Pokladní v Kauflandu - brigáda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokladní v Kauflandu - brigáda
Ahoj, jsem kratce na brigádě v Kauflandu jako pokladní a zajímalo by me zda plati víkendy a práci ve svátek. Dnes je svátek a byla jsem na brigádě a to stejne v pondělí. Mate někdo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Terezka.nova25 píše:
Ahoj, jsem kratce na brigádě v Kauflandu jako pokladní a zajímalo by me zda plati víkendy a práci ve svátek. Dnes je svátek a byla jsem na brigádě a to stejne v pondělí. Mate někdo zkušenosti?
Tak určitě zaplatí, přece se nechodí o víkendu a ve svátek pracovat zadarmo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brigádníkům se platí stejně, jako kdybys šla kterýkoliv den v roce. 100% příplatek mít nebudeš, aspoň to tak u nás bylo. Jen zaměstnanci měly příplatek ve svátek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše LLenule111 brigádníkům se neproplácí práce ve svátek a víkendy. To náleží jen zaměstnancům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, u brigády je to jiné. Jen jsou příplatky za případnou noční.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tereia píše:
Jak píše LLenule111 brigádníkům se neproplácí práce ve svátek a víkendy. To náleží jen zaměstnancům.
To snad ne
jako že brigádník jde o víkendu a o svátku pracovat zadarmo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
To snad nejako že brigádník jde o víkendu a o svátku pracovat zadarmo?
Zadarmo samozrejme ne, jen nema 100% priplatek za praci ve svatek jako maji stali zamestnanci.
- Citovat
- Upravit
To je kravina to je poruseni zakoniku prace vseci co jsou dnes v praci musi met priplatek 100% pokud maji pracovni smlouvu nebo dohodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jak dnes ale před lety jsem pracovala jako studentka brigády přes agenturu a nikdy jsem neměla ve svátky či o víkendech více. Prostě ve smlouvě byla částka za hodinu a bylo jedno kdy jdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani u nás na brigádach nedajú 100%,a potom sa čudujú, že ludia nejdú celý nadržaní na šichtu vo sviatok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B4RC3LON4 V ZP není nic o povinnosti platit 100% příplatek za práci ve svátek. Zaměstnanci dle ZP přísluší náhradní volno za svátek. Zaměstnavatel se může dohodnout se zaměstnancem i na poskytnutí 100% příplatku, náhr. volno má však přednost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tam pracuješ brigádně, máš podepsanou Dohodu o provedení práce nebo Dohodu o pracovní činnosti. Záleží tedy, na čem jste se v Dohodě „dohodli“ a co tam máš uvedeno. Pro brigádníky ze ZP nic automaticky nevyplívá (myslím příplatky apod.)
Brigáda není pracovní poměr. Ten s ZP řídit musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B4RC3LON4 píše:
To je kravina to je poruseni zakoniku prace vseci co jsou dnes v praci musi met priplatek 100% pokud maji pracovni smlouvu nebo dohodu
To není pravda. Udohody je to tak, že o tom musí být ve smlouvě. Automaticky dohodářům nenáleží.
@petruše33
Ale i dohody se musí řídit zákoníkem práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Automaticky 100% příplatek nenáleží nikomu, automaticky náleží pouze náhradní volno.
DPD a DPČ se stran odměňování ZP neřídí, vyjma výše min. mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit