Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Irena.Hlovcová no neke..tak už to zmenili, nebo se nechali inspirovat, mě už asi potřetí přišel email ode mne, a je fakt, že jsem teď nakupovaa přes net ![]()
A já neumím anglicky, tak jsem klidná
jsem netušila, že je to k něčemu dobré
![]()
Ahoj, včera mi přišel tento mail. Mám to nějak řešit nebo je to zas podvod a hlavně neklikat na ten odkaz? Nerada bych, aby mi zmizely nějaký prachy. Ach jo, už mě tohle štve. Díky.
Dobrý den,
Tato aktivita zahrnuje vklad pro společnost provozující online hazardní hry (Skrill) pomocí vaší karty propojené s vaším účtem.
Pro další šetření jsme museli dočasně pozastavit váš požadavek na platbu a přidat k této platbě 48hodinové pozdržení.
Pokud jste byli vlastníkem tohoto požadavku na platbu, nedělejte nic a tuto zprávu ignorujte
PayPal potvrdí transakci v peněžence online hazardních her a neměli byste si s ní dělat starosti
Pokud ne, proveďte níže uvedený postup a transakci zrušte a okamžitě požádejte o vrácení peněz
Poznámka: pošleme automatickou krátkou zprávu na vaše telefonní číslo se zrušovacím kódem
Tento kód dokončí proces podezřelého zrušení platby
bez kódu proces zrušení nedokončíte
Chcete-li tuto platbu zrušit, vraťte peníze kliknutím na následující odkaz
klikněte zde
Varování: tento e-mail je generován automaticky a nepoužívá se pro komunikaci mezi
klient a PayPal.
Děkuji za pochopení
S pozdravem
To mi přišlo zrovna včera taky. Smazat a ignorovat. Hlavně nikam neposílat žádné údaje, to je přesně to co oni chtějí ![]()
@DanielaD píše:
Hlavně nikdy na takové maily neklikat!
Co je ve spamu hned mažu, ale je to síla, jak věrohodně působí na „neználky“
![]()
To na tebe opravdu takový email působí důvěryhodně? Ty jsi platila nějaký vklad na hazardní hry?
@Venett píše:Často do spamu nepadají a to je horší. Při procházení pošty se lehce rozklikne.
Co je ve spamu hned mažu, ale je to síla, jak věrohodně působí na „neználky“![]()
Mě zmizel celý profil na fb, je to už asi 4 tydny. Čekala jsem týden, že ho vrátí, to se nestalo, tak už nejsem ani na fb. ![]()
Pokud nakupujete na netu, je jedno jestli u známého webu, nebo někde z Číny, doporučuji vám používat pouze jeden vyčleněný účet k pohybu na netu. Pokud možno účet průleťák, kde není co sosnout.
@AnastazieB píše:
To na tebe opravdu takový email působí důvěryhodně? Ty jsi platila nějaký vklad na hazardní hry?
Ne, nepůsobí, ale vím, že na ostatní evidentně ano ![]()
@Venett tebe jsem nemyslela, myslela jsem zakladatelku (resp. obnovitelku).
@DanielaD píše: Často do spamu nepadají a to je horší. Při procházení pošty se lehce rozklikne.
Ale rozkliknutí emailu nevadí. Jen nesmíš klikat na odkazy, které jsou v emailu.
@medunka23 píše:
@Irena.Hlovcová myslím, že tu už proběhla jedna diskuse, hned jak byla první vlna těchto emailu, co by tě mělo hned zarazit, je to, že jako odesilatel jsi uvedená ty,tedy tvůj email.
Mám dojem, že v té první vlně dokonce někteří zaplatili.
Vždycky někdo zaplatí. Člověk se až diví, čemu všemu jsou lidi ochotni uvěřit.