Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zlato, nech si prosím pomoct! Pokud už se to neprojevilo, tak při dalším nejezení se za chvíli dočkáš toho, že ti tvé dítě třeba vypadne z rukou, protože ho neuneseš, nebudeš mít dost síly jít na nákup, jít do schodů, kamkoliv
Řekni to vše manželovi, svěř se mu, že potřebuješ pomoc. Moc ti držím palce, ale mám strach, že tohle už sama nezvládneš, donutit se vzít do pusy jakékoliv maso, tmavý chleba s žervé a rajčetem apod. Fakt to řekni nahlas. ![]()
@Anonymní píše:
A hlavně taky jestli by někdo se mnou vůbec ztrácel čas, aby zrovna mě měl pomoc
Tohle trochu urazi me. Neco jsme si rekly.
@Anonymní píše:
@DeTer Neřeš to, nech to být, neplýtvej na mě energií. Věnuj se rodině, máš určitě dost svých starostí.
Mám, ale není mi lhostejné cizí huntování už jen proto, že já budu na té straně až se budeš chtít dát dohromady. Budu tam někde čekat s připojením na infuzi..
A taky je víc než jasné, že tohle je ve tvé hlavě s tím ti někdo musí pomoct
Jen bych ještě dodala, ze receno tu bylo téměř vse… bohužel/bohudik vzhledem k drsne osobní zkusenosti poznam anorekticku „po cuchu“, fakt dokazu rozlisit, jestli si clovek zadelava na vetsi psychicky problem nebo jen „machruje, ze nezere“ (a divily byste se, tohle dela spousta zenskych, doslova si „hraji“ na anorexii, ale doopravdy problem nemaji - resp. mají, ale jiny.
Problém anorexie je v tom, ze pokud k tomu clovek ma nejakym zpusobem předpoklady (a to je v nastaveni psychiky, v zivotnich kopancích…), tak si anorexii vypestuje velice jednoduse. Stovce oplacanych zenskych reknete, ze jsou tluste, tricet vas posle do haje, padesát jich zacne drzet dietu, ale pak se na to vykašlou a priberou to zpatky, deset se jich chyti za nos a zmeni zivotni styl, u deviti z nich to nastartuje bulimiii nebo zachvatovite prejidani a u jedne poslední to skonci anorexii.
Anorexie je strasnme zakerna v tom, ze dlouho vypada hrozne bezpecne - proste zenska zhubla, drzi dietu, okoli si většinou vimne, ale malokdy si někdo i z nejbližších chce pripustit, ze zrovna jejich blizky by mohl byt takovy „blazen“, tak bud delaji, ze nic, nebo rypu, ale v podstate to dlouho okoli neresi… u dospivajicich holek převezmou většinou největší část zodpovednosti maminky, u dospele zenske moc nemá kdo - malokdy se do toho chce ponorit manzel… u „dítěte“ se ještě da pochopit, ze potřebuje pomoct, od dospele zenske každý ceka, ze bude mit dost rozumu na to, aby nedělala blbosti. Bohuzel anorexie dost často souvisi se sebeprijetim jakožto zeny, většina anorekticek se „snazi vypadat jako dite“, je v tom strach z dospelosti, z zenskosti, ze zodpovednosti… a to je v dospelosti fakt problem.
Navíc většina zdravotnich dusledku není videt hned (argument - ale mne nepadaji vlasy, není mi zima, nemam problem s kostma…je po pul roce problemu fakt usmevny, telo vydrzi dost dlouho jet na autopilota a zhrouti se az s odstupem mesicu), projevuje se to zpetne třeba az po roce, nekdy se podari nejkritictejsi obdobi anorexie zkratit na méně nez rok a všechny zdravotni průšvihy se objevi az když zenska zacne zase jist, naprosto paradoxne… ale telo si tu dan vybere a není to pekne… jak jsem psala, ja dělala blbosti cca od patnacti do dvaceti, je mi sedmadvacet a imunita v hajzlu, vecne nachcipana, donedavna hrozne vlasy, nehty… mam problémy s pohybovym aparátem - kosti, klouby, bez antikoncepce nemenstruuju, ze mam zdrave dite je zazrak. ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem Upřímně…někdy toho už mám opravdu plné a zuby a mám sto chutí to všechno vykřičet do světa ať mi někdo pomůže, ale vzápětí cvak a už je to přesně naopak a o žádné pomoci nechci ani slyšet.
no pro začátek by bylo fajn s někým promluvit osobně.. nejlíp s psychologem…
@Anonymní píše:
A co mam delat, kdyz jsem furt tlusta?
Tak posli fotku jak vypadas a uvidis mi ti rekneme zda-li jsi tlusta
@mmuerka píše:
Zlato, nech si prosím pomoct! Pokud už se to neprojevilo, tak při dalším nejezení se za chvíli dočkáš toho, že ti tvé dítě třeba vypadne z rukou, protože ho neuneseš, nebudeš mít dost síly jít na nákup, jít do schodů, kamkolivŘekni to vše manželovi, svěř se mu, že potřebuješ pomoc. Moc ti držím palce, ale mám strach, že tohle už sama nezvládneš, donutit se vzít do pusy jakékoliv maso, tmavý chleba s žervé a rajčetem apod. Fakt to řekni nahlas.
Já to ale manželovi říct nechci. Akorát by se ve mě zase zklamal, že jsem nic nedokázala udělat pořádně
. Muluju ho a nechci mu být přítěží nebo nedej bože, aby se o mě musel starat jako o neschopnýho člověka.
@Anonymní píše:
Já to ale manželovi říct nechci. Akorát by se ve mě zase zklamal, že jsem nic nedokázala udělat pořádně. Muluju ho a nechci mu být přítěží nebo nedej bože, aby se o mě musel starat jako o neschopnýho člověka.
No nezlob se na mě, ale pokud budeš pokračovat tímhle stylem dál, tak se o tebe jako o neschopnýho člověka stejně bude muset starat.
@Anonymní píše:
Já to ale manželovi říct nechci. Akorát by se ve mě zase zklamal, že jsem nic nedokázala udělat pořádně. Muluju ho a nechci mu být přítěží nebo nedej bože, aby se o mě musel starat jako o neschopnýho člověka.
jenže o tebe jako o neschopnýho člověka bude muset starat, protože ty dopadneš jako člověk neschopný postarat se sám o sebe. Nech si pomoct dřív, než se tak stane.
@Anonymní píše:
A co teda chces delat dal?
@veru26 píše:
No nezlob se na mě, ale pokud budeš pokračovat tímhle stylem dál, tak se o tebe jako o neschopnýho člověka stejně bude muset starat.
Skoda ze tu neni like musela bych souhlasit.
Přesně jak píší holky. Postav se tomu jako dospělá. Řekni to manželovi dokud zvládáš stát na nohou. Bude mít čas to zpracovat a něco si načíst. Než když mu to neřekneš, někde sebou z únavy organizmu sekneš a on bude mít najednou na starost prcka a manželku, co odmítá jíst. ![]()
@jdukolem Upřímně…někdy toho už mám opravdu plné a zuby a mám sto chutí to všechno vykřičet do světa ať mi někdo pomůže, ale vzápětí cvak a už je to přesně naopak a o žádné pomoci nechci ani slyšet.