Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Susaan najedeš na svůj profil a v pravém sloupci máš skupiny ve kterých si a tam máš english mother ![]()
No já koukám a č---umím takovou jsem měla radost ze založení teto diskuze, samozřejmě, že tady ta diskuze neni na profi urovni, ale to žádný bežný hovor kdekoliv v anglicky mluvíci zemi a zrovna taková nějáká rejpalka to tady tak rozhodi no fakt nechápu, místo aby nám teda pomohla a opravila naše chyby tak tady akorát vymrzuje no tak tady končím děkuju pěkně JANKO
povedlo se ti to
@vercabob píše:
Susaan najedeš na svůj profil a v pravém sloupci máš skupiny ve kterých si a tam máš english mother
děkuju ![]()
@žampion píše:
No já koukám a č---umím takovou jsem měla radost ze založení teto diskuze, samozřejmě, že tady ta diskuze neni na profi urovni, ale to žádný bežný hovor kdekoliv v anglicky mluvíci zemi a zrovna taková nějáká rejpalka to tady tak rozhodi no fakt nechápu, místo aby nám teda pomohla a opravila naše chyby tak tady akorát vymrzuje no tak tady končím děkuju pěkně JANKOpovedlo se ti to
Jen se přešoupnem do uzavřený skupiny ![]()
Četla jsem to tady a nechtěla jsem reagovat, ale zase to za mě udělaly asi dvě holky přede mnou. Ne, vážně, psát si na úrovni začátečník, kde je v každé větě víc než jedna chyba, moc smyslu nemá. Jenom se utvrzujete v chybách. Kdosi tu před dvěma stranama opravil jednu chybu ve větě a druhou tam v klídku opsal. Máte pravdu že je to lepší než nic, ale asi těžko se Vám sem naloguje někdo, kdo to umí a bude Vás to zadarmo učit
Anyway, enjoy ![]()
Girlie sage - chápu, že se tě dotklo, když s aj pracuješ a někdo ti řekne, že to neumíš, ale faktem je, že tvoje příspěvky jsou chyba na chybu. Možná to bude tím, že přesvědčuješ sama sebe, že rodiláci dělají chyby taky nebo že na ty tvoje nereagují.
Měla jsem na jazykovce lektora z Clevelandu a jeho motto bylo nezaleží na tom, že děláte chyby ale hlavně se snažte, mluvte a mluvte a procvičujte
nemám k tomu co jiného říct
@novo123 v pohodě, já dokážu snést kritiku. Nejsem vševědoucí. Schovat se za anonym a nazvat mě hloupou. Vím, že používám slang, který je podle našich norem nepřípustný.
@novo123 a přesvědčovat se, že domorodci mluví nespisovně nemusím. Já to vím ![]()
Žampion - a právě proto umíš kulový
Promiň, musela jsem. Právě proto, že se teď strašně upřednostňuje mluvení a rodiláci na úkor všeho ostatního se pak nikdy většina lidí jazyky nenaučí. Ale samozřejmě je to o tom, jakým způsobem se učíš, zažila jsem kluka, který se naučil zatraceně dobře z titulků k filmům, ale zase to bude nejspíš ta vyjímka potvrzující pravidlo.
Girlie Sage - To, že ignoruješ před podstatným jménem v jednotným čísle v psané formě neurčitý člen rozhodně není otázka slangu
A i tak vidím jistý rozdíl mezi nespisovnou mluvou a gramatickou chybou jako kráva.
@novo123 ještě jsi tady nenapsala ani zbla v angličtině takže neumím posoudit tvůj projev a rozhodně si teda netroufnu tě něják kritizovat
takže to tady dál nebudu řešit ![]()
Žampion - no já nepíšu aj, protože se bojím, že byste pochopili půlku toho, co píšu, ale v pohodě, chápu, že ta diskuze není o tom, abych vás odrazovala od učení, prostě jsem se neovládla a musela napsat svůj názor, omlouvám se. Jinak já se živím jako soudní tlumočník, takže moji úroveň znalostí už ohodnotili jiní.