Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
tetma píše:Anonymní píše:hmm…tetma píše:Ano nabídli jsme se se vším,ale prostě nechtěla s ničím pomoct tak jsme aspon přinesli nějaké pohoštěníAnonymní píše:a přišly sjte třeba a zetaly se jestli není pomoct potřeba finančně ,že třeba zaplatíte rakev , vykopání hrobu, věnce?!tetma píše:Chceme jen to co nám patří,nic víc,na tom neni nic neslušného.O pohřeb jsme se nestarali,protože teta řekla že pomoc nepotřebuje.BaraDolezal píše:jak v čem je to slušný,já bych se hambou propadlatetma píše:Myslet dopredu se vzdy vyplati!!!
a teta vám už řekla,že vás nevyplatí,nebo ještě vám neřekla nic a vy už kulete plány co kdyby náhodou nechtěla vylatit
Sami napsaly ,že dostaly barák po otci,takže je otec už nějak zaopatřil,žýže se o babičky nestaraly, do baráku nic ony sami nevložily a pohřeb se taky nestaraly,ALE O DĚDICTVÝ SE STARAJÍ,no doufám že si takovýhle švagrovky nepřivedou jednou bráchové domůno každopádně pokuď teta si myslí,že jí barák necháte a ani jste jí neinformovaly o tom že chcete vyplati učinila bych co nejdřív,stejně se rozhádáte tak jako tak … můj postoj k tomu už znáš
Jen spekulace.Zřejmě se tedčeká až nás vyzvou k dědickému řízení a tam se mezi sebou dohodneme,mezitím se musí pozvat notář aby odhadnul cenu.Opravdu nevím jak to jinak může chodit,byla jsem ještě nezletilá když jsem dědila po tátovi.
Já nechápu co pořád řešíte. Teta pokud není nějak mimo tak snad ví že holky zdědily půlku a je jí snad jasný že nějak domluvit se musí. Pokud má dům hodnotu třeba 3mil a domluví se že jim dá teta třeba každě 200tis. tak nechápu co je na tom divnýho. Spíš je to fér a pro ni výhodný pže bude majitelkou nemovitosti za 400tis bude mít barák, tak co je na to nemorálního, může být ráda.
Kdyby tam nebydlela ona ale holky, tak by po nich taky chtela penize tak to proste je. a když mela se domluvit s babickou aby to napsala na ne.
Zakladatelko, promluv s tetou domluvte se se segrou na částce. Prolbém je v tom že ona pokud by chtěla třeba dělat stavební práce tak musí mít tvoje svoleni atd.- pze proste mas pulku.
Na druhe strane predpokladam ze vy jste se setrou na začátku- s bydlenim se vsim…a teta ma hotovo nevím proc by Vás neměla vyplatit.
Domluvit se samozrejme muzete i predtim a potom svou dohodu nadnest!!!
Dice píše:
Já nechápu co pořád řešíte. Teta pokud není nějak mimo tak snad ví že holky zdědily půlku a je jí snad jasný že nějak domluvit se musí. Pokud má dům hodnotu třeba 3mil a domluví se že jim dá teta třeba každě 200tis. tak nechápu co je na tom divnýho. Spíš je to fér a pro ni výhodný pže bude majitelkou nemovitosti za 400tis bude mít barák, tak co je na to nemorálního, může být ráda.
Kdyby tam nebydlela ona ale holky, tak by po nich taky chtela penize tak to proste je. a když mela se domluvit s babickou aby to napsala na ne.Zakladatelko, promluv s tetou domluvte se se segrou na částce. Prolbém je v tom že ona pokud by chtěla třeba dělat stavební práce tak musí mít tvoje svoleni atd.- pze proste mas pulku.
Na druhe strane predpokladam ze vy jste se setrou na začátku- s bydlenim se vsim…a teta ma hotovo nevím proc by Vás neměla vyplatit.
BaraDolezal píše:tetma píše:Vidim ze jsi tvrde na strane tetyterdule píše:no to se s tetou určitě nerozhádají a ona je za to pochválíAnonymní píše:a co tu půlku prodat úplně cizí osobě?
2 Vnučky mají dostat po babičce polovinu z nemovitosti s velkým pozemkem,druhou polovinu její dcera(naše teta) která tam i jediná bydlí se svou rodinou.Pokud vnučky jejich teta nevyplatí,protože na to nebude mít k čemu vnučkám bude to že zdědí půlku kterou stejně užívá jen teta a její rodina?Jak byste se v tomto případě na místě vnuček zachovali vy aby jste se mezi sebou nerozhádali?Děkuji za odpovědi.Doufam, ze budes mit v zivote na tyto situace jen a jen stesti! Protoze jinak ten pad bude tvrdy!!!
nejsem na strany tety,já prostě nemyslím,že by měli mít všichni právo na dědiství podle zákona,ale podle lidskosti,oni tady kují pykle a přitom si stetou ještě ani nesedly a nerobraly a pak na ní
jestli tedy mají tak dobrý vztah,že si s tetou už nesedly a neřekly ,CHCEME VYPLATIT
Domluvte se s tetou za včas a u notáře a právníka řekněte Vaši variantu.
tetma píše:terdule píše:no to se s tetou určitě nerozhádají a ona je za to pochválíAnonymní píše:a co tu půlku prodat úplně cizí osobě?
2 Vnučky mají dostat po babičce polovinu z nemovitosti s velkým pozemkem,druhou polovinu její dcera(naše teta) která tam i jediná bydlí se svou rodinou.Pokud vnučky jejich teta nevyplatí,protože na to nebude mít k čemu vnučkám bude to že zdědí půlku kterou stejně užívá jen teta a její rodina?Jak byste se v tomto případě na místě vnuček zachovali vy aby jste se mezi sebou nerozhádali?Děkuji za odpovědi.
a myslíš,že se nerozhádají i bez toho? ![]()
Anonymní píše:tetma píše:Jen spekulace.Zřejmě se tedčeká až nás vyzvou k dědickému řízení a tam se mezi sebou dohodneme,mezitím se musí pozvat notář aby odhadnul cenu.Opravdu nevím jak to jinak může chodit,byla jsem ještě nezletilá když jsem dědila po tátovi.Anonymní píše:hmm…tetma píše:Ano nabídli jsme se se vším,ale prostě nechtěla s ničím pomoct tak jsme aspon přinesli nějaké pohoštěníAnonymní píše:a přišly sjte třeba a zetaly se jestli není pomoct potřeba finančně ,že třeba zaplatíte rakev , vykopání hrobu, věnce?!tetma píše:Chceme jen to co nám patří,nic víc,na tom neni nic neslušného.O pohřeb jsme se nestarali,protože teta řekla že pomoc nepotřebuje.BaraDolezal píše:jak v čem je to slušný,já bych se hambou propadlatetma píše:Myslet dopredu se vzdy vyplati!!!
a teta vám už řekla,že vás nevyplatí,nebo ještě vám neřekla nic a vy už kulete plány co kdyby náhodou nechtěla vylatit
Sami napsaly ,že dostaly barák po otci,takže je otec už nějak zaopatřil,žýže se o babičky nestaraly, do baráku nic ony sami nevložily a pohřeb se taky nestaraly,ALE O DĚDICTVÝ SE STARAJÍ,no doufám že si takovýhle švagrovky nepřivedou jednou bráchové domůno každopádně pokuď teta si myslí,že jí barák necháte a ani jste jí neinformovaly o tom že chcete vyplati učinila bych co nejdřív,stejně se rozhádáte tak jako tak … můj postoj k tomu už znáš
JEŠTĚ PŘED NÁVŠTĚVOU NOTÁŘE BYSTE SI VŠICHNI DĚDICOVÉ MĚLI SEDNOUT A OZNÁMIT TEDY TETĚ ,ŽE CHCETE VYPLATIT aby vám teta u notáře neexla,to byste na dědictví mohly zase čekat
tetma píše:BaraDolezal píše:nejsem na strany tety,já prostě nemyslím,že by měli mít všichni právo na dědiství podle zákona,ale podle lidskosti,oni tady kují pykle a přitom si stetou ještě ani nesedly a nerobraly a pak na nítetma píše:Vidim ze jsi tvrde na strane tetyterdule píše:no to se s tetou určitě nerozhádají a ona je za to pochválíAnonymní píše:a co tu půlku prodat úplně cizí osobě?
2 Vnučky mají dostat po babičce polovinu z nemovitosti s velkým pozemkem,druhou polovinu její dcera(naše teta) která tam i jediná bydlí se svou rodinou.Pokud vnučky jejich teta nevyplatí,protože na to nebude mít k čemu vnučkám bude to že zdědí půlku kterou stejně užívá jen teta a její rodina?Jak byste se v tomto případě na místě vnuček zachovali vy aby jste se mezi sebou nerozhádali?Děkuji za odpovědi.Doufam, ze budes mit v zivote na tyto situace jen a jen stesti! Protoze jinak ten pad bude tvrdy!!!
jestli tedy mají tak dobrý vztah,že si s tetou už nesedly a neřekly ,CHCEME VYPLATIT
Jaký pykle??, ona se jenom ptala co delat kdyz jim nebude chtit dat nic. to je snad normalni myslenka. A stejne ji tady vsehcny radim at se nejak domluvi. Myslim ze v tomhle případě na to ty holky právo mají, mají právo na pulku nebo financni vyrovnaní. za to ze se teta z pohodlnosti celej zivot usadila v dome u matky a nejela si svy jako její bratr, který jeste delal mimo svyho baraku na tomto, to je jeji pohodlnost a nevim proc by nakonec mela byt jen tak zadarmo majitelkou celýho.
terdule píše:tetma píše:a myslíš,že se nerozhádají i bez toho?terdule píše:no to se s tetou určitě nerozhádají a ona je za to pochválíAnonymní píše:a co tu půlku prodat úplně cizí osobě?
2 Vnučky mají dostat po babičce polovinu z nemovitosti s velkým pozemkem,druhou polovinu její dcera(naše teta) která tam i jediná bydlí se svou rodinou.Pokud vnučky jejich teta nevyplatí,protože na to nebude mít k čemu vnučkám bude to že zdědí půlku kterou stejně užívá jen teta a její rodina?Jak byste se v tomto případě na místě vnuček zachovali vy aby jste se mezi sebou nerozhádali?Děkuji za odpovědi.
hmm to záleží jak se domluví,jak budou ochotný všechny 3 strany jednat ..
Dice píše:tetma píše:Jaký pykle??, ona se jenom ptala co delat kdyz jim nebude chtit dat nic. to je snad normalni myslenka. A stejne ji tady vsehcny radim at se nejak domluvi. Myslim ze v tomhle případě na to ty holky právo mají, mají právo na pulku nebo financni vyrovnaní. za to ze se teta z pohodlnosti celej zivot usadila v dome u matky a nejela si svy jako její bratr, který jeste delal mimo svyho baraku na tomto, to je jeji pohodlnost a nevim proc by nakonec mela byt jen tak zadarmo majitelkou celýho.BaraDolezal píše:nejsem na strany tety,já prostě nemyslím,že by měli mít všichni právo na dědiství podle zákona,ale podle lidskosti,oni tady kují pykle a přitom si stetou ještě ani nesedly a nerobraly a pak na nítetma píše:Vidim ze jsi tvrde na strane tetyterdule píše:no to se s tetou určitě nerozhádají a ona je za to pochválíAnonymní píše:a co tu půlku prodat úplně cizí osobě?
a co když ne z pohodlnosti,to taky nemůžeš vědět , proč se tam usadila
mě to příjde divný ptát se už teď co dělat když nedá
Asi jdu bydlet k mamince! Nebo se rovnou pujdu starat o sousedku, deti ma daaaleko a pozemek s domkem velky!
Tetmo, domnívám se, že zakladatelka nutně nemusí kout pykle, ale jen si neví rady, jak postupovat. Proto sem dala dotaz. Proč jim např. teta nezavolala, neteřinky, jak to bude s tou „chalupou“?
Jinak souhlasím s názory, které sem psala Bára a Dice.
To mi teda prijde zase normalni tuto vec vedet dopredu - abych taky mohla reagovat pokud o tom moc nevim!