Pokladní v Kauflandu - brigáda

25.3.16 15:21

Pokladní v Kauflandu - brigáda

Ahoj, jsem kratce na brigádě v Kauflandu jako pokladní a zajímalo by me zda plati víkendy a práci ve svátek. Dnes je svátek a byla jsem na brigádě a to stejne v pondělí. Mate někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33993
25.3.16 15:26
@Terezka.nova25 píše:
Ahoj, jsem kratce na brigádě v Kauflandu jako pokladní a zajímalo by me zda plati víkendy a práci ve svátek. Dnes je svátek a byla jsem na brigádě a to stejne v pondělí. Mate někdo zkušenosti?

Tak určitě zaplatí, přece se nechodí o víkendu a ve svátek pracovat zadarmo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
25.3.16 15:33

Brigádníkům se platí stejně, jako kdybys šla kterýkoliv den v roce. 100% příplatek mít nebudeš, aspoň to tak u nás bylo. Jen zaměstnanci měly příplatek ve svátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
25.3.16 15:50

Jak píše LLenule111 brigádníkům se neproplácí práce ve svátek a víkendy. To náleží jen zaměstnancům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
25.3.16 15:57

Přesně tak, u brigády je to jiné. Jen jsou příplatky za případnou noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33993
25.3.16 15:59
@tereia píše:
Jak píše LLenule111 brigádníkům se neproplácí práce ve svátek a víkendy. To náleží jen zaměstnancům.

To snad ne :think: jako že brigádník jde o víkendu a o svátku pracovat zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.3.16 16:06
@arinecka píše:
To snad ne :think: jako že brigádník jde o víkendu a o svátku pracovat zadarmo?

Zadarmo samozrejme ne, jen nema 100% priplatek za praci ve svatek jako maji stali zamestnanci.

• Citovat
  • Upravit
1349
25.3.16 16:19

To je kravina to je poruseni zakoniku prace vseci co jsou dnes v praci musi met priplatek 100% pokud maji pracovni smlouvu nebo dohodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
25.3.16 17:09

Nevím jak dnes ale před lety jsem pracovala jako studentka brigády přes agenturu a nikdy jsem neměla ve svátky či o víkendech více. Prostě ve smlouvě byla částka za hodinu a bylo jedno kdy jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.3.16 17:14

Ani u nás na brigádach nedajú 100%,a potom sa čudujú, že ludia nejdú celý nadržaní na šichtu vo sviatok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
25.3.16 17:25

@B4RC3LON4 V ZP není nic o povinnosti platit 100% příplatek za práci ve svátek. Zaměstnanci dle ZP přísluší náhradní volno za svátek. Zaměstnavatel se může dohodnout se zaměstnancem i na poskytnutí 100% příplatku, náhr. volno má však přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
25.3.16 18:28

Pokud tam pracuješ brigádně, máš podepsanou Dohodu o provedení práce nebo Dohodu o pracovní činnosti. Záleží tedy, na čem jste se v Dohodě „dohodli“ a co tam máš uvedeno. Pro brigádníky ze ZP nic automaticky nevyplívá (myslím příplatky apod.)

Brigáda není pracovní poměr. Ten s ZP řídit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
26.3.16 16:12
@B4RC3LON4 píše:
To je kravina to je poruseni zakoniku prace vseci co jsou dnes v praci musi met priplatek 100% pokud maji pracovni smlouvu nebo dohodu

To není pravda. Udohody je to tak, že o tom musí být ve smlouvě. Automaticky dohodářům nenáleží.

@petruše33
Ale i dohody se musí řídit zákoníkem práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
27.3.16 15:39

@zvidavajanca Automaticky 100% příplatek nenáleží nikomu, automaticky náleží pouze náhradní volno.
DPD a DPČ se stran odměňování ZP neřídí, vyjma výše min. mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat