Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Divná Bára píše:
Bydlení v domku není jen práce a lítání s konvou kolem zahrady. Je super snídat na zahradě kde je krasně. Sednout si do stínu a číst si. Co v bytě?
Taky mě vždycky fascinuje, jak si lidi představují, že budou trávit ten čas s kafíčkem na terásce venku nebo u bazénku… To je pak dobrý si uvědomit, že v ČR je 75% roku hnusně a půl roku v podstatě tma a zima.
@stinga píše:
tak snídat na zahradě můžeš cca 7-10 víkendů v roce, kdy je krásně, a kvůli tomu zbylých 345 dní v roce makat
Nejde o snídani, život v domku není život v montérkách. Asi máš bujnou představu o žití v domku.
@Kelsey píše:
Mi by balkon nestačil. Byt s předzahrádkou nebo velikou terasou je dražší, než stojí nový barák. Ale nikdy jsem v bytě nežila, nechci a doufám, že to nikdy nebude nutné.
Já mám ráda život ve městě, kdežto ty, z toho, co píšeš, máš radši vesnici. Mně zahrádka nechybí.
Ahoj, diky za nazory, zkusim odpovedet tak nejak vsem najednou ![]()
Ja sama do domku bych nesla, to uz resim par let. Nemam tolik financi a znamych, kteri by pripadne technicky pomohli. V dome jsem zila dlouho a prave proto vim, ze to je narocna zalezitost. Pracovat umim, bavi me to a mam zkusenosti se zahradou i s tim natiranim atd. Pro me jsou hlavni prekazka penize. On vlastne ten dotaz byl spis smerovan na partnera… zda s nim zustat nebo ne.
Resim uz delsi dobu, ze opravdu nic nema. Ja pochazim z opravdu slabych soc. pomeru, ale v mladi jsem si na Lisku koupila aspon garsonku, kterou jsem pak pronajimala, kdyz jsem zila mimo, a ta mi pak byla zakladem pro soucasne bydleni… On zil cely zivot u nekoho, kde vlastne neplatil najemne a vpodstate nic nema…
V soucasne chvili to vidim sama za sebe max. na nejakou zahradku nebo zahradu, ale jak uz jsem psala, ceny jsou tu dost vysoke…a bez jeho pricineni si budu muset pujcit.
@Divná Bára píše:
Nejde o snídani, život v domku není život v montérkách. Asi máš bujnou představu o žití v domku.
To opravdu není.
Ráno vypadneš a večer přijedeš, nějak tu hypotéku splácet musíš. Jen v sobotu vyjedeš se sekačkou. Vidím to dnes a denně.
@Divná Bára píše:žiju v něm od narození, a práci kolem domu zvládne zatím můj otec,
@Anonymní píše:
Ahoj, diky za nazory, zkusim odpovedet tak nejak vsem najednou![]()
Ja sama do domku bych nesla, to uz resim par let. Nemam tolik financi a znamych, kteri by pripadne technicky pomohli. V dome jsem zila dlouho a prave proto vim, ze to je narocna zalezitost. Pracovat umim, bavi me to a mam zkusenosti se zahradou i s tim natiranim atd. Pro me jsou hlavni prekazka penize. On vlastne ten dotaz byl spis smerovan na partnera… zda s nim zustat nebo ne.
V soucasne chvili to vidim sama za sebe max. na nejakou zahradku nebo zahradu, ale jak uz jsem psala, ceny jsou tu dost vysoke…a bez jeho pricineni si budu muset pujcit.
Resim uz delsi dobu, ze opravdu nic nema. Ja pochazim z opravdu slabych soc. pomeru, ale v mladi jsem si na Lisku koupila aspon garsonku, kterou jsem pak pronajimala, kdyz jsem zila mimo, a ta mi pak byla zakladem pro soucasne bydleni… On zil cely zivot u nekoho, kde vlastne neplatil najemne a vpodstate nic nema…
jak už ti psali ostatní, s partnerem se nerozcházej, pokud ti jinak vyhovuje, zas tolik kompatibilních chlapů ne seznámení není ![]()
ale pokud budeš cokoli kupovat, budovat - tak jen sama na sebe, on není schopen být spolumajitel a vůbec ze všech hledisek by to pro tebe nebylo výhodné
@majuska852 píše:
Taky mě vždycky fascinuje, jak si lidi představují, že budou trávit ten čas s kafíčkem na terásce venku nebo u bazénku… To je pak dobrý si uvědomit, že v ČR je 75% roku hnusně a půl roku v podstatě tma a zima.
přesně ![]()
@Premek_Orac píše:
Je-li to tvůj sen, tak si za ním jdi. Pokud člověk po něčem v životě touží, měl by se o to alespoň pokusit, aby si pak i v případě, že to nevyjde, mohl říct - zkusil jsem to.
Presne, lepe bych to nenapsala
@Divná Bára píše:
Proč si každý chce pořizovat nemovitost na stáří? Celý život žijete ve městech, v bytě kde není co dělat, máte dostupné nákupy, lékaře.
Na stáří se vidíte někde v chaloupce u lesa, nejlépe bez vody a elektřiny.
Jednoho dne tam ani autem nedojedete. Proč tak všichni nerálně sní?
Proc ne. Všechny domy nejsou v pustině.
@majuska852 píše:
@Mango_Lassi píše:
Proč se tihle lidi dávají dohromady? Pro mě by byl chlap toužící po domečku, jistou smrtí. Celý život žiju ve velkoměstě a našla jsem si chlapa, který zdrhnul z rodinného domu s tím, že takhle to mít v životě určitě nechce. Žádný manuální práce ho nenaplňují a nikdo to po něm ani nechce.
Těžko říct, ale dobrý konce to nemá, většinou jsou to jen léta útrap.
Já bych do domečku klidně šel, což o to, i ty peníze by na to byly, ale nejsem ochoten je za to dát - cena za to značně převyšuje mezní užitek. A to jsem prakticky všechno schopen udělat sám, prakticky kompletně všechna řemesla, ale i tak, ten čas má taky nějakou cenu a o jeho využití mám jinou představu. I když se občas stejně do nějaké šílenosti pustím, ale vždy jen krátké, ne na roky…
Navíc materiály a technologie za posledních třeba 20 let udělaly velký skok, starší domečky jsou z drtivé většiny adepty spíš na zboření a novou stavbu, čemuž zase ale neodpovídají ceny… Když vidím, co a jak lidi takhle „opravují“, je to často jen škoda práce a peněz, průběh a výsledek čiré zoufalství.
@jkra píše:
Akorát to má problém ceny, že… takové domy budou totálně mimo možnosti zakladatelky.
@Anonymní píše:
Ahoj, diky za nazory, zkusim odpovedet tak nejak vsem najednou![]()
Tak si najdi nějakou tu zahrádku/zahradu. Dají se sehnat i mobilheimy, aby to bylo na sezónu obytné. Toto bych možná byla ochotná s ním pořídit na 1/2. Ale v žádném případě bych si neprodala bydlení pod zadkem, aby na to bylo. Tady v republice snad už žádná zima není. Jen pozůstatky. Do listopadu (včetně) bývá solidně a od března je zas solidně. Takže zůstává chvilku mezi na tu zimu. Jakože zimu.
@jkra píše:
To jo, a ty které nejsou v pustině jsou o tak dva milióny dražší. Čím více k civilizaci, tím více platíš. ![]()