Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to normální.
Já jsem ve 28tt a někdy je den kdy mám pocit, že se chce vykopat ven a pak je zase den kdy cítím jen pár ťuknutí
. Miminko má v 22tt ještě dost místa, může být jinak otočené.
@Anonymní píše:
@EvieK A jak vydržíš v klidu, že je ok?
Tak i když cítím pár ťuknutí denně vím, že je v pořádku, ale nemůžeš očekávat, ze v 22tt budeš cítit pohyby pořád.. já ve 22tt cítila pohyby úplně malinko. ![]()
Ve 22tt je brzy na nějakou pravidelnost. Někdy kopne. Někdy ne. Jednou za dvě hodiny se mi to zdá celkem dost
To se sleduje až od nějakého 32tt. Vůbec si nedělej starosti.
Máš asi dost akční dítě, když ho cítíš co dvě hodiny.
Já teď končím 22. týden a vnímám přes den různá období aktivity a klidu, ještě pár dní zpátky jsem ale cítila kopance jen ráno a večer. Asi je to i tím, že se na to líp soustředím vleže třeba při čtení knížky, než přes den. Každopádně o něm ale klidně několik hodin vůbec nevím a jsem schopná třeba na celý odpoledne zapomenout, že jsem těhotná.
Kdybych necítila pohyby jeden celý den (ani při ležení na zádech a koncentrování se, jestli se v břiše něco děje), jela bych se nechat zkontrolovat, pokud ale aspoň párkrát za den ťukne, je to v pohodě. Beztak teď nejvíc času prospí. ![]()
@Silurian No dopoledne mě to taky překvapilo, dle snídala jsem vánočku s máslem, takže jsem ho asi nadopovala cukrem.
Jsem ráda, že kopnutí za pár hodin stačí, přestávám panikařit. ![]()
Hele, a je možné, že se mi teď mimčo posunulo pod pupík a kope někam, kde to cítím míň, nebo minimálně? Jsem taky na začátku 22 tt. ![]()
@Lizzie001 píše:
Hele, a je možné, že se mi teď mimčo posunulo pod pupík a kope někam, kde to cítím míň, nebo minimálně? Jsem taky na začátku 22 tt.
Je to možné. Stačí když se miminko otočí a kope k zádům. Pak to cítíš úplně jemně. V 22tt má ještě hodně moc místa, takže někdy jsou ty pohyby jemňoučké.
Ahojky, jsem teď ve 22 tt. a pohyby cítím asi týden. Je to dost nepravidelné - dneska dopoledne hodně kopal, ale po obědě jsem byla na záchodě (vodnatá stolice) a od té doby je to tak jeden kop za dvě hodiny… Nevím, jestli je to normální, nebo mám jet pro jistotu do nemocnice… Co myslíte??