Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ponožky do mých sandálů nepatří.
ale proti gustu.. ![]()
Navíc teda na fotkách byly snad svoje sandály, jinak lodičky, kozačky..a to už tady taky jednou bylo..
Synovi je dávám, ale on je hrozná patěna, potřebuje mít nožičku napevno, i když i tak chodí jako netopýr ![]()
ja se bez nich obcas neobejdu, presne, kdyz je rano jeste zima, v metru to fuci, ja mam nohy extra precitlivele, tak to radsi budu vypadat hnusne (teda momentalne moderne), nez nastydnout.
Deti maji drahy kvalitni sandalky (Fare) a docela odreny nozicky, tak to jsem trochu zklamana. Tem je davam samo taky dle pocasi
Aspera píše:
Podle některých reakcí je vidět, že jste nebyli nikdy nuceni vyrazit ráno v 5 z domu, kdy je zima a pak ve stejné obuvi strávit celý den. To je pak lahoda kolem 10 shodit ponožky a večer kolem 18 do nich zase vklouznout. Proti ponožkám v sandálech vůbec nic nemám, v teniskách by bylo horko a na boso zima tak co.
Souhlas, přesně tak to dělám, když jedeme někam brzo ráno na výlet. Vyrážím v dlouhých kalhotách a sportovních sandálech s ponožkama, až se oteplí, tak převleču gatě za kraťasy, shodím ponožky a je to. Večer případně přehodím zpět. Radši budu chvíli za burana, než za trapku, co si na jednodenní výlet veze náhradní boty. A mrznout nebo pařit se v plných botech taky kvůli „lidem“ nebudu ![]()
Stejně jsem to řešila na puťácich, táborech, vodě… Prostě všude, kde by boty navíc byly zbytečnou přítěží
Ale i na takových akcích se objeví princezny s kufrem, deseti páry bot a spacákem v ruce
![]()
Když někdo napíše že se nosí kalhotky na hlavě tak přece hned nepoletim a nenarvu si to na hlavu jen proto že zrovna nějakej xy vymyslel že to letos poletí. ![]()
Tak sandálky + ponožky je pro mě hruzná kombinace a nešla bych do ní.Já dělala 12tky noční i denní takže vstávání ve 4 znám a zima mi nebyla a když je zima vemu si boty do kterých ponožky (nízoučké ponožky)schovám.
Taky ponožky do sandálů neberu, nikdy a za žádné okolnosti. A do práce nechodím sice v pět, ale až o hodinu později, ale stejně. Sandále jsou od toho, aby v nich noha přeci větrala, ponožky dle mě prostě patří pouze do bot uzavřených. A takové bílé ponožky, po celém dni pěkně ze sandál ušmudlané, nejsou taky zrovna moje gusto. ![]()
Tak tahle móda u mě taky neprojde, prostě se mi to nelíbí. Sdílím názor, že když chce mít někdo fusky, tak ať si obuje zavřený boty. S tím cestováním brzo ráno - v 5 mi nedělalo problém jet v otevřenejch botách, zas taková kosa poránu nebývala, abych to nepřežila a neumzrzly mi prsty ![]()
Ale chápu, že co se týká módy, každýmu se líbí něco jiného ![]()
Aspera píše:
Podle některých reakcí je vidět, že jste nebyli nikdy nuceni vyrazit ráno v 5 z domu, kdy je zima a pak ve stejné obuvi strávit celý den. To je pak lahoda kolem 10 shodit ponožky a večer kolem 18 do nich zase vklouznout. Proti ponožkám v sandálech vůbec nic nemám, v teniskách by bylo horko a na boso zima tak co.
Ty dámy z článku moc nevypadaly, že spěchají na šest na šichtu
.
Proti gustu žádný dišputát, osobně mám ráda sandály právě proto, že se do nich ponožky nenosí, a chodím naboso i brzo ráno.
