Pokazila jsem dudlíkem techniku kojení?

6
3.2.11 18:17

Pokazila jsem dudlíkem techniku kojení?

Milé maminky, prosím o radu. Mám 7-týdenní dcerku. První měsíc jsme kojily bez problémů, ale před 14 dny u toho začala šíleně mlaskat. Ale fakt extrémně, tj. nasaje-mlaskne-nasaje-mlaskne atd., jakoby po každém nasátí nějak divně pohnula rty. Protože to předtím nedělala, napadlo mě, že to mohl způsobit dudlík, který jí občas dávám, když je nakojená a nemůže usnout. Myslíte, že jde fakt o pokaženou techniku kojení? Dá se to ještě nějak napravit? Mě to trápí hlavně proto, že kvůli mlaskání nasává strašně moc vzduchu a dost ji bolí bříško (dávám na to Sab Simplex a probiot. kapky). Nebo myslíte, že to mám pustit z hlavy? Přibírá pěkně, až moc… :-) Budu vděčná za vaše názory, díky, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
3.2.11 18:29

Stehlíčku, přibírá ti malinká? Ano. :palec: Je spokojená? Ano. :palec: Užívej si krásné kojení, stašně rychle to uteče a pokud máš pocit, že dudlík není to pravé, nedávej ho. Obecně se říká, že dudlík po 6.týdnu věku už je ok, mimi už má naučenou techniku sání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
3.2.11 18:35
stehlicek píše:
Milé maminky, prosím o radu. Mám 7-týdenní dcerku. První měsíc jsme kojily bez problémů, ale před 14 dny u toho začala šíleně mlaskat. Ale fakt extrémně, tj. nasaje-mlaskne-nasaje-mlaskne atd., jakoby po každém nasátí nějak divně pohnula rty. Protože to předtím nedělala, napadlo mě, že to mohl způsobit dudlík, který jí občas dávám, když je nakojená a nemůže usnout. Myslíte, že jde fakt o pokaženou techniku kojení? Dá se to ještě nějak napravit? Mě to trápí hlavně proto, že kvůli mlaskání nasává strašně moc vzduchu a dost ji bolí bříško (dávám na to Sab Simplex a probiot. kapky). Nebo myslíte, že to mám pustit z hlavy? Přibírá pěkně, až moc… :-) Budu vděčná za vaše názory, díky, Petra

Já dala dudlík už v porodnici za souhlasu laktační poradkyně. Malá chtěla pít každou hodinu ve dne v noci a pak dost ublinkávala a já po čtyřech dnech, co jsem nespala dýl než dvacet minut v kuse, jsem měla zimnici a byla jsem na pokraji fyzických a duševních sil. Dudlík mě zachránil :lol: a nic nepokazil, malá má 8 měsíců a kojíme stále :palec:

• Citovat
  • Upravit
4509
3.2.11 18:50

ja jsem dala dudlik taky uz v porodnici, sice se na to sestry moc netvarily, ale co, prsa jsem mela ozuzlany, pri kojeni se mi kroutily palce u nohou a tak jsem byla rada kdyz si mala mezi hodinovym kojeni podudlala taky neco jinyho nez me…a kojim doted (tuk tuk) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
3.2.11 19:24
stehlicek píše:
Milé maminky, prosím o radu. Mám 7-týdenní dcerku. První měsíc jsme kojily bez problémů, ale před 14 dny u toho začala šíleně mlaskat. Ale fakt extrémně, tj. nasaje-mlaskne-nasaje-mlaskne atd., jakoby po každém nasátí nějak divně pohnula rty. Protože to předtím nedělala, napadlo mě, že to mohl způsobit dudlík, který jí občas dávám, když je nakojená a nemůže usnout. Myslíte, že jde fakt o pokaženou techniku kojení? Dá se to ještě nějak napravit? Mě to trápí hlavně proto, že kvůli mlaskání nasává strašně moc vzduchu a dost ji bolí bříško (dávám na to Sab Simplex a probiot. kapky). Nebo myslíte, že to mám pustit z hlavy? Přibírá pěkně, až moc… :-) Budu vděčná za vaše názory, díky, Petra

Já myslím, že dudlíkem to není. Možná bych zkusila změnit polohu. V jaké kojíš? Podle mě mlaskne když polkne. Nemá třeba moc zakloněnou hlavičku? Zkontroluj si to, vyzkoušej třeba miminko jinak natočit. Mně nejvíc vyhovovalo kojení v leže, později v sedě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
3.2.11 19:32

Ahoj, taky myslím, že to dudlíkem nebude, já dávala první dceři dudlík od 5. týdne a kojila jsem ji 15 měsíců bez problémů :palec: . Druhá dcera má dudlík od 3. týdne a taky v pohodě kojíme. Mně moje dcera, která má nyní 6 měsíců, zase u kojení dělá poslední dobou tohle - přisaje se, pocucne, podívá se na mě (prskne nebo se usměje), zase se přisaje a pocucne, a tak pořád dokola, dokud ji nechám. :-P Taky doufám, že ji to za chvíli přejde a bude pít normálně jako předtím. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.2.11 19:37

Ahoj,já si taky myslím,že dudlíkem to není.Jestli přibírá,tak bych to taky neřešila.Dudlík jsem dala taky už v porodnici,a kojila jsem do 13,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
3.2.11 20:07

Třeba u toho jen zlobí :-P mě malá takhle nějakou dobu pila takovým stylem, že si lokla pustila se opět se přisála zase jeden lok a pustila se zas a takhle dokola, to byla taky ještě malinká a prso pak nemohla sama najít takže jsem jí pořád přikládala jak blbec :zed: trvalo to docela dlouho už jsem myslela že jí to zůstane, bylo to na palici hlavně v noci. ale pak zničeho nic zase přestala :mrgreen: tak nevím jen mě to tak napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.2.11 20:13

Děkuju všem za názory :-) Pro Agathu: kojím ve všech možných polohách, vleže, vsedě, s kojícím polštářem, na fotbalistu… mlaská furt. Asi bych to neřešila, nebýt toho polykání vzduchu a bolestivých prdíků. A taky toho, že první měsíc to nedělala (a neprděla). Myslela jsem, že jak se to jednou dítko naučí, už u toho zůstane - a ejhle, změnit se to může ze dne na den. Ale ještě jednou děkuju, asi to fakt pustím z hlavy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
3.2.11 20:57

Pokud přibírá, tak asi papá dobře. Jen si myslím, že jí bradavka vypadává, proto mlaskne a mohla by při tom spolykat i dost vzduchu. Zkus změnit polohu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
3.2.11 21:00

Stehlíčku, ještě se zeptám - slyšíš polykání? Jak často? A nevpadávají malé tváře? Já bych úplně přesvědčená, že to není dudlíkem, nebyla, nemusí být, ale může. Může to být právě špatnou polohou jazyka, na kterou si zvykla kvůli dudlíku. Ty přírůstky na váze jsou dobré i těch posledních 14 dní?
Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.2.11 21:49

Eliško, ono se to strašně blbě popisuje. Prostě nasaje, polkne - a při tom polknutí jakoby povolila sevření bradavky. Až do té míry, že jí do pusinky pronikne vzduch. A to po celou dobu kojení, u obou prsů, v jakékoli poloze (fakt zkouším všechny možné). Vzhledem k tomu, jak pila první měsíc, vím, jak vypadá dokonalé přicucnutí. A tohle v pořádku rozhodně není :-( Že by opravdu jazýček? Váha je naštěstí dobrá i těch posledních 14 dnů. Já hlavně špekuluju, jestli je možné vrátit se nějak k tomu předchozímu stylu, který nevedl k bolavému bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
4.2.11 09:13

Stehlíčko, pokud pořád dobře přibývá, může to být jen zlozvyk z dudlíku (nebo nezávisle na něm, ale spíš bych sázela na něj), povolení těsného přisátí, jak si „rovná“ dudlík v puse. Ono to nemusí vést k ničemu víc, ale tobě vadí i to polykání vzduchu a teoreticky se to může pokazit ještě víc. A taky vůbec nemusí. Já bych byla pro, aby sis pozvala poradkyni a zkonzultovala. „Hraní si s jazykem“ způsobené dudlíkem se řešívá opakovanými kontrolami polohy jazyka - maminka vloží dítěti malíček na patro, přiloží dítě do správné polohy, při správném přisátí prst vytáhne, jakmile by přisátí povolilo, tohle opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.2.11 11:51

Eliško, moc děkuju!! Nejsi náhodou taky laktační poradkyně? Píšeš docela fundovaně… A máš naprostou pravdu, že řešení by bylo v „live“ konzultaci s poradkyní, takto na dálku se toho moc spravit nedá. Určitě to tak udělám, přece jen mě - doufám - čeká ještě spousta prokojených měsíců. Takže ještě jednou díky za radu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
4.2.11 13:05

JJ, jsem poradkyně-matka. A navíc se mi nejmladší ratolest pokazila právě na dudlíku :wink: Jsem pro, že to chce vidět. Na www.kojeni.cz najdeš seznam poradkyň podle měst. Dej vědět, jak to jde dál :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová