Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dnes jsem 6+4. Srdíčko buši:). Jen až doma jsem si všimla takové „dutinky“, co je to prosím? ![]()
@Levandulefialová píše:
@001Nikky001tak to máme stejný termín
Tak to me urcite informuj jak ti je a kdyz bude nejaka zmena
ja jsem 6+2 co ty? ![]()
@rigousek píše:
@sunny88 to může být cokoliv, třeba pupeční šňura, placenta, atd.hlavně že je vše ok
To nemůže být pupeční šňůra
. V této době podle mě není ani vytvořena..A placenta se vytváří v děloze a ne mimo ni.
Kdyby to nebylo normální, tak by dr. neco řekl. Ani to nemusí být dutinka, to by bylo na utz tmavší. Podle mě to je pouze okolní tkáň, která se prosvitla jinak jen třeba kvůli úhlu utz. Já to mám podobný.
@rigousek píše:
@S.maya a jak si přišla na to, že to je mimo dělohu? děloha není to černépupeční šňura už je vytvořená
Chodila jsem na zdravku. To černé je deloha vyplněna tekutinou, proto prosvita černě. V průměru může mít cca 7 cm. Uvnitř je žloutkový váček s plodem. Ten zesílený bílý okraj je děložní sliznice. ![]()
Navíc pupeční šňůra se vytváří mezi 7-9 týdnem právě z toho žloutkového váčku ![]()
No, a neměl to zvětšené?
Já už možná vím
Je jasný že to černé není celá děloha. To je jen vnitřek, pak jde hezky vidět zesílená sliznice (výstelka) a to okolí je také děloha. Jsem tě asi zmátla.
Hele, když jsem segře ukazovala moje utz z 6+3, tak ona na mě…A to černý je plod?
![]()
@sunny88 píše:
Ahoj holky, dnes jsem 6+4. Srdíčko buši:). Jen až doma jsem si všimla takové „dutinky“, co je to prosím?
Jee tak to je super, že tam je srdíčko
Já to měla stejné jak ty. Já ho viděla hned, aniž mi ho dr. stačila ukázat ![]()
Já mám kontrolu ve čtvrtek, tak na ně myslete ![]()
@sunny88 píše:
Ahoj holky, dnes jsem 6+4. Srdíčko buši:). Jen až doma jsem si všimla takové „dutinky“, co je to prosím?
Taky sem vložím utz
Je skoro stejný.
@Levandulefialová píše:
Tak já zatím vše v pohodě, nemám žádné příznaky… Navíc mám 9 měsíčního chlapečka a ten mě moc nenecháale je to naše pusinka
Příští úterý jdu na první kontrolu, kdy budu už 7+2
A jak se cítíš ty?
No az na boleni prsou a obcasny menstruacni bolesti stejne
a doufam ze to tak zustane…nerada bych ranni nevolnosti
ja jdu na prvni kontrolu az 14.2. To bych mela byt 8+2 tak jsem zvedava… takhle jsem se na gyndu asi jeste netesila ![]()
@Levandulefialová ty jo, mít ted mimi prcka a k tomu tyhle stavy, tak manžela nepustim do práce
@S.maya já u sebe nevidím zl. vacek, u tebe krasne je vidět
@Levandulefialová píše:
@001Nikky001 tak to je zatím v pohodě a snad ti to tak i zůstaneJá neměla první těhotenství vůbec nic, ale vůbec.
Kdybych to mimčo neviděla na utz tak ani nevím, že jsem těhotná
Já to mám stejně. Žádné příznaky ani nevolnosti. Sváděla jsem zpoždění na cystu. Jinak mě bolely prsa.
@sunny88 píše:
@Levandulefialová ty jo, mít ted mimi prcka a k tomu tyhle stavy, tak manžela nepustim do práce@S.maya já u sebe nevidím zl. vacek, u tebe krasne je vidět
Je fakt, že tvoje utz není tak ostrý, ale kdyby se zvětšilo, tak tam váček půjde vidět. Je možné, že se z tohoto úhlu překrývá.
Dobré ráno holky ![]()
Mé první těhu bylo o proti tomuhle masakr,..
Zhubla jsem při něm 5 kilo, měla jsem šílený nechutenství a vše co jsem pozřekla, jsem hned vyhodila ven, byla jsem tak zesláblá, že jsem pořád jen ležela a spala, pač něčeho jiného bych nebyla schopná,…pak to tedy bohužel nedopadlo, takže jsem musela na revizi a teď?
Zatím nevím, že tam dole něco je
Tedy krom prsou, občasných bolestí v podbřišku a že mi občas malinko vylítne cukr,…ale zatím mi není na zvracení ani trochu,..tak snad ani nebude ![]()
JInak já už se tak těším, přesně za týden jdu na kontrolu a jsem z toho nervózní, jak nevím co
![]()
@Martulka23 píše:
Dobré ráno holky
Mé první těhu bylo o proti tomuhle masakr,..Zhubla jsem při něm 5 kilo, měla jsem šílený nechutenství a vše co jsem pozřekla, jsem hned vyhodila ven, byla jsem tak zesláblá, že jsem pořád jen ležela a spala, pač něčeho jiného bych nebyla schopná,…pak to tedy bohužel nedopadlo, takže jsem musela na revizi a teď?
Zatím nevím, že tam dole něco je
Tedy krom prsou, občasných bolestí v podbřišku a že mi občas malinko vylítne cukr,…ale zatím mi není na zvracení ani trochu,..tak snad ani nebude
JInak já už se tak těším, přesně za týden jdu na kontrolu a jsem z toho nervózní, jak nevím co![]()
Já myslela, že jdeš zítra ![]()
Já jdu zítra ve čtvrtek, se už nemůžu dočkat. ![]()
Ahoj holky, já už se taky těším na zítřejší kontrolu, tak snad se dozvím jen samé dobré zprávy ![]()
V prvním těhu mi nebylo vůbec ale vůbec nic, kdyby mi nerostlo břicho a necítila jsem pak kopání, tak ani nevím, že jsem těhu ![]()
A teď jsem docela unavená pořád, spala bych, bolí mi prsa, a občas je mi tak trochu šoufl, ale naštěstí ne že by se mi chtělo zvracet
A nechutná mi kafe ![]()