Tak mně se ponožky v sandálech nelíbí, ale v pět v nich vyjíždět nemusím. Pokud bych musela, vzala bych si je (pokud není možnost vzít si plné a sandály s sebou), ptž paráda u mě už mnohdy ustupuje rozumu - klouby si totiž pamatují. Věřte tomu, že pravidelné bosé nohy v pět ráno se za pár desítek let vymstí ![]()
tak třeba jak někdo píše o dětech, to bych vůbec neřešila, ale asi jak kdo jak do kterých sandálů, prostě názory se stejně různí tak at si každý vezme co se mu dobře nosí ne? určitě na nikoho nekoukám kvůli tomu divně
docela se bavim, jak se tady ohrazujete, ze kvuli modnimu vystrelku nebudete nosit neco tak ohavneho - jenze pred nekolika lety zase nekdo z tech modnich tvurcu rozhodl, ze to ohavne je a vy jste to akceptovali a poslusne jste si v mozku prepli na „ponozky v sandalech = ohavnost“.
oboji je jenom modni trend tedka se to zmenilo.
vzhedem k poboureni, ktere tento muj zjevne prehnany text vyvola, jej opravuji takto:
docela se bavim, jak se tady ohrazujete, ze kvuli modnimu vystrelku nebudete nosit neco tak nehezkeho - jenze pred nekolika lety zase nekdo z tech modnich tvurcu rozhodl, ze to nehezke je a vy jste to akceptovali a poslusne jste si v mozku prepli na „ponozky v sandalech = nehezke“.
oboji je jenom modni trend tedka se to zmenilo.
Příspěvek upraven 06.07.10 v 07:41
Pudloslava píše:
docela se bavim, jak se tady ohrazujete, ze kvuli modnimu vystrelku nebudete nosit neco tak ohavneho - jenze pred nekolika lety zase nekdo z tech modnich tvurcu rozhodl, ze to ohavne je a vy jste to akceptovali a poslusne jste si v mozku prepli na „ponozky v sandalech = ohavnost“.oboji je jenom modni trend tedka se to zmenilo.
Tak nevím
nikdo nenapsal, že to je ohavnost, jen co si on konkrétně myslí, nebo jak se v tom cítí. Já třeba zásadně nenosím kalhotky tanga. Proste me ta šnura v prcce vadí, stejně jak ponožky v sandálech. Nahodíš téma, a pak se divíš, že se diskutuje? ![]()
Tak já se módou vůbec neřídím, ale řídím se tím, co se mi líbí. Tak jako před lety byly třeba šíleně in kalhoty se sukní, mně se to nelíbilo a nikdy jsem nic takového nenosila. Stejně jako se mi nikdy nelíbily elasťáky k sukni, hranaté výstřihy, lesklé a síťované silonky, špičaté boty, balerínky atd. Jestli to je nebo není moderní, je mi absolutně buřt. Když bude moderní pytel přes hlavu, fakt si ho nepoletím sehnat ![]()
janac píše:Pudloslava píše:Tak nevím
docela se bavim, jak se tady ohrazujete, ze kvuli modnimu vystrelku nebudete nosit neco tak ohavneho - jenze pred nekolika lety zase nekdo z tech modnich tvurcu rozhodl, ze to ohavne je a vy jste to akceptovali a poslusne jste si v mozku prepli na „ponozky v sandalech = ohavnost“.oboji je jenom modni trend tedka se to zmenilo.nikdo nenapsal, že to je ohavnost, jen co si on konkrétně myslí, nebo jak se v tom cítí. Já třeba zásadně nenosím kalhotky tanga. Proste me ta šnura v prcce vadí, stejně jak ponožky v sandálech. Nahodíš téma, a pak se divíš, že se diskutuje?
nedivim se, jen se bavim … jak jsi na to prisla, ze se divim? Zakladajici diskuse nema pravo obhajovat svuj nazor, aby nebyl z neceho takoveho osocen? Vazne je nutno pouzivat takoveto dusno vyvolavajici fraze i v takt nevaze diskusi
mozna nebylo presne pouzito to slovo, ale takto vyznivajicich prispevku je tu cela rada
Pudloslava píše:
docela se bavim, jak se tady ohrazujete, ze kvuli modnimu vystrelku nebudete nosit neco tak ohavneho - jenze pred nekolika lety zase nekdo z tech modnich tvurcu rozhodl, ze to ohavne je a vy jste to akceptovali a poslusne jste si v mozku prepli na „ponozky v sandalech = ohavnost“.oboji je jenom modni trend tedka se to zmenilo.
Na to jsi přišla jak?V té době ještě internet neexistoval alespon né v našem okolí a jedinej zdroj bylo bravo a nikdy mi teda nikdo neříkal že se to tak nosit nemá,ale přišlo mi to ošklivé a divný nosit do bot které maj větrat ponožky ![]()
Mám vlastní styl,občas ho změním ale né proto že bych se v někom shlédla ale je to spíš tím věkem
a mateřstvim.je mi jasné že v minisukni bych už moc parády neudělala