Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všechno špatné kolem dětí přejde.
Nejpozději ve chvíli, kdy se odstěhují, to už budou naprostá zlatíčka. Vím, o čem mluvím. Ty naše byly taky naprostý čertiska a teď, jak se nám teď stýská a jsme rádi, že jednou za půl roku přijedou na návštěvu ![]()
A neboj, ono to uteče rychleji, než se v ty nejhorší chvíle zdá ![]()
Ahojky holky potřebuju rychle rady jak se odreagováváte od dětí když nemáte hlídání? Jsem už měsíc bez hlídání nikdo není po ruce sama s dítětem v malém bytě a už šílím večer mám pocit že někam uteču a bude to…
PORADTE PROSIM JSEM UŽ MĚSÍC NA MEDUNCE ABYCH SE ASPON TRISKU UKLIDNILA A NIC…
Venku jsme opravdu celé dny jen vyspat přes poledne domu jinak jsme venku mám jen jednoho caparta a je to poslední dobou mazec má vztekací období takže vlastně celý den řve a večer když usne tak si dám medunku abych se aspon trošku uklidnila ale stejně to nepomáhá doufám že to období brzo skončí a bude trosku klid
@Anonymní píše:
Ahojky holky potřebuju rychle rady jak se odreagováváte od dětí když nemáte hlídání? Jsem už měsíc bez hlídání nikdo není po ruce sama s dítětem v malém bytě a už šílím večer mám pocit že někam uteču a bude to…PORADTE PROSIM JSEM UŽ MĚSÍC NA MEDUNCE ABYCH SE ASPON TRISKU UKLIDNILA A NIC…
presne tak, chodit ven na prochazky, zabavit se nesedet doma. Pozvat si nakou kamosku, nebo sestru..pokecat s nekym… kouknout na pekny film, pujcit si peknou knihu…
@Anonymní píše:
Ahojky holky potřebuju rychle rady jak se odreagováváte od dětí když nemáte hlídání? Jsem už měsíc bez hlídání nikdo není po ruce sama s dítětem v malém bytě a už šílím večer mám pocit že někam uteču a bude to…PORADTE PROSIM JSEM UŽ MĚSÍC NA MEDUNCE ABYCH SE ASPON TRISKU UKLIDNILA A NIC…
Mám v záloze alespoň jedno placené hlídání ![]()
Nebo mám odreagování večer, když děcko usne, tak jdu věšet vyprané prádlo do sušárny, nasadím sluchátka, zpívám, poskakuji a věším prádlo
Mám s sebou chůvičku, která při zvuku bliká.
@Anonymní píše:
Otázkou je, kolik je dítěti let a kdy usíná…pokud je to prcek a usne ve 23 hodin a za noc se ještě 3 x vzbudí, tak to chápu…pokud je větší a spí v 20,00 jako dřevo celou noc, tak je to jiné…to bych si dala horkou koupel, pustila si film se sklenkou vína (jednu sklenku!!!
) nebo si četla…relaxovat se dá všeliak, ale musí k tomu být podmínky… ![]()
Večer, když děti spí, si napustím plnou vanu vody, dám si tam nějaký koupelový olej - většinou levanduli, vezmu si pěknou knížku. Čtu si a relaxuji. A nejlépe tak 2×-3× do týdne. Teď jsem si našla osobní trenérku a bude k nám docházet 2× týdně dopoledne v době, kdy nejmladší bude spát ![]()
Bez hlídání jsem dlouhodobě, manžel může pomoci jen přes víkend.
Lahev vina ![]()
Ne, vazne, moc nevim. Ja mam hlidani tak jednou za rok, takze bych uz davno mela byt v Bohnicich
ja vypoustim paru tim, ze se vyvstekam, zarvu si a jdu dal ![]()
A co tatínek? Já když ho mám občas doma, vyrážím na nákupy. A to je normálně nesnáším
Taky mi pomáhá hodně dlouhý pobyt ve vaně. Chodí spát nejpozději v 8, pak mám klíííd.
Hele, mne pomaha i to, ze zajdu sama na nakup, to si pripadam jak na dovolene ![]()
Ahoj já mám manžela který skoro vůbec není doma ani o víkendu má moc práce takže si kolikrát připadám jako kdybych byla samoživitelka malej má také vztekací období jsou mu 2 roky když večer v sedm usne tak jsem tak přetažená že neumím zabrat a čumím do blba třeba do deseti mezitím něco pošolichám ale jsem myšlenkama uplně jinde neumím se odreagovat a malej ráno v 5,30 vstává a to už mám nervy že musím vstávat a říkám si proč kolikrát nejdu spát s ním jenže jak říkám nezaberu protože jsem přetažená a když zaberu tak se ve tři vzbudim a čumim zaberu za hodinu a pak ráno čumím jak bluma
taky bych potřebovala radu co dělat…jsem schopna upnout se myšlenkama někde kde nechci a pak se v tom plácat…pořád si říkám že jsem na to všechno pořád sama a neumím to z té hlavy dostat přitom vím že takhle funguje spousta žen na mateřské ale také mám ted obdobi kdy to nějak nedávám
Holky já vás obdivuju ted když to čtu jste super já takhle prostě vypnout neumím radši se v tom plácám jak píšu jsem vynervovaná a unavená ráno když vstaneme tak zdrháme ven a už ráno myslím na to jak to bude večer zase stát na prd jsem asi magor že jo…mám asi nějakou depku jak to říkám upnu se na jednu věc a jsem schopna se v tom štourat a štourat a štourat… ![]()