Poloha miminka ve 34 týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
10.9.19 14:57

@hadraplanka netuším proč jí neměřila dříve, teda zatím je neměřila vůbec až na další kontorle :) dříve by to bylo asi zbytečné stresování pro mě :) Taky si myslím počkám do poradny a uvidíme :) V pondělí jdu na kurz do nemocnice kde chci rodit tak se zeptám i na kurzu jak se tam k tomu přistupuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
10.9.19 14:59

@Bídžej já zatím nevím zda mám úzkou pánev, jen to tak doktorka usuzuje dle toho že jsem menší postavy a drobná. Tak uvidíme za dva týdny co bude :) A děkuji za podporu co se týče toho zevního obratu :) Ještě před měsícem jsem si říkala zevní obrat to ne, je zajímavé jak člověk mění názory podle danné situace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.9.19 08:50

Mimino se může přetočit kdykoli. To, že má málo místa není pravda. Já čekala dvojčata, břicho jsem měla menší jak mnohé ženy s jedním dítětem a ve 35tt se mi jedno z nich zvládlo otočit z KP do podélné hlavičkou. Zevní obrat bych taky zkusila, třeba se zadaří a půjde to přirozenou cestou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
19.10.19 11:38

Obnovuju diskuzi:. V pondeli zacinam 35.tt,mala byla na poslední kontrole pred 14 dny stále hlavickou nahoru, takze KP. Doktor mi k tomu nic neřekl (celkove je nemluvka-mlady tesne po skole a asi me boji nebo co),jen ze je porad prdelkou dole, v prukazce napsano KP a zakrouzkovano, jen si pod vousy drmolil, ze teoreticky ma jeste trochu casu.
Ja sama si zjistovala ze u KP je automaticky cisar, ja bych teda KP ani prirozene nerodila, kdyz jsem cetla co se.muze stat.
Jak zjistim, zda u nas nejaky doktor dela zevni hmat na otočení? Na strankch porodnice skoro zadne info neni, jen ze u cisare celkova narkoza a ze KP cisarem nic vic. :nevim:
Rikam si, ze mala k tomu proste ma svuj duvod, takze jedine co delam jsou kocici hrbety a stejne nic. :nevim:
Stve me, ze jako prvorodicce doktor nerekne co a jak, ze proste mlci a behem chvile jsem z ordinace venku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59414
19.10.19 11:42

@Majule1811 spíš bych řešila proč nedělají sekci v částečné která je pro dítě lepší. Nenechávala bych dítě přetočit, nějaký důvod to má proč ta je takhle. prvorozený si v 35tt otočil do příčky :mrgreen:. Doktor v porodnici že zkoušet otáčet ho nebude, ještě že tam. prý tam byl zaseklý a už se nemohl dostat zpět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.10.19 11:58

@Majule1811 Já jsem hmat loni v 37 týdnu jako prvorodička podstoupila a povedl se, oproti porodu šlo prakticky o bezbolestnou věc. Díky tomu jsem mohla porodit bez císaře. Malá se neotočila, protože měla velice krátkou šńůru, nad čím se pozastavili i doktoři u porodu. Je třeba konzultace předem - faktory jsou velikost plodu i množství plodové vody, ale za pokus to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
19.10.19 12:05

@Lonika86 a tyhke informace a konzultace s tebou prováděl obvodni gynekolog nebo az v porodnici pri poradne? Me zatim nikdo nic nerekl a nekonzultoval :zed: jen rekl ze je stale KP a tim to pro nej haslo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.10.19 12:09

@Majule1811 Ne, byla to moje dobrovolná akce. Věděla jsem, že v porodnici, kde chci rodit to dělají, tak jsem si tam sama zavolala (to mi poradil i můj gynekolog) a sama jsem si domluvila konzultaci. 3 dny po konzultaci jsem šla na obrat. Šance u prvorodičky na úspěch je tak 40%, u vícerodiček je vyšší. Se mnou tam byla ještě jedna paní a taky se to povedlo. Za mě je to bezpečné, i když rizika samozřejmě jsou - provádí se to na operačním sále, kdyby se náhodou odloučila placenta a museli dělat císaře. Zkoušela jsem vše - cvičení, moxování, nic nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
19.10.19 12:16

@Lonika86 aha…no ja jsem prvorodicka právě. Na strankach porodnice se o tomhle vůbec nepíše, takže netusim, zda to delaji. Asi pockam az pujdu do poradny do porodnice a zeptam se na to. V kolikatym tt ti delali ten hmat?
No ja delam jen hrbety, zbytek ne, slysela jsem, ze mimco může mit kratky pupečník nebo okotany kolem.sebe,tak se to bojim neco delat. V pondeli jdu na kontrolu, tak uvidim, co mi rekne, ten muj nemluvka :nevim: jsem z toho takova presla no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.10.19 12:19

@Majule1811 Termín jsem měla 24.10., obrat mi provedli 3.10. Taky jsem byla prvorodička a malá v té době měla právě šňůru kolem krku. Měla jsem nervy, ale zároveň si neslibovala, že se to povede, ale povedlo se. Měla jsem strašnou radost a celkově mě to uklidnilo. Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.10.19 12:27

@Majule1811 hele a proč se ho prostě normálně nezeptá? Já se na všechno ptám.
S tím prvním hmyzem bych se rozmýšlel. Co jít do porodnice, kde sekci neprovádějí v neúplné narkoze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4519
19.10.19 12:27

@Lonika86 a ze ma snuru kolem krku ti rekl kdo? Ja jsem z Teplic (Ustecky kraj). Asi budu muset byt na noveho gynekologa drsnejsi, tahle neinformovanost me ubiji. Do toho mi vyletel i tlak, takze beru i prášky na tlak u toho mi hned hrozil cisarem. Přijde mi, ze u nas se tim nikdo moc nezabyva, proste císař a cau…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.10.19 12:37

@Majule1811 Dozvěděla jsem se to na UTZ právě při konzultaci kvůli obratu. Ale nikdo mi to neřekl, slyšela jsem to z kabinky, když dr volala už konkrétnímu lékaři na obrat, tak jsem se pak na to ptala. Šnůra kolem krku není nic neobvyklého, jen to lékaři neříkají kvůli etickému kodexu. Porodnice to na stránkách vůbec mít nemusí, zkus zavolat tam, kde chceš rodit a zkus se poptat. Popřípadě zjisti, kde tam u vás to provádí. Nebo se samozřejmě můžeš zeptat i gynekologa, jestli ti poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
19.10.19 13:31

Jeste pockej, fakt ma cas… me se mala otocila 37. tyden. Segre asi ve 30. a ve 37. byla zase KP a rodila teda cisarem. Ale automaticky to teda nebylo. Vicemene si ho vydupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.10.19 13:48

@Lumíkovec vážně musela vydupat? Kdy to bylo, teď někdy? A napíšeš kde?
Já jsem 31, už je hlavou dolů, vrak doufám, že tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí