Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MartinaIrena svatá pravda. taky už jsem na blázinec, sice marodí děti na přeskáčku od Mikuláše, ale je to už o nervy ![]()
Je tak to jsem ráda že to neprožívám sama malému je 20 mesíců a je to hrůza jsem také zvyklý být venku po proházkách ale ted je zima tak je to doma na bednu pro mě je to nejhorší večer malý chodí po sedmé spát takže kolem šesté koupeme tak ty večery jsou u nás krátké kolikrát na mě když usne přijde divný splín že bych možná někam vypadla ale jsem tak unavená že kolikrát kolem osmé zakápnu a mylý ráno v půl šesté vstává denně…
Holky, na odlehčení, včera jsem měla vtipný den. Chtěla jsem uvařit brokolicovou polévku a když jsem vybalila brokolici z igeliťáku, zdála se mi chycená plísní, tak jsem ji vyhodila a narychlo vymýšlela jinou polívku. Pak si k svačině jdu vybalit super drahý francouzský sýr za 600 kč/kilo, udělala jsem si radost a koupila si aspoň 100 g
spotřeba do 28.2.2014 a on plesnivý. Tak nic, letěl taky. Šla jsem si nalít skleničku červeného vína, co jsem dostala k narozeninám od sousedky. Bylo total zkažený hořký prostě
jsem už myslela, že mě švihne
den blbec jak vyšitej, co?
Přítelův bratr s ženou a s dětmi s námi chodí ven, chodíme do heren, na hřišťátka, do lesů, popřípadě je bereme i na představení pro děti, chodíme do takového zoo koutku kde krmí zvířenu a tahají oslíky za ocas…Chodíme ven rádi a popravdě i za mírného deště nebo větru. I když v poslední době nás ty vichry málem odvály všechny ![]()
U těch našich platí, že čím víc venku, tím míň zlobení doma…Doma na ně sedá nějakej zlej duch a nevěděj, do čeho píchnout dřív…Venku se zajímají o všechno, sbírali lístečky a nebo jsme jim zapichovali kaštánky…Bavilo je to.
Když je ale popadne chvíle, neválej se na zemi nebo tak…
Oni si stoupnou a nehodlají se hnout.
Takže jsme dav, kterej si jde a v povzdálí za něma pokřikují děti svý hrozby ala NIKDY ZA VÁMA UŽ NEPŘIJDEME!..zajdeme za nejbližší roh a jsou zpět u nás ![]()
@Lakynka píše:
Bohunko: ve mě hrklo chvilku teda:D. Ale jo, jsou lepší dny a pak ty horší, jako všude. Jen mám pocit, že nemohu být takovou mámou, jakou bych chtěla. Proč těm mým dětem nejde vše vysvětlit po dobrém, proč na ně musím křičet, až si říkám, chudáci lidi z baráku. A proč jim je to jedno a pokračují dál..Je taky pravda, že v létě to bylo o něcooo lepší. Dalo se na celý den vypadnout, člověk „musel“ fungovat trochu jinak a jim nezbývalo tolik času „prudit“(pardon, dnes si tyto výlevy zasloužím:D). I když vždycky byl Tom hodně aktivní. A ačkoliv je citlivý, mám dojem, že když nemá, co potřebuje, tak to podle toho vypadá a mohu se stavět na hlavu. Zkoušela jsem loni i kroužek v DDM, to byla pohroma. Bylo to moc řízené, pevné. Nebyl na to zvyklý, dokonce se mu podařilo zdrhnout a učitelka o tom ani nevěděla.. Tak nevím… vyhovuje mu být třeba v Lefíku, kde si „dělá, co chce“ a skáče a řádí a energie má kam jít. Ale to si zase nemohu finančně dovolit.. Jinak by to bylo super každý den:D.
Kolikrát mám fakt špatné pocity sama za sebe a říkám si, jak mě ty děti vidí. Věčně uřvaná, hysterická, bez nálady..
mám to bohužel podobně (3,5 a 1,5 roku) a cítím to stejně, jako bys psala o mě..navíc jsem přes týden bez manžela, jezdí za prací přes celou republiku..utěšuju se myšlenkou, že bude líp a sem tam si dopřeju duševní relax:-)
@vinnie Tak Tomovi je teď 6,5 a mám pocit (a nejen já), že seprostě zasekl někde okolo 4-5- ti let. Je na stejný úrovni jako jeho ségra. A ta je ještě daleko rozumnější. On je neřízená střela. A to má jít do školy po odkladu. Má nevyzrálou nervovou soustavu i dle pedag. psych. poradny, jenže za ten rok odkladu se to vůbec nezlepšilo. ![]()
Nemáte někdy pocit že potřebujete vypadnout bydlíme v malém bytě jedna jedna chodime s malým pravidelně ven ráno i po obědě když se vyspí o víkendu i s manželem a včera oba usnuly a já nemohla zabrat a v devětt jsem si myslela že se pujdu normálně někam projít…prostě přes den je to ok ale jak je večer tak to na mě přijde…
že bych někam vypadla že v tom bytě nechci být
Tak to je přesně ono je zima a s Kristynkou nás to doma nebaví také bydlíme v 1+1 já manžel a dcera když jsme doma všichni je tak nějak zábava ale když manžel jde do práce tak mám pocit že tu nemůžu dýchat jsem 2 a půl roku doma v našem malém bytě bydlíme rok ale je to pořád to samé z jednoho okna do druhého Kristýnka spinká krásně celou noc ale ráno v půl šesté je vzhůru takže většinou od sedmi couráme venku lidi si klepou nahlavu ale co s ní doma když to je pořád stejné já doufám že až bude lepší počasí tak budeme pořád jen venku na zahradce a tak teď to moc nejde tak dvě hodinky domu uvařit uklidit malá spinkat a pak zase ven bohužel nemám žádné kamarádky a bydlím na vesnici takže žádné možnosti bez auta…Krystýnku miluju ale mateřskou nemám ráda protože jsme pořád samy a dusím se tady…
Mám to stejně. Ale vím, že je to tou zimou. Příští týden budeme u babičky tak to bude veselejší. Doufám, že v březnu bude tepleji abych se synem mohla na hřiště. A kdyby ne tak je optimistický, že bude déle světlo. Nejvíc mě ubijí tma a šedivo ![]()
Jj presne tak a taky jste porad sama doma a mate pocit ze se v tom byte zblaznite snazime se chodit ale nejde to porad
Nejhorší je ten šílený stereotyp. Njn, do jara to budu muset přežít. ![]()
Holky mate pravdu uz aby to bylo zima je hnusna na materske myslim kdyz s detma nejde nic delat a tak…
Také to mám když jdeme ven a nesedíme doma tak super ale jakmile se máme vrátit domu protože Milunka chodí přes poledne sppinkat a spinka tak dvě hodiny tak to na mě padne…taky bych přivítala jakousi radu jak to zvládat jsme tu taky pořád samy a už mi to leze na mozek mam deprese…nějaké pozitivní rady…? ![]()
Tak my neustále marodíme, navíc s dvojkama který se zatím učí pořád chodit nevím co venku vymyslet. příští týden už bych chtěla vyrazit ven, má se i oteplit, ale jen s kočárkem. jen doufám že mi v tom kočárku aspoň hodinu vydržej!!!