Můžu přejit na pokračovací mléko, když ještě nedáváme příkrmy?

40
3.2.11 11:01

přechod na pokračovací mléko

Ahoj maminy, chtěla bych se optat jestli můžu přejit už z 1 na pokračovací mléko2 (přestože píši na kraabici 6+ papáme bebu), když ještě nedáváme příkrmy? Za 14 dní nám bude 5 měsíců. Mám doma kašičky i koupené už zeleninové příkrmy, ale vůbec si nevím rady, jak pořádně začít. Děkuji za odpovědi.

PS: jen nekojené děti (jsme od porodnice na UM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1249
3.2.11 11:10

ahoj petro,u nás se taky vůbec nekojilo,malýmu jsem dávala příkrmy už ve 4 měsících a s mlíkem jsem dodržovala postup psaný na krabici,1 do půl roka a potom 2,zbytečně jsem ho nezatěžovala,te´d je mu 8 m a dávám mlíčko 2-3 denně,jinak papá už i maso ,bílý jogurt,chleba na snídani,ovocné přesnídávky,zapíjí čajem,ale u nás nekojených můžem s příkrmem začít dříve,tedy ty už taky,já začala obědem… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
3.2.11 11:12

jeětě malej je jedlík,tak na noc mu dávám hajaju a kašičky někdy místo oběda s banánem,nebo sušenkou..vše odsohlasila doktorka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
3.2.11 11:24

Ahoj!
Dcera byla také jen na UM. Pokračovací mléko dostala až, když měla mrkvičku. Měla 5 měsíců a kousek. 2 dávky u pokračovacího mléka se trochu kroutila, asi jí moc nejelo. Ale pak už dobré. Kaše jsme dávali až o hodně později a nechtěla je. Jí je asi měsíc (od 13-ti měsíců). Malá měla a stále má Nutrilon, ale myslím si, že na zavádění příkrmů je to úplně jedno.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.2.11 11:34

Ahoj,
tak s pokaračovací mlékem bych opravdu počkala až do těch 6m. Na příkrmy máte taky čas, ale to je na tobě. Začíná se zeleninou, pak masozelenina, pak ovoce, pak kaše…když si dítě zvykne na sladké brzo, může se stát, že odmítne zeleninu.
I tak je to boj :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 11:37

pokračovací mléko bych dávala až od šesti, my jsme dávaly až od sedmi prý se tím nic nezkazí..taky až od sedmi jsme začaly příkrmy..naprosto bezproblémů

• Citovat
  • Upravit
211
3.2.11 11:39

Pokračovací mléko jsme dávali o měsíc později a nic se nestalo, ale dopředu bych ho radši nedávala :-) Nejlepší je zeptat se Mudr, :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
3.2.11 11:41

Ahoj Peto mi jsme presly na bebu 2 kdyz nam bylo 5mesicu vsechno bylo vpohode akorat mi uz davali prikrmy a muzu rict ze mala papa vsechno at jeto zelenina nebo ovoce nebo kase myslim ze kazde dite je jine 2 muzes skusit bud vam sedne nebo ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
3.2.11 11:48

Všem děkuji za odpovědi :-)
Trochu hloupě se zeptám, tak tedy pokračovat v 1 a zařadit zeleninku k obědu, až si zvykne, tak můžu třeba zkusit večer místo mléka kaši a až bude 6m přejít na pokračovací mléko? Nebo až si zvykne na zeleninku můžu na to pokračovací přejít? Tady jsem četla různé članky na toto téma, ale vždy jsem z toho byla malinko mimo. Jedna jo a druhá zase ne, tak proto se ptá …
Také ještě dodám, že muj drobeček už pije 180ml-5×denně a k tomu nám roste zoubek :-)

A ještě jednou děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.2.11 11:50

A proč chceš přecházet na to pokračovací mléko?? Mě dr. řekl, že malý může být na počátečním dokud mu bude stačit. Měnili jsme myslím až v sedmém měsíci

• Citovat
  • Upravit
40
3.2.11 11:52

Ještě jeden dotázek:
Zeleninku kupujete, vaříte anebo to mícháte (kupované/vařené)? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
3.2.11 11:55

tak já tě asi uplně nechápu,ale já přešla na 2 když jsem dodělala 1 a pokračovala jsem uplně stejně ,jako při1..a s tou kašičkou?malýmu jsem se pokusila dát kašičku na noc a byla asi na něj moc těžká,hajaja nám vyhovuje a spinká do 7 ráno,ale do 6 měsíců jsem mu na noc dávala stále mlíčko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
3.2.11 12:04

Prostě stále budu pokračovat v 1 a začneme mrkvičkou :-) a postupně přidávat, aby si zvykl na chutě (samozřejmě, že ne vše najednou, aby si to někdo nemyslel špatně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.11 12:30

taky nechápu proč chvátáš na 2..my byli na 1 taky o měsíc dýl, protože stačila..rozhodně bych 2 nedávala dřív, je tam psáno od půl roku

• Citovat
  • Upravit
40
3.2.11 12:42

tak pardon, že se vůbec na něco ptám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat