lidé chtějí takhle jen ostatní naštvat a mají radost, že někomu způsobí škodu? Vůbec to nechápu … :nevim:

to by mě taky zajímalo, já teda na dobírku neposílám, ale mám tady 5 balíčkú staršího data a čekám na peníze a nic a nikdo se ani neozval, zítra budu posílat upomínky, kdybych poslala na dobírku, tak se mi to vrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.11.11 19:01
smudlinky píše:
bohužel nevyzvednutí zásilky je jeden z obvyklých triků kupujících, proto také skoro nikdo(kdo prodává soukromně) na dobírku neposílá.

To mi ale vysvětlete, co z toho ten podvodník pak má? Stejně to ta pošta vrátí odesilateli. Nešlo spíš o nedorozumění? u NÁS JSOU POŠŤÁCI lempli, balíky nedoručujou vůbec, vymlouvaj se, že nemaj auto, ale co je mi kua do toho :pocitac: a lístky házej do schránky sporadicky. Spíš bych ty kupující upozornila, že ten balík odešel, že ho maj očekávat, třeba to jen propásli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
18.11.11 19:37

Bude to trošku od tématu, ale zrovna jsem si vzpoměla když jsem se dohadovala s pánem, že nebudu peníze posílat na účet ale až dobírkou že tomu mimo aukro nevěřím.. nakonec mi poslal balík zaplatila jsem měl to být nový volant za 950kč a krabice byla plná papírů a starých hadrů odesílatel neexistoval a šlus!! :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.11.11 19:40
LL píše:
Dobrý den, maminky. Diskuse na téma podvody na netu tu byly. Ale většinou byli podvedení ti, co nakupovali. Já prodávám různé věci. Domluvila jsem se, že je zájemci pošlu dobírkou, ale on si balík nevyzvedl a já jsem tratná přes stovku na poštovném. Nemáte některá tuto zkušenost. Jak jste to řešily? Děkuji za odpovědi.

Neposilat pres dobirku, event. vubec neprodavat.
Jo a me jako kupujicimu by se zase naopak nelibilo, kdybych mela prodavajicimu poslat penize na ucet predem.
Tak si vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
18.11.11 19:41
Bubu25 píše:
Meredit píše:
jj pokud jde o Aukro tak určitě :pankac:

Jde o SBazar a tam toho kupujícího asi vůbec nedohledám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
18.11.11 19:42
Meredit píše:

Jo, aukro je podle me vubec pekna pakarna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová