Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lakynka píše:
Našly se situace, kdy jsem se i začala bránit. Je to i tím, že vypadám o dost mladší. Lidi si na mě vyskakují. Např chlap, co během jízdy v buse od Zoo jednu zastávku stačil urazit nejen moji výchovu, ale i mě samotnou i moje děti. (slovy: " ty krávo blbá, to mu nic neřekneš? To neumíš vychovat ty svoje haranty? "- děti se smály, ale ani ne nahlas, rozhodně lepší, než kdyby ječely… a takových lidí jsem už potkala.....Také v mojí profesi, kterou snad budu dělat, budu muset být mnohem aktivnější, nebojácná, silná.. Už abych trénovala..:D Jde mi to jak kdy..
Tak to by mě teda nasr..,sice jsem posera,ale pěknej psycho a asi bych se neudržela a hned bych mu řekla svoje-ještě by záleřelo,jak bych byla moc celý den vytočená z dětí-to bych mu možná dala i pěstí
![]()
Můžu se připojit? Taky pořád řeším, že jsem nervózní matka, co na svoje děti sem tam křičí, i když jsem si vždycky říkala, že tohle nikdy dělat nebudu. Jenomže člověk míní a pánbůh mění
Narodili se mi dva kluci-dvojčata (za měsíc jim jsou dva) a někdy je to takový záhul, že večer se mi chce brečet únavou a do postele padám skoro v mdlobách
Ale abych byla spravedlivá, už v těhotenství mě všichni strašili, jaká to bude hrůza, ale to zatím tak úplně není. Někdy je prostě hůř, někdy líp. Pořád čekám na to, až budou kluci větší a budou si spolu hrát a já budu mít klid ![]()
Lakynko, chtěla bych se zeptat, do jakého dětského centra bys chtěla dávat chlapečka aspoň na pondělky. My se byli před pár týdny podívat na jedno v Holešovicích a rovnou mi tam řekli, že jsou kluci ještě nevyzrálí (což teda fakt jsou), takže to neklaplo. jen co to s nimi ale bude lepší, tak máme přijít ![]()
Lakynka píše:
Našly se situace, kdy jsem se i začala bránit. Je to i tím, že vypadám o dost mladší. Lidi si na mě vyskakují. Např chlap, co během jízdy v buse od Zoo jednu zastávku stačil urazit nejen moji výchovu, ale i mě samotnou i moje děti. (slovy: " ty krávo blbá, to mu nic neřekneš? To neumíš vychovat ty svoje haranty? "- děti se smály, ale ani ne nahlas, rozhodně lepší, než kdyby ječely… a takových lidí jsem už potkala.....Také v mojí profesi, kterou snad budu dělat, budu muset být mnohem aktivnější, nebojácná, silná.. Už abych trénovala..:D Jde mi to jak kdy..
Já si myslím, nechávám dost věcí líbit a jsem celkem trpělivá, ale nesmí se to týkat dětí, protože to jsem potom jako lvice
Rozhodně bych nesnesla, aby někdo o klukách mluvil jako o harantech, to bych si to s ním asi pěkně vyřídila ![]()
Ty brdo to bych se teda taky hodne branila. My jsme se tady teda sesly
. Je to fakt nekteri lide jsou fakt hodne drzy. Laky ty vypadas opravdu hodne mlade
. Ja s tim mam taky trochu problem
. Ja si myslim, ze se clovek v dnesni dobe musi asi tvarit hodne „prisne a dulezite“, aby si druzi nedovolovali
.
Dvojcata a kluci to musi byt zahul
. Chlapecci jsou vseobecne takovy nevyzralejsi nez holcicky v jejich veku, to je proste normalni, obcas mam pocit, ze nevyzrajou nikdy
. Zkousela jsi s nima Lefika? Tam je to docela dobre. Ono s takovyma raubirema, by to chtelo, aby s Tebou jeste nekdo na tyhle akce chodil vid
. I kdyz ja bych treba sama Lefika s obema detma nedala
. Byla jsem tam sama se synem a vedela jsem, ze s obema fakt ne
. Oni spolu dost zlobi a kazdy by chtel byt jinde
. Ale neboj se za rok to bude lepsi
. Tohle je hrozne blbe obdobi. Ja tohle obdobi uplne nesnasim
. Dite ma fyzicke schopnosti, ale rozum je porad nekde mimo
. Mala nastesti nema takove ty valeci hystericke zachvaty jako syn, ten si ustlal kdekoliv a trvalo to do cca 3,5 let. Mala si klekne a odmita jit
.
ach jo,venku je tak krásně a my musíme sedět doma-máme všechny tři šílenou rýmu už přes týden ![]()
Kačka do toho ještě průjem ![]()
Kla: Lefík je supeeer, tam o dětech nevím. A jsem spíš s Veru, Tom se „o sebe postará“ vcelku sám. Jen občas kontroluju:). Tam se mi to hodně líbí.
Jinak Mončatko, do Domova dětí a mládeže. Tam je kroužek, který se jmenuje školička. Je to na 2,5hod. Tak to zkusím alespoň na to jedno pololetí. Zkoušela jsem minulý rok i jiný kroužek, ale katastrofa. Díky mému Tomovi učitelka musela zamykat třídu:D. Jednou se mu totiž povedlo utéct a učitelka o tom nevěděla
..
Jojo, to já se před lidmi bráním.. Jindy zas staré paní vadilo, že jsme čekali, až vystoupí-. na konečné. Netlačili jsme, nic prostě, měli jsme čas tak co. Hrozně ji vadilo, že jsme vystupovali stejnýma dveřma a hned jsem byla coura a jak to pak vypadá, když takový vychovávaj děti atd
… Tak jsem jí jen slušně, ale rázně řekla, že já mám čas, proč se jako rozčiluje a že tedy nevím, kdo z nás je inteligentní. A šla jsem. Paní jen čuměla:D. Asi nečekala, že se ozvu.
Joo, ten věk… Prodavačka mi ani nechtěla dát klubovou kartu, že k tomu potřebuju podpis někoho dospělého:D
Já už si vůbec nedovolím jít s klukama někam sama. Ne, že by vyloženě zlobili, ale úplně stačí, že neposlechnou. Každý běží jinam, všechno zkoumají, a já jsem pak jak hadr na holi, protože je pořád odněkud lovím, běžím pro ně, když už utekli moc daleko, beru jim věci, co někde najdou a podobně. Už ani k doktorovi nemůžu jít s prckama sama a to jsem vždycky byla taková krásně soběstačná
Navíc jsem bohužel jediná, kdo to s nima sám zvládne, i když je to někdy neskutečně těžký. Tchýně je na mě pořád naštvaná, protože jí nechi dávat kluky domů na hlídání. Já bych jí je i dala, jenomže ona to nezvládne, ale odmítá si to připustit
Když u ní jsme, tak si vždycky sedne s kafem a čeká, že děti se budou kolem ní popelit a ona bude se slzou v oku pozorovat, jak si hrajou
Zlatý oči! Takže to pak u ní vypadá tak, že já za nima běhám a ona to všechno pozoruje ![]()
Lakynka píše:
Kla: Lefík je supeeer, tam o dětech nevím. A jsem spíš s Veru, Tom se „o sebe postará“ vcelku sám. Jen občas kontroluju:). Tam se mi to hodně líbí.Jinak Mončatko, do Domova dětí a mládeže. Tam je kroužek, který se jmenuje školička. Je to na 2,5hod. Tak to zkusím alespoň na to jedno pololetí. Zkoušela jsem minulý rok i jiný kroužek, ale katastrofa. Díky mému Tomovi učitelka musela zamykat třídu:D. Jednou se mu totiž povedlo utéct a učitelka o tom nevěděla
..
Jojo, to já se před lidmi bráním.. Jindy zas staré paní vadilo, že jsme čekali, až vystoupí-. na konečné. Netlačili jsme, nic prostě, měli jsme čas tak co. Hrozně ji vadilo, že jsme vystupovali stejnýma dveřma a hned jsem byla coura a jak to pak vypadá, když takový vychovávaj děti atd
Joo, ten věk… Prodavačka mi ani nechtěla dát klubovou kartu, že k tomu potřebuju podpis někoho dospělého:D… Tak jsem jí jen slušně, ale rázně řekla, že já mám čas, proč se jako rozčiluje a že tedy nevím, kdo z nás je inteligentní. A šla jsem. Paní jen čuměla:D. Asi nečekala, že se ozvu.
lidi jsou fakt zlý,já takové napadání snášim děsně blbě-strašně mě vytáčejí a beru to,jako nehoráznou drzost a mám 100chutí takovejm lidem opravdu dát po hubě
Nemohla bych být policistka-byla bych brzy zavřená,jak bych aroganty a drzouny mlátila tomfou ![]()
. To jsou takove ty naivni predstavy tchyni
. Ale ono to kolikrat neni jine ani s detma s vekovym rozdilem
.
Lakynko no on muj drahy chlapecek je jako kamikadze, takze se ho bojim nechat uplne bez dozoru
. Zacal chodit do Sokola a musi tam s nim tatinek, protoze kdyz tam na nej cekam ja, tak odmita spolupracovat a zlobi
. Jinak u nas museli zamykat jedny dvere ve skolce, protoze jim porad utikal
. Ja bych z toho Sokola ani neodesla si nekam nakoupit, protoze si nejsem jista, jestli by byl po mem prichodu jeste pritomen
. Jako dite jsem nebyla jina, byla jsem v nemocnici a uz me to tam nebavilo, tak jsem se rozhodla, ze utecu
.
tak naštěstí Kačenka není zas tolik akční a na veřejnosti mě docela poslouchá a Verunku se snažim většinou vozit všude v kočárku-takže zatim to jde.Spíš máme problém v obchodech-tam Kačka neposlouchá,všechno zboží bere do ruky,ďoube do všeho prstíkem a sama si bere-co chce a pak mi tam třeba i zdrhá-to je mazec,mám tu obchod hned za panelákem,takže tam chodíme téměř každý den a to si tam připadám vždy tak blbě-samé:nech to,neber,nesahej,neutíkej ![]()
Noo, verunka vypadá jak andílek, ale jinak je to hrozné. Nemohu ji nechat samotnou někde.. Jakmile vidí vrstevníka či menší dítě, ihned jde proti a drtí je.
Nevím co s tím. Každého strká a fackuje a bouchá a dloube do obličeje.. ![]()
Kluci pořád někam zdrhají
Teď se naučili otevírat dveře za kliku, takže doma už máme všechno zamčeno. Když jsme se byli podívat v té školce, tak si pořád otevírali a utíkali na chodbu, nebo lezli paní učitelce do její místnosti k osobním věcem. Se docela divím, že mi řekla, že jsou nevyzrálí, že mi rovnou nevpálila, že jsou drzí ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat, že bydlím na Lehovci a že jediné místo, kam se s dětma nebojím jít, je ten tubus nad metrem Rajská zahrada
Tam nechávám kluky běhat a vím, že mi nikam nezdrhnou a že je když tak chytím, kdyby doběhli moc daleko. Pozitivní ale je, že ten jeden už docela začal poslouchat a chodí vedle kočárku se mnou. Ten druhý je ale totální ignorant, který na svoje jméno vůbec nereaguje a dělá si, co chce. Jen doufám, že jednou bude jako rozumnější brácha.
před 3 dny jsem si tu začala číst téma-Bijete své děti? a můžu říct,že mi to hrozně moc pomohlo,strašně jsem se pobavila a hlavně mi to dodalo sílu na to,začít se sebou něco dělat,abych řešila výchovu s klidem a snažila se být v pohodě.A připadá mi,že tím,že jsem se hodila do klidu jde vše lépe-holky jsou klidnější.Objednala jsem si i knihu Respektovat a být respektován,každopádně si jí chci přečíst. ![]()