Pojistka pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11667
31.3.17 12:02
@Krista0671 píše:
@Babs18 teda v tvem naivnim svete bych chtela zit :roll: to ze ty davas pozor a nikdy jsi nemela nic zlomeneho neznamena, ze se nic nestane. Pojedes s detma v aute a napali to do vas nejaky ozrala nebo jen nekdo kdo nedava pozor (vlastni zkusenost), pujdes po chodniku, vjede do vas auto a mohla bych pokracovat do aleluja. Taky davam pozor aby se detem nic nestalo a vidis syn byl se svagrem na zahrade, hrali si a syn spadl a primo na ruku, prisedl si ji a v zapesti si ustipl kousek kosti. Nic vazneho to nebylo, ale vidis, ze stat se muze kdykoliv cokoliv.

Promin, to neni naivni svet, jen jsem chtela vedet, proc lidi plati pojistky za dite…setkala jsem se s nazory, ktere me nepresvedcili…v teto diskuzi jste me nahlodali a za to dekuju…jen nevim, proc vsichni neustale utoci, kdyz ma nekdo jiny nazor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
31.3.17 12:15
@Babs18 píše:
Jo, bylo to spatne napsane…me nedoslo, ze bych musela byt v nemocnici s ditetem, protoze bracha byl v 5ti letech v nemocnici sam a ja v 10ti a ve 12ti taky.

my máme přímo v pojistce že v případě hospitalizace nám platí 500 Kč denně, to stojí asi 7 Kč měsíčně… už jsme to využili a jsem za to ráda… celkově ta pojistka pro dítě stojí pár korun, my máme pro celou rodinu a platíme tisícovku, ale pro dítě by to bylo za pakatel

• Citovat
  • Upravit
4151
31.3.17 12:33

@Babs18 to nemelo vyznít jako utoceni, promiň. Spis jsem nechapala, ze nekdo si muze myslet, ze se mu nebo detem nemuze nic stat. Protoze fakt nikdy nevis co se stane. Samozrejme ze pojistka te nevyleci, ale mnoho usnadni, kdyz by se neco opravdu stalo.

Jinak k tematu. Ja mam zivotko u ceske pojistovny a v tom manzela i oba kluky (jeden bude mit v cervnu 3, druhy ma 2 mesice). Nekteri na ni nadavaji, ja jsem nikdy nemela problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11667
31.3.17 12:38
@Krista0671 píše:
@Babs18 to nemelo vyznít jako utoceni, promiň. Spis jsem nechapala, ze nekdo si muze myslet, ze se mu nebo detem nemuze nic stat. Protoze fakt nikdy nevis co se stane. Samozrejme ze pojistka te nevyleci, ale mnoho usnadni, kdyz by se neco opravdu stalo.Jinak k tematu. Ja mam zivotko u ceske pojistovny a v tom manzela i oba kluky (jeden bude mit v cervnu 3, druhy ma 2 mesice). Nekteri na ni nadavaji, ja jsem nikdy nemela problem.

Ok, v pohode..mas deti skoro stejne jako ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
31.3.17 12:43

@Doe_Jane To je ok, mám spoustu takových klientů, kteří to tam mají. Jinak ale v průměru zaplatí klient za rizika víc, než vybere, proto nemá moc smysl se zaobírat méně devastujícími riziky. U dětí je pravděpodobnější, že se to může vyplatit, protože jejich rizika jsou levnější, než u dospělého. Jinak ale pojištění DO obecně na smlouvě vůbec být nemusí. Místo něj tam může být pojištění pracovní neschopnosti. Úraz do jednoho měsíce, znamená u zaměstnance ztrátu 40% jedné jediné mzdy. V životě člověka, až na výjimky, to neznamená nic podstatného. Podstatnější je, když to tvá druhý třetí… desátý měsíc. U někoho nemusí být ale ani to ekonomicky devastující, protože jeho výdeje se pokryjí i z 60% mzdy. Co ale nevyřeší bez velkého ekonomického propadu téměř nikdo, je těžké poškození zdraví úrazem nebo nemocí. Kdo má ale vysoké trvalé následky a myslí si, že je to ok, tak není. Invalidita nemocí zaujímá z celkových invalidit naprosto drtivou převahu, pokud ji člověk v pojištění nemá, tak tam má velkou díru. Invalidní důchod bez možnosti výdělku, je nejvíc likvidující ekonomiku rodiny. A u dětí je to o to horší, že mají před sebou celý život, ztráta jejich příjmu v takových případech jde do milionů. Je málo pravděpodobné, že se to stane, ale když se to stane, je to velmi těžká ekonomická a životní pohroma. Já Do ani nemocnici v pojistce nemám. Zato tam mám trvalé následky, pojištění smrti a invalidity. A nechci nikdy žádné peníze, chci jen platit. Fakt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
31.3.17 14:45

Přiznám, že jsem to nepročetl celé. Ale obecně platí- primárně zajistit/ pojistit rodiče a až je tohle vyřešeno, pak děti. Pak hl. pojišťovat ta rizika, která mohou mít největší vliv na finanční situaci rodiny. To sice zlomená ruka dítěte může být, ale asi vás to nepoloží. Zatímco trvalý následek úrazu- třeba omezená hybnost už je výrazně horší. Obecný úraz je drahé riziko, trvalé následky úrazu jsou výrazně levnější, resp. dá se snadno pojisti na poměrně vysoké pojistné částky za přijatelné pojistné. Co vás zachrání dostat za zlomenou ruku 5.000? A jestli chcete dostat 50.000, tak to zase bude hrozně drahé a nebude se vám chtít tolik platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
1.4.17 07:04

Ahoj holky, hodně tu píšete, že máte děti pojištěné u své pojistky, jen bych chtěla upozornit, že tohle je krátkodobé řešení. U těchto pojistek Vám dítě v osmnácti ( někdy i v patnácti) vyškrnou. Zatímco existují některé dětské pojistky, které mohou trvat i déle za dětskou cenu. My máme pro dceru právě Maxika od ČSOB a bude ho mít za stejných podmínek až do svých 26 let. Také jsem slyšela, že bývá výhodnější si pojistku uzavřít v bance a ne pojišťovně, protože tam neplatíte provize. Pro příklad my mohli danou pojistku zrušit po roce trvani ( pokud bychom chtěli) zatímco u pojišťoven většinou až po třech letech - ale to ať potvrdí, někdo kdo v tom dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
1.4.17 10:28

@Kajak18 ono ve finále rodinné pojistky jsou taky dost naprd, protože jakmile zemře ten, na koho je pojistka napsaná jako na hlavní osobu, zaniká celá smlouva i s manželkou a dětmi. Manželka v tu dobu už může být klidně i nepojistitelná a může se jít klouzat, stejně tak děti. Takže my máme doma dvě smlouvy. Já svoji s jedním dítětem, manžel svoji s druhým dítětem

A jinak ano, v ČSOB jsou děti do 26 let. Jak je to s rušením, to ale nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
1.4.17 16:13

Děti jsou obecně na smlouvách s rodiči obvykle pojištěny za dětský tarif déle (do 26), než kdyby měly samostatné smlouvy. @Moise Máte pravdu, proto obvykle dávám každého dospělého zvlášť a třeba ke každému dítě.
Pojištění v bance? Bez provize? No, dovolím si nesouhlasit. Předně- i v té bance uzavíráte smlouvu s pojišťovnou, ale jen na jiném místě- třeba jako na poště. A proč myslíte bez provize? Jako že ta banka to bude dělat zadarmo? Proč myslíte, že třeba při hypotékách dá banka lepší sazbu, když si přes ni uzavřete pojištění? A dál- myslíte, že za stejnou smlouvu uzavřenou v bance zaplatíte méně, než v pojišťovně, nebo přes poradce? Ne. V té bance tu provizi „schramstne“ banka, protože ten pracovník na pobočce banky to má v popisu práce a možná si vylepší/ zachrání prémie (jako pošťáci). Uzavřením přímo v pojišťovně má zase pojišťovna vyšší zisk. Uzavřením přes poradce část té provize dostane „nějaký člověk“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.4.17 16:58

@Ivan PPZ Bohužel se ale už stalo, že pojistka mohla být nastavena s daleko menší postačitelností, jinými slovy s minimální částí do investiční složky na přepážce, kdežto obchodník měl povinně třeba 30% do investiční složky. A dokonce byli schopni Vaši smlouvu na přepážce předělat. Odpovědí je s takovou firmou vůbec nespolupracovat, dokud svůj postoj nezmění a pěkně takové praktiky zveřejnit, aby se o tom dozvěděli ostatní, kdo to sjednávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.4.17 17:08

@Moise Není to tak na všech smlouvách. U Flexi, pokud zemře pojistník, tak na jeho místo nastoupí 1. pojištěný a pokud je to stejná osoba, tak druhý pojištěný. Pokud nesouhlasí, smlouva zaniká ke dni úmrtí, pokud ale souhlasí, může pokračovat.
Není-li ale pojištěný plnoletý, což by odpovídalo dětskému připojištění, pak nemůže nastoupit na místo pojistníka, ale může tam nastoupit zákonný zástupce.
Takže záleží na tom, jak to má každá pojišťovna postaveno v pojistných podmínkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.4.17 17:34

@Kajak18 Dětská připojištění končí u většiny těchto rodinných produktů ve 25 nebo 26 letech. Pokud má produkt stejný název, většinou je to totožný produkt. Může mít ale jiná vnitřní specifika, to by bylo na delší debatu. Obecně ale na pojistném trhu neplatí, co píšete, že když to klient sjedná na pobočce, bude to levnější o provizi. Jestli sjednáte Flexi na přepážce České spořitelny nebo Můj život na přepážce České pojišťovny, bude to stejné, jako když to sjednáte u nějakého poradce, zprostředkovatele. Zrušit ji můžete taky kdykoli, ať je sjednána u koho chce, rozdíl by musel být právě v hodnotě odkupného, tedy např. právě to, že by smlouva byla bezprovizní a vygenerovala více peněz. To ale poradce nemusí moc zajímat, protože investiční složky do pojištění nemotá. Je to zbytečná komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.4.17 17:37

@Kajak18 Ještě mě napadá, že z toho, co píšete mám pocit, že Vás někdo pěkně zmasíroval, aby Vám prodal svůj produkt a obávám se, že to byla právě přepážka ČSOB. Pokud ano, je to od nich vysoce neprofesionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
1.4.17 18:08

@Kajak18 ČSOB banka ale „prodává“ produkty ČSOB pojišťovny. A jak píše Roman, aktuálně se už moc často IŽP s investiční složkou (významně vysokou) neuzavírají. Buď to pojišťovny rovnou samy změnily na čistě rizikový produkt (Allianz např.), nebo lze nastavit smlouvu s nulovou/ zanedbatelně nízkou investiční složkou (třeba PČS Flexi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat