Pohlaví dítěte po ivf

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35948
4.6.20 18:31
@kaiserin píše:
@pikola Na tom neco bude. Já byla na obou techto transferech v pátek :mrgreen:

Tak to máš zbytky ze čtvrtka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
4.6.20 20:24

@Simmcaa pohlavi se z etickych duvodu nezjistuje rozhodne ani pri genetice. Pouze kdyby hrozilo riziko prenosu vazne choroby na urcite pohlavi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
4.6.20 20:26

@Ajkule aha. Ja myslela, ze ho vedi, ale nesmi rict. U tech nemoci, kde se to prenasi jen na jedno pohlavi je to jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
4.6.20 20:38
@Ajkule píše:
@Simmcaa pohlavi se z etickych duvodu nezjistuje rozhodne ani pri genetice. Pouze kdyby hrozilo riziko prenosu vazne choroby na urcite pohlavi

Myslím, že ho vědí, ale neříkají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4905
4.6.20 22:29

@Ba-stet Někde dokonce říkají :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.6.20 07:55

Pri beznem ivf to nevi, pouze pokud se dela genetika, tak to v podstate chte nechte zjisti, ale rikat by to z etickych duvodu nemeli. U me to diky genetice vedeli a byla jsem s doktorkou z genetiky domluvena, ze po prvnim screeningu, pokud to bude ok a budu chtit, tak mi to povi.

Jinak k dotazu, pohlavi prece nezavisi na tom, jestli je miminko pres ivf, nebo prirozene, zalezi na genu, ktery nese spermie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.20 07:40

@Pedrrita No to sice jo, ale uvažovala jsem, ze spermie přeci vybírá embryolog (pokud zvolim metodu ICSI) a ten vybere logicky ty nejrychlejší, nejpohyblivejsi spermie, což prý většinou jsou ty klucici :think: Mam z ivf taky kluka a i u nás ve skupince jsou v jasne převaze…

• Citovat
  • Upravit
18177
7.6.20 08:08
@Anonymní píše:
@Pedrrita No to sice jo, ale uvažovala jsem, ze spermie přeci vybírá embryolog (pokud zvolim metodu ICSI) a ten vybere logicky ty nejrychlejší, nejpohyblivejsi spermie, což prý většinou jsou ty klucici :think: Mam z ivf taky kluka a i u nás ve skupince jsou v jasne převaze…

Kdyby tohle babske pravidlo fungovalo, tak by prece z kazdeho ICSI musel byt kluk. Vždyť je to hloupost.

Edit: A vlastně z každého IVF by musel být kluk. I kdyby vajičkama a spermiemi zašejkroval v petriho misce, vyhraji ty nejrychlejší, protože nečekají X dni na ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
7.6.20 08:26
@Ba-stet píše:
Myslím, že ho vědí, ale neříkají :think:

Blbost. Bez genetiky nelze.
K dotazu-kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.6.20 08:30
@Anonymní píše:

Zas tak viditelný rozdíl mezi X a Y spermiemi není, takže při oplození se to nepozná. Navíc se při výběru dávají do média, co je trošku zpomalí, aby se vůbec daly prohlídnout a pochytat. ;) Ale byl teď nedávno odborný článek o tom, že v případě výběru embrya podle snímků vývoje se častěji trefí do kluka, protože mají trošičku rychlejší vývoj a zdají se tak často hezčí k transferu. Ale není to o moc, přirozeně je taky trochu víc kluků než holek, asi 105:100.

Příspěvek upraven 07.06.20 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.6.20 08:31
@Liška2014 píše:
Blbost. Bez genetiky nelze.
K dotazu-kluk.

No ano. Mrkni na citaci. Já jsem reagovala na to, že ho nevědí ani na genetice, pokud nezkoumaji nejakou vadu přenášející se přes pohlaví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.6.20 08:40
@Ba-stet píše:
No ano. Mrkni na citaci. Já jsem reagovala na to, že ho nevědí ani na genetice, pokud nezkoumaji nejakou vadu přenášející se přes pohlaví ;)

Záleží na metodě. I pokud se nejedná přímo o zjišťování vady vázající se na pohlaví, tak se to při některých druzích vyšetření zjistí, ale vybírat se podle toho nesmí, i když to někdy v papírech je. Jede se podle pořadí embryí stanoveného při odběru buněk a dále podle jejich kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.6.20 08:49
@Litta píše:
Záleží na metodě. I pokud se nejedná přímo o zjišťování vady vázající se na pohlaví, tak se to při některých druzích vyšetření zjistí, ale vybírat se podle toho nesmí, i když to někdy v papírech je. Jede se podle pořadí embryí stanoveného při odběru buněk a dále podle jejich kvality.

Asi se blbě vyjadřuju (nejsem dnes ve formě) :oops: Nekdo nade mnou psal, že pohlaví se zjistí jen při genetice. Další, že ne, jen když to hledaji kvůli určité vadě. Ja jsem reagovala, že to vědí vždycky, ale nesmí to říct. Nejsme ve sporu :kytka:

Edit: Nebo to teda vědí skoro úplně vždycky, nejsem samozřejmě expert pres nuance genetických vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.20 21:35
@Litta píše:
Zas tak viditelný rozdíl mezi X a Y spermiemi není, takže při oplození se to nepozná. Navíc se při výběru dávají do média, co je trošku zpomalí, aby se vůbec daly prohlídnout a pochytat. ;) Ale byl teď nedávno odborný článek o tom, že v případě výběru embrya podle snímků vývoje se častěji trefí do kluka, protože mají trošičku rychlejší vývoj a zdají se tak často hezčí k transferu. Ale není to o moc, přirozeně je taky trochu víc kluků než holek, asi 105:100.Příspěvek upraven 07.06.20 v 08:31

Aha, no to je zajímavé, já jsem právě měla výběr embrya dle videa vývoje, tak to zrovna potvrzuje. :) už 4. den se začal přetvářet do blastocysty, ostatní byly klasicky moruly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex