Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ellusa píše:
Mně Ch No5 smrdí jako jed na krysy![]()
![]()
, mé matce též a vlastně neznám nikoho, komu by voněl, ale spát oděná jen do něho si dovedu představit - upadla bych totiž do mdlob a bylo by mi všechno jedno
![]()
![]()
@Inaris píše:
Tak jsem ty dva delší příspěvky přečetla svému partnerovi, ten se vědoucně pousmál a podotkl, že holky jsou asi mladý, že to je přece u tchýní a starších lidí normální, a dodal: „měli ji vožrat hned po příjezdu a uložit.“
![]()
Jo, chlapský přístup - s ničím se nepárat, neřešit.
To tedy není u tchyní a starších lidí normální. Jsem oboje, ale tohle rozhodně neschvaluju. To je normální u nevychovaných lidí. Na návštěvě se ovládáme, frustrace si vybíjíme jinde.
@Inaris píše:
No tak je asi zakladatelčina tchýně nevychovaná, však o tom jsem nepolemizovala. Ale normální to je, že starší lidé kritizují nové pohádky a podivují se věcem, které mladí považují za běžné atd.
A ještě je otázka, zda se tchýně cítí jako na návštěvě nebo jako „u dětí doma“. Což ji sice neopravňuje něco kritizovat, ovšem všichni víme, že se to prostě děje.
A možná by ses divila, co by sem o Tobě napsala Tvoje snacha. Všichni z nás si myslí, že jsme "dobří: Ale okolí to může vidět jinak (a do očí nám to neříct).
Nevím, co by o mně napsala moje snacha, protože snachu nemám. Ale na návštěvě nekritizuju nikomu nic. Nepřijatelné. zetě snáším docela dobře, do ničeho se nepletu a akceptuju, jak věci jsou.
To o těch starších lidech je taková všeobecný mýtus, ono je to tak, že lidi si dovolí tam, kde si myslí, že jim to projde. A znám spoustu starších i starých lidí, kteří prostě věk zneužívají. Ale u doktora se dokážou chovat slušně, takže pokud to dokážou někde, šlo by to i jinde, je to jen věc jejich výběru.
Mně taky tchyně tancovala zpočátku po hřbetu, troufala si, dneska je jak když máslíčka ukrajuje, ale faktem je, že nejlepší je prostě jen zdvořilost. Ona je maloměšťácká a když napíšu, že není chytrá, tak jsem jemná, ale jsme k sobě zdvořilé. Nemáme se rády, ale s tím se nedá nic dělat, zato moc dobře ví, že hranice se musí respektovat. Kdepak kritizovat. Ale pokud bych se dozvěděla, že o mně někde nepěkně hovoří, tak moc dobře ví, že si s ní o tom pohovořím a líbit se jí to nebude. Takže se o mně nejspíš baví s někým ve sklepe, přikrytá kobercem. ![]()
Ono je starší a starší. Já jsem taky starší. Někdo je konzerva ve čtyřiceti, jiný až v hodně pozdním věku. Je to spíš sociální konstrukt, naše babi byla konzerva už v padesáti, já mám ráda Virginii Westwood a mám piercing v tragu. A dneska je naše šedesátiletá sousedka opět zavalená báglama v předsíni, protože odjíždí kamsi do exotiky jako dobrovolník. Je ale fakt, že na brusle se bojí, přece jen je o pár let starší než já, má strach z pádu, blbě se jí začíná. Já jsem začínala dřív, před padesátkou, je to o zvyku. Stejně jako krátké lyže, snowboard, dálkové bruslení- většina mých přátel zkouší nové věci a taky začínali před padesátkou- děti jsou velké, tak co doma. A dneska už to většinou dobře umí a těší se z pohybu a z lidí..
@Inaris kdyz vy jste si ze vseho precetly jen to kritizovani pitome pohadky
. To uz hyl za ten den pro me vrchol a bouchla jsem. Blbe, u prkotiny, ale bylo to tak. Vadilo mi to pripominani smradu z udajne spaleneho bakelitu, ackoliv jsme nic nenasli, nepotvrdilo se nic, kdyz uz byl nalezen puvodce v tchyni donesene buvoli kosti, kterou sama drzela v ruce a jeji pes ji zuzlal a kousal (rozmokvana fakt smrdi vic, zvlast kdyz u toho mas nos), tak si zas nasla flek po plisni, ze ktereho plisen znovu udelala. A pak to brblani u zatrolene pohadky. ![]